Het drogen met een droogrek heeft heel veel voordelen. De meest belangrijke, ten opzichte van een automatisch droogsysteem, is hoogstwaarschijnlijk duurzaamheid. Voor het drogen van kleding met een droogrek heb je niet meer nodig dan tijd, lucht en wie weet wat zonlicht. Je hebt er geen stopcontact voor nodig en dus geen elektriciteit en dat maakt het een groene oplossing. Maar wat zijn de beste en handigste droogrekken van 2020? We vertellen het je graag!

Droogrek top 7: de beste droogrekken van 2020

  1. Droogrek opklapbaar van Relaxdays

Een droogrek voor binnen en buiten? Dat is ideaal. Daarnaast is dit droogrek licht, waardoor je het makkelijk naar binnen kunt dragen, bijvoorbeeld als het regent. Maar staat ‘ie buiten tijdens een flinke bui dan zal het rek niet direct gaan roesten. Het heeft namelijk een flinke poedercoating waardoor het weerbestendig is. Het rek is 169 centimeter lang en 54,5 centimeter breed. Als je het rek opklapt zijn de afmetingen 96,5 x 8,5 x 54,5 cm.

Bekijk dit droogrek hier.

  1. Droogrek Pegasus 200 Solid van Leifheit

Op zoek naar een stevige mobiele droogplek? Dan is dit een heel goed exemplaar. Door de stevige U-poten kun je namelijk het droogrek stabiel en stevig binnen én buiten neerzetten. Daarnaast heb je met dit droogrek maar liefst 20 meter aan drooglengte. Dat staat voor twee flinke wasmachineladingen. Doordat het uitklapbare gedeelte 107 cm lenger is, kun je ook langere wasstukken drogen. Denk aan beddengoed. Hierdoor hoeft het niet over de grond te slepen.

Bekijk dit droogrek hier.

  1. Vileda Infitiny Droogrek

Dit droogrek kun je uitschuiven. Hierdoor ontstaat er een maximale droogcapaciteit van ruim 27 meter. Zo hoef je je geen zorgen te maken om bijvoorbeeld tafellakens of beddengoed. Ook er is genoeg ruimte voor kleiner wasgoed. Door de dikke centrale plooien blijven er zo min mogelijk kreukels achter. Dat scheelt je weer heel wat strijkwerk. Het rek is voorzien van speciale scharnieren waardoor er geen kleding achter kan blijven haken.

Bekijk dit droogrek hier.

  1. Brabantia T-model droogrek

Dit droogrek is heel makkelijk in gebruik. Het model heeft meer dan 20 meter aan drooglijnen. En dat maakt het de perfecte oplossing voor familiewassen, maar ook kleine wasjes voor tussendoor. Je kunt het rek zonder probleem verplaatsen, zelfs als ‘ie helemaal volhangt. Er zit namelijk een handige transportvergrendeling op, waardoor het rek niet zomaar dicht kan vallen. Dit droogrek is gemaakt van duurzaam en sterk materiaal waardoor het corrosiebestendig is.

Bekijk dit droogrek hier.

  1. Droogrek met meerdere lagen van Dryermate

Heb je echt weinig ruimte in huis? Kies dan voor een droogrek met meerdere verdiepingen. Zo heeft dit droogrek twee lagen van 8 meter. Hierdoor heb je ruimte voor al je wasgoed, zonder dat het direct heel veel ruimte in je huis neemt. Dit droogrek heeft ook nog extra droogmogelijkheden aan de zijkanten voor bijvoorbeeld kleding aan hangers. Een droogtoren is ontzettend ruimtebesparend.

Bekijk dit droogrek hier.

  1. XXL stevig wasdroogrek op wielen van Dryermate

Dit droogrek is er voor de grote families met veel was. Hij is perfect voor binnen en buiten en is heel erg sterk. Hierdoor hangt jou was altijd veilig en hoef je niet bang te zijn dat de wind ermee aan de haal gaat. Twee volle trommels kunnen aan dit droogrek van 22 meter hangen. Het heeft daarnaast 4 zwenkwieltjes met remfunctie waardoor hij staat als een huis.

Bekijk dit droogrek hier.

  1. Herzberg multifunctioneel wasrek

Een plek voor al je natte was. Dat belooft Herzberg met die multifunctionele wasrek. Er is zoveel ruimte dat je al jouw kleine en grote wasjes door de week heen kunt wassen en ophangen. Er zijn maar liefst 3 lagen met 6 planken en 2 deurhangers voor alle soorten was die je maar kunt bedenken. Daarnaast is ‘ie makkelijk in- en uit te vouwen. Waardoor je hem overal kunt neerzetten.

Bekijk dit droogrek hier.

Droogrek Koopgids: waar op te opletten bij het kopen van een droogrek?

Voor het kopen van een droogrek moet je een aantal vragen aan jezelf stellen. De belangrijkste is natuurlijk: voor hoeveel personen komt er straks was aan te hangen? Zeker als je jonge kinderen hebt, zal je vaker meer was hebben. Maar er zijn nog een aantal belangrijke punten. Waar zet je hem bijvoorbeeld straks neer? Een droogrek dat klein op te bergen is, is prettiger dan eentje die veel ruimte in neemt. Hoeveel hangruimte is er straks?

Een droogrek heeft trouwens nog meer voordelen ten opzichte van een wasdroger. Het is dus niet alleen milieuvriendelijker, maar door het aanschaffen van een droogrek gaan je kleren ook langer mee. Wasdrogers halen namelijk meer vezels uit je kleding dan nodig. Het kost je daarnaast ook geen energiekosten. En in de winter hoef je minder hard te stoken. De lucht wordt namelijk vochtiger, waardoor je het gevoel hebt dat het warmer is. Alleen maar voordelen dus aan een droogrek!

0 Shares:
You May Also Like