Zoek jij naar een goed worteldoek voor weinig geld? In dit artikel hebben we de meest goedkope worteldoeken van de Action, Aldi en Lidl op een rijtje gezet. Dankzij dit artikel weet je precies waar jij voor kunt kiezen voor bij jou thuis.

Wil je een nieuwe patio aanleggen of wil je graag tegels in de tuin dan kan een worteldoek van belang zijn om aan te schaffen. Een worteldoek is namelijk een speciaal doek wat je in staat stelt om onkruid te voorkomen. Het worteldoek is in de meeste gevallen gemaakt van een zwart polyester. Hierdoor houdt het wel licht maar geen water tegen. Het kopen van een worteldoek is de enige manier waarop je ervoor kan zorgen dat er geen wortels groeien onder het oppervlak en dat deze zich al snel zullen verspreiden. Wil je jouw bestrating of houtsnippers beschermen dan is de aankoop van een worteldoek een van de beste keuzes om te maken.

Worteldoek van de Lidl

Je kunt kiezen voor een Lidl worteldoek. Deze worteldoeken zijn in verhouding met andere merken en soorten echt enorm voordelig. Kies je voor de Florabest worteldoek dan zal je jouw onkruid in de tuin op een eenvoudige wijze kunnen voorkomen. Deze worteldoeken zijn voorzien van een waterdoorlatend weefsel. Dit zorgt ervoor dat alleen het onkruid zal vergaan. Er zijn meerdere maten om voor te kiezen. Dit maakt het mogelijk om het worteldoek te kiezen wat aansluit bij wat je zoekt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor 10 bij 1 of voor 5 bij 2. De worteldoeken zijn eenvoudig te snijden. Mocht je een nieuwe rij met tegel aan willen leggen in de tuin dan kan dit met deze worteldoeken eenvoudig worden gedaan.

Worteldoek van de Aldi

Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een worteldoek van de Aldi. Dit worteldoek is afkomstig van het merk Garden Feelings. Door dit goede merk weet je zeker dat je te maken hebt met een worteldoek wat voor een lange tijd mee zal kunnen gaan. Het is een worteldoek wat net iets duurder is dan de bovenstaande optie, maar veel scheelt het niet. Ook dit worteldoek is makkelijk te snijden. Hierdoor kan je zonder zorgen aan de slag gaan met het klussen bij jou in de tuin. Dankzij dit worteldoek weet je zeker dat je jouw tuin op de beste manier beschermd tegen onkruid. Het is een worteldoek wat volledig weerbestendig. Mocht het een keertje hard stormen dan hoef je je hier geen zorgen over te maken. Een prima optie voor niet al teveel geld.

Worteldoek van de Action

Het meest voordelige soort worteldoek kan je nog altijd bij de Action vinden. Deze voordelige prijs maakt het een prima optie om voor te kiezen als je niet zoveel zin hebt om veel geld neer te leggen. Je moet alleen wel weten dat de kwaliteit van dit worteldoek ook niet zo hoog is als bij de andere winkels. Dit hoeft natuurlijk niet echt en probleem te zijn. het worteldoek van de Action heeft een afmeting van 8 bij 1,5 meter. Dit is groot genoeg om alles mee te doen in de tuin. Het is een worteldoek wat zijn werk goed doet. Eigenlijk heb je niets meer nodig voor in de tuin toch?

Andere goedkope worteldoeken

Mocht je op zoek zijn naar andere worteldoeken dan kan je hieronder een aantal andere goedkope opties vinden om voor te kiezen.

Kinzo worteldoek

Dit is een merk wat een prima kwaliteit weet te leveren. Door deze goede kwaliteit ben je natuurlijk wel wat meer kwijt. Toch is het een goede optie om voor te kiezen. De sterke laag maakt het mogelijk om echt ieder soort onkruid eenvoudig tegen te houden. Daar komt bij dat je dit worteldoek super eenvoudig kunt snijden. Heb je een bepaalde maat in gedachten of wil je gaan klussen in de tuin dan zal je met dit worteldoek niet de fout in kunnen gaan.

Bekijk hier deze Kinzo worteldoek

Maxx Garden worteldoek

Ook dit merk heeft een goed worteldoek in het assortiment. Het is een worteldoek met een afmeting van 1.5 bij 8 meter. Hij is dus wat kleiner dan de andere worteldoeken die we je in dit artikel hebben laten zien, maar hij is nog steeds groot genoeg om te gebruiken voor bij jou in de tuin. De speciale afwatering in de naden zorgt ervoor dat je met dit worteldoek geen last meer zult hebben van plassen op het oppervlak. Zo weet je zeker dat je jouw worteldoek optimaal in gebruik kunt nemen voor in de tuin.

Bekijk hier deze Maxx Garden worteldoek

Hendrik Jan worteldoek

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor het voordelige worteldoek van Hendrik Jan. Dit is een merk wat echt hoogwaardige kwaliteit producten weet te leveren. Wanneer je kiest voor de worteldoek weet je zeker dat je voor een lange tijd vooruit zal kunnen. Je betaalt wel wat meer dan bij de budgetwinkels die we in dit artikel hebben genoemd. Had je wellicht een wat lager budget in gedachten dan is dit niet de beste optie om voor te kiezen.

Bekijk hier deze Hendrik Jan worteldoek

Waar op letten bij het kopen van een worteldoek

Zoek je een sterk soort worteldoek dan raden wij je aan om altijd voor een betrouwbaar merk te kiezen. De beste merken bieden je altijd een worteldoek wat volledig weerbestendig is. aangezien het in ons land nog wel eens kan stormen is dit wel een handige eigenschap om te hebben. Daar komt bij dat je je hiermee geen zorgen hoeft te maken om onderhoud. Je kunt zo jouw worteldoek voor jaren laten liggen. Een tweede tip is om altijd te kiezen voor een worteldoek die wel water doorlaat. Het klinkt als een open deur, maar een worteldoek wat niet voldoende water doorlaat kan snel te maken krijgen met kleinschalige overstromingen. Als dit gebeurt kun je jouw plantjes wel wegdoen.

0 Shares:
You May Also Like