Ook dit jaar wordt er weer hard gewerkt aan de ontwikkeling van robots, zodat ze ons leven steeds gemakkelijker kunnen maken. Er is nu al bijna niks wat ze niet kunnen, van dozen inpakken in een fabriek tot schoonmaken en zelfs dansen lijkt geen probleem. Wil je weten hoe een robot kan helpen om jouw huishouden efficiënter, duurzamer of gezonder te maken? Kijk dan eens naar deze apparaten die in 2021 verkrijgbaar zijn.

De robotstofzuiger

Stofzuigen is een van de klusjes waar de meeste mensen een hekel aan hebben en daarom is het niet zo verbazingwekkend dat de robotstofzuigers zijn uitgevonden. Je kan het apparaat aanzetten als je aan het werk of aan het sporten bent en wanneer je thuiskomt is het klusje voor je geklaard. Als je twee verdiepingen hebt, is het een goed idee om twee robotstofzuigers aan te schaffen, want traplopen kunnen ze nog niet. Extra tip: laat je twee robotstofzuigers een wedstrijdje doen en laat je vrienden weddenschappen uitbrengen.

 

De Slimme Assistent

De een vindt het maar niks, terwijl de ander al niet meer zonder kan, de Slimme Assistent. Nadat je het apparaat op een centrale plek in je huis hebt neergezet, kan hij je helpen bij je dagelijkse handelingen. Je kan bijvoorbeeld aan een Slimme Assistent vragen wat de weersvoorspellingen voor de komende week zijn, maar hij kan ook jouw favoriete muziek afspelen. Wanneer je je agenda met het apparaat synchroniseert, zal hij je herinneren aan je afspraken en je een seintje geven als je je huis moet verlaten. Zo voorkom je dat je te laat komt of dat je zonder regenjas de deur uit gaat.

 

Het robottoilet

Uit Japan is de trend van de robottoiletten komen overwaaien. Er zijn verschillende soorten robottoiletten, waarbij de meest standaard uitvoering ervoor zorgt dat de bril wordt opgewarmd voordat je gaat zitten en dat je zelf niet hoeft door te spoelen of het toilet schoon hoeft te maken. Bij modellen die een stapje verder gaan, wordt ook je stoelgang gecontroleerd. De slimme sensoren in het toilet analyseren of je een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen, vitamines of mineralen en geven je vervolgens ook advies over hoe je die kan aanvullen.

 

De robot recyclemachine

Wil jij graag bewuster met je afval omgaan en het scheiden voordat je het weggooit, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is een recyclemachine wel wat voor jou. Je kan heel gemakkelijk al je afval in hetzelfde apparaat gooien en vervolgens wordt al het werk voor je gedaan. De slimme sensoren in het apparaat scannen van welk materiaal je afval gemaakt is en vervolgens wordt het in de juiste zak gesorteerd.

 

Robots zijn dus al lang niet meer alleen geschikt voor gebruik in een industriële omgeving, ze kunnen ook thuis worden gebruikt. De ontwikkeling van robots gaat snel en met grote sprongen vooruit, dus voor je het weet, kan je alle vervelende klusjes door een robot laten doen en zelf lekker ontspannen. 

You May Also Like