Het advies voor volwassenen is om ten minste 7 uur per nacht te slapen en als je dat advies opvolgt, komt het erop neer dat je ongeveer een derde van je leven in bed doorbrengt. Je kan er dus maar beter voor zorgen dat je bed comfortabel is. Bij het uitkiezen van een bed zijn er een aantal belangrijke aspecten waar je over na moet denken en die hebben we hier voor je op in een stappenplan gezet.

 

Stap 1: denk goed na over wat je nog meer doet in bed 

Er zijn genoeg mensen die meer doen in bed dan alleen maar slapen. Vanuit je bed kan je ook allerlei andere ontspannende activiteiten doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een goed boek lezen, je favoriete serie kijken, urenlang bellen met je nieuwe liefde of online weddenschappen plaatsen via betFIRST live. Een goed bed is dus niet alleen comfortabel als je ligt, maar ook als je zit. Als je veel rechtop wil zitten in bed, is het bijvoorbeeld verstandig om voor een bed met een verstelbaar matras te kiezen.

 

Stap 2: denk na over met wie je slaapt

Een bed voor jezelf ziet er heel anders uit dan wanneer je samen slaapt. In je eentje kan je altijd kiezen of je aan één kant van het bed slaapt of juist overdwars door het midden gaat liggen, maar als er iemand anders bij je slaapt, heb je die keuze niet. Samen moet je dus voor een bed kiezen dat de hele nacht comfortabel ligt, ook als je niet zo veel ruimte hebt om te bewegen. Het is ook altijd belangrijk dat je als stel nadenkt over het aantal matrassen waar jullie op slapen. Voor het ene stel is het prettiger om allebei een eigen 1-persoons matras te hebben, terwijl andere stellen liever samen een groot matras delen.

 

Stap 3: denk na over hoe lang je bent

In de ideale situatie is je bed ongeveer 20 cm langer dan dat je zelf bent, zo houd je genoeg ruimte over om vrij te bewegen in je slaap. Daarnaast heeft je lengte ook invloed op hoe hoog je bed moet zijn. Het is het meest comfortabel om in en uit een bed te stappen dat ongeveer net zo hoog is als je knieën. Wanneer je bed hoger of lager is, kan dat op de lange termijn voor rug-, arm-, en nekklachten zorgen.


Stap 4: denk na over hoe je slaapkamer eruitziet

Je zal niet de eerste persoon zijn die een mooi bed heeft gevonden en er vervolgens thuis pas achter komt dat het helemaal niet in de slaapkamer past. Om op een comfortabele manier in en uit je bed te kunnen stappen, moet je aan ten minste één kant genoeg ruimte overlaten. Als je met z’n tweeën bent, dan heb je aan allebei de kanten van het bed genoeg ruimte nodig, anders moet je bij het in- en uitstappen over elkaar heen klimmen en dat kan erg storend zijn.

You May Also Like