De gemiddelde Nederlander heeft ongeveer 65 vierkante meter aan woonoppervlakte en dat is niet voor iedereen genoeg om alle bezittingen een plekje te geven. Spullen die je niet vaak gebruikt, zoals kerstversiering, fotoalbums en kleding van een ander seizoen, nemen vaak veel kostbare ruimte in. Gelukkig zijn er een aantal praktische tips die ervoor kunnen zorgen dat je in een klein appartement meer opslagruimte creëert. We hebben er hier 5 voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: investeer in meubels met extra opbergruimte

Je meubels nemen de meeste ruimte in en daarom is het een goed idee om te investeren in meubels die als extra functie ook een opbergmogelijkheid hebben. Denk daarbij aan een koffietafel waarin extra ruimte is voor boeken en tijdschriften of een bed waar lades onder zitten. Als je wel wat extra budget kan gebruiken voor het aanschaffen van nieuwe meubels, dan kan je casino777.be eens proberen.

Tip 2: bekijk alle lege wanden in je huis eens goed

Ook als je denkt dat je echt nergens meer plek hebt voor een paar extra plankjes, kan blijken dat er toch nog ergens een plekje is te vinden. Veel mensen benutten bijvoorbeeld de ruimte boven de wasmachine niet optimaal, terwijl dit juist de ideale plek is om wat extra spullen te bewaren. Ook in een hoekje kan je gemakkelijk een plankje bevestigen, wat vooral handig is om in de badkamer kleine spullen op te bergen.

Tip 3: stapel spullen op elkaar

Als je niet verder de breedte in kan werken, dan moet je de hoogte in. Door spullen in dozen op te bergen, kan je meer spullen kwijt op een kleinere oppervlakte. Zorg ervoor dat je op iedere doos een label plakt, zodat het duidelijk is waar je je spullen terug kan vinden. Pak de zware spullen altijd eerst in, zo voorkom je dat je breekbare spullen beschadigen. 

Tip 4: organiseer je spullen beter

Kasten die al vol lijken, hebben vaak nog best wel wat extra opslagruimte als je alle spullen goed organiseert en rangschikt. Ruim al je keukenkastjes bijvoorbeeld eens uit en doe alle kruiden bij elkaar in een bak. Dit scheelt niet alleen in de ruimte, het is ook nog eens veel handiger als je op zoek bent naar een ingrediënt. Ook in je kledingkast kan je vaak meer ruimte creëren door alles netjes op te vouwen en weer opnieuw in te delen. Er zijn verschillende manieren om je kleding efficiënter op te bergen. 

Tip 5: gooi spullen weg

Als je al deze tips hebt geprobeerd en je nog steeds niet genoeg opslagruimte hebt, dan is het tijd om de realiteit onder ogen te komen. Je hebt meer spullen dan er in je huis passen en er zijn maar twee manieren om dat op te lossen. De eerste is verhuizen naar een grotere woning en de tweede is extra opslagruimte buiten je huis huren. Het is misschien niet altijd leuk, maar in sommige gevallen is het wel de verstandigste optie om gewoon wat spullen weg te gooien.

0 Shares:
You May Also Like