Soms zijn er momenten in je leven dat je ineens een grote uitgave moet doen. Als je om wat voor reden dan ook aan een nieuwe auto toe bent, dan kan het zomaar zo zijn dat je hiervoor niet direct het bedrag hebt klaarliggen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om een autofinanciering aan te vragen. Er zijn veel autodealers die je de mogelijkheid bieden om via hen een lening af te sluiten bij een betrouwbare kredietverstrekker. Je kunt overigens ook zelf terecht bij een bank of een financieringsmaatschappij om een lening af te sluiten. 

 

Jouw persoonlijke financiële situatie goed bekijken

Of het verstandig is, of überhaupt mogelijk om een lening af te sluiten, is afhankelijk van jouw persoonlijke financiële situatie.  Als jouw inkomsten en uitgaven het toelaten (en je geen schulden/achterstanden hebt) dan is de kans groot dat je groen licht krijgt bij een kredietverstrekker. Je kunt een lening aanvragen bij Findio. Zij controleren jouw financiën zorgvuldig voordat een lening wordt toegezegd. Naast dat het vervelend zou zijn als je in de financiële problemen zou komen, is het voor een kredietverstrekker natuurlijk ook niet wenselijk dat jij de lening niet kunt afbetalen binnen de afgesproken termijn.

Soorten financieringen

Is de mogelijkheid er om een auto te kopen en deze in termijnen te betalen, dan sluit je meestal een aflopend krediet af. Deze kredietvorm biedt zekerheid omdat je alles (rente, maandtermijn en looptijd) van tevoren afspreekt met de kredietverstrekker. Stem de looptijd van de lening altijd af op de gebruiksduur van de auto. Op deze manier hoef je niet meer voor de auto te betalen als je deze niet meer hebt. Er zijn verschillende financieringen mogelijk. Wij zetten de mogelijkheden bij Findio even voor je op een rijtje: 

  • Persoonlijke lening
    Je leent in één keer het bedrag dat je nodig hebt om de auto te kopen en vervolgens betaald je in maandelijkse termijnen dit bedrag terug. De rente, looptijd en het maandtermijn staan vast.
  • Persoonlijke lening met auto als onderpand
    Je leent in één keer het hele bedrag, alleen dient de auto als onderpand. Deze auto geeft de kredietverstrekker zekerheid dat de lening altijd wordt terugbetaald, ook als jij om wat voor reden dan ook niet meer kunt betalen. De auto kan dan worden opgeëist door de kredietverstrekker. 
  • Huurkoop
    Bij huurkoop is ook de auto in te zetten als onderpand. Het enige verschil is hier dat je niet alleen met de kredietverstrekker een contract af sluit, ook de autodealer bij wie je de auto koopt komt met een contract om te ondertekenen. De kredietverstrekker betaald de autodealer en je kunt daarna de auto meteen in gebruik nemen. Je bent economisch eigenaar op dat moment. Pas op het moment dat de auto helemaal is afbetaald ben je ook juridisch eigenaar. Je dient de lening die je met de kredietverstrekker hebt in maandelijkse termijnen terug te betalen.
  • Auto leasen
    Is een auto op afbetaling kopen niet iets voor jou, dan zou je ook een auto kunnen leasen. Je rijdt de auto dan voor een vast bedrag per maand. In dit bedrag zitten het onderhoud van de auto opgenomen, evenals de autoverzekering en de wegenbelasting. De benzine moet je wel zelf bekostigen. Je bent economisch eigenaar, dus je kunt hem gebruiken alsof hij van jou is. Findio biedt geen private lease, alleen financial lease. 

 

Hoe werkt het aanvragen van een lening bij Findio?

Als je bij Findio een lening wilt aanvragen dan geef je aan welk bedrag je nodig hebt, welk doel je precies voor ogen hebt en wat je per maand maximaal wilt betalen. Je kunt online met de handige tool precies berekenen welk bedrag je nodig hebt. Aan de hand van die gegevens kun je vervolgens het geld lenen (mits jouw financiële situatie het toelaat) voor jouw nieuwe auto. Als het voorstel wat volgt past bij wat je zoekt, dan kun je online de aanvraag doen. Je ontvangt een offerte die op dat moment nog volledig vrijblijvend is. Je zit dus nog nergens aan vast. Je kunt er dus ook gerust nog een nachtje (of twee) over slapen voordat je een beslissing maakt. Als je akkoord geeft op de offerte dan vraagt men een aantal documenten voor de beoordeling. Deze kun je gemakkelijk uploaden. Als je de lening hebt afgesloten heb je altijd nog 30 dagen bedenktijd. Mocht alles toch niet bij je passen of wil je er om een andere reden vanaf zien, dan kan dit dus binnen die gestelde termijn. 

Welke documenten moet je aanleveren?

Zoals hierboven al benoemd dien je een aantal documenten aan te leveren als je een lening wilt aanvragen. Dit is omdat men zo goed mogelijk wil kunnen beoordelen of een lening wel bij jouw financiële situatie past. Het is voor de kredietverstrekker namelijk erg vervelend als jij de lening niet kunt afbetalen binnen de afgesproken periode. De documenten die je aan de kredietverstrekker dient te laten zien kunnen per situatie verschillen. Het maakt bijvoorbeeld uit of je een uitkering ontvangt of dat je in loondienst bent. Men zal kijken naar jouw persoonlijke situatie en je precies laten weten wat je moet kunnen laten zien bij de aanvraag van een lening. De volgende algemene documenten moet iedereen in ieder geval laten zien:

  • De getekende kredietovereenkomst
  • Een kopie van een geldig paspoort of een geldige ID-kaart (een rijbewijs is in deze situatie niet geldig)
  • Een bankafschrift van een volledige maand met daarop alle bij- en afschrijvingen.
0 Shares:
You May Also Like