In alle soorten winkels kun je budget producten vinden. Zo ook in headshops en smartshops. Producten als kruiden, vloei, aanstekers, grinders, magic truffels en wietzaadjes kun je vaak het beste van een huismerk kopen. Waarom? Ze zijn van precies dezelfde kwaliteit als A-merken. Dus waarom zou je meer betalen?

Wat zijn headshops en smartshops?

Hoewel een honderden van in Nederland te vinden zijn, snappen we dat niet iedereen weet wat een headshop of smartshop is. Dat komt omdat sommige mensen niets van de producten willen weten die er verkocht worden in deze winkels. Een headshop is namelijk een winkel waar je rokersbenodigdheden en aanverwante producten kunt kopen. Veel producten in een headshop zijn gefocust op het roken van cannabis, wat in Nederland gedoogd wordt. De eerste headshops kwamen dan ook uit Nederland.

Een smartshop is ook typisch Nederlands. Er zijn weinig landen in de wereld waar je winkels vindt vol legale middelen die ontspannend, stimulerend of oppeppend werken. Noem kruiden als kratom of kanna, maar ook psychedelische tripmiddelen als paddo’s en magic truffels. Ook wanneer je in deze winkels gaat shoppen, moet je een keuze maken tussen verschillende merken. Je hebt de A-merken met fancy verpakkingen, maar ook de budget producten. Zit er verschil tussen deze producten? Wat kun je het beste kopen als je gaat voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Huismerk producten in een headshop

Een goede headshop heeft producten in het assortiment van gevestigde merken zoals RAW, Futurola en Smoking. Wietzaadjes vind je voornamelijk van grote merken als Greenhouse of RQS. Maar zijn dit ook de beste producten? Als je kijkt naar rokersbenodigdheden van RAW zie je wel dat ze uniek zijn. Allemaal 100% natuurlijke materialen, certificaten, aparte watermerken en andere kleine poespas. Dat is leuk en als je hier veel waarde aan hecht is zo’n merk misschien perfect voor jou. Maar je betaalt ook flink voor dit soort features op rokersbenodigdheden.

Je kunt ook gaan voor huismerk producten. Die hebben hetzelfde gebruiksgemak. Denk bij lange vloei aan lang en gelijkmatig branden, duurzaam materiaal, stevigheid en een fijne verpakking. De belangrijkste elementen van een goed product hebben ze in hun mars. Het mooie van dit soort huismerk producten: ze zijn vele malen goedkoper.

Een groot verschil zie je bij wietzaadjes. Een product wat in Nederland ongekend populair is. Prijzen kunnen verschillen van 50 euro voor een pakje van 5 zaadjes, tot slechts 20 euro voor hetzelfde pakje. Waar ligt het dan aan?

Huismerk wietzaadjes

Bij een goede head- of seedshop (deze zijn vaak aan elkaar verbonden), kun je prima huismerk wietzaadjes halen. De wietzaadjes die headshops van hun eigen merk aanbieden zijn vaak van precies dezelfde kwaliteit. Het zijn doorgaans namelijk gewoon speciaal geselecteerde soorten die je ook kunt vinden bij de beste zadenbanken. In de prijs voor de consument worden alleen geen reclamekosten, marketingkosten, verpakkingskosten en onderzoekskosten doorgerend. De wietzaadjes zijn dus van precies dezelfde kwaliteit voor een lagere prijs.

Een milieubewuste headshop doet ook nog eens iets aan de verpakking van haar huismerk wietzaadjes. Omdat de winkels niet aan een bepaald merk zijn gebonden, kunnen ze ook zelf weten wat ze met het verpakkingsmateriaal doen. Volledig biologisch afbreekbare verpakkingen, die ook nog eens dienen als ontkiembakje. Dat soort huismerk producten vind je alleen bij de beste head- en seedshops. Koop je wietzaadjes dus van een huismerk als je de beste prijs-kwaliteitverhouding wilt.

Huismerk producten in de Smartshop

Ook in de smartshop vind je producten in allerlei klassen en van allerlei merken. Noem bijvoorbeeld ontspannende, stimulerende of energie opwekkende kruiden. Passiebloem of kamille van merk X is precies dezelfde passiebloem of kamille van merk Z. Als je een goede smartshop vindt met een huismerk lijn, kun je dus beter daarvoor kiezen. Het overlap met de headshop is groot. Deze en andere kruiden als lavendel, hop, groene thee en eucalyptus kun je gebruiken als vaporizer kruiden. Een vaporizer is een elektrisch apparaat waar je droge kruiden mee kunt verdampen. Je verbrandt of rookt niets. Daardoor is het beter voor je gezondheid dan roken.

Naast kruiden zijn er nog veel meer producten die je van een huismerk kunt kopen in de smartshop. Denk bijvoorbeeld eens aan magic truffels. Deze tripmiddelen zijn puur natuurlijk. Wanneer er zorgvuldig mee wordt omgegaan, blijft de kwaliteit altijd hetzelfde. Weer zo’n gevalletje van: kies huismerk voor een betere prijs-kwaliteitverhouding?

Huismerk magic truffels

Magic truffels zijn een soort schimmels. Ze lijken op paddo’s. Maar het zijn eigenlijk sclerotia. Het zijn ondergronds groeiende knolletjes. De magic truffels bevatten de psychedelische stof psilocybine. Wanneer je magic truffels eet kun je gaan trippen. Visuele vervormingen, verhoogde intensiteit van kleuren, spirituele gedachten en zelfs lichte hallucinaties kunnen optreden. Magic truffels zijn legaal in Nederland. Dat komt omdat de drugs veilig zijn, zolang je ze op een verantwoorde manier gebruikt. Hoe je dat doet, kun je lezen bij een goede smartshop waar ze magic truffels verkopen.

Zoals we al zeiden zijn magic truffels natuurproducten die ondergronds groeien. Zowel de truffels van A-merken als die van het huismerk. Wanneer je huismerk magic truffels koopt, moet je erop kunnen vertrouwen dat de fabrikant zorgvuldig is omgegaan met de psychedelische knolletjes. Vaak is het zo dat de huismerk truffels uit dezelfde fabriek komen als die van de A-merken. Je betaalt alleen nog voor marketing- verpakking- en reclamekosten. Eigenlijk net zoals bij de wietzaadjes. De producten zijn net zo potent, hebben dus dezelfde kracht en smaken hetzelfde. Het verschil zit vaak in de verpakking. Die is bij de huismerk producten vaak duurzamer. Je gaat er eigenlijk alleen maar op vooruit en betaald nog minder ook.

Kortom: producten als lange vloei, wietzaadjes, kruiden of magic truffels kopen bij headshops en smartshops? Wanneer je graag de beste prijs-kwaliteitverhouding kiest, ga je voor een huismerk!

You May Also Like