Een mooi gazon? Prachtige bloemen die in bloei staan? Een boom dat vruchten geeft? En natuurlijk een strakblauwe lucht. Je geniet er past echt van als je het allemaal gade kan slaan vanuit jouw lekkere tuinstoel. Maar welke tuinstoel past er bij jou en jouw tuinwensen? In deze blog vertellen we jou alles over het vinden van de perfecte tuinstoelen.

  1. De ene tuinstoel is de andere tuinstoel niet

Misschien sta je er niet elke keer bij stil. Logisch. Maar er zijn heel veel soorten tuinstoelen. Denk aan een verstelbare tuinstoel, hangstoelen voor bijvoorbeeld in een boom of aan de veranda, een lekkere loungestoel of juist een dining tuinstoel. De ene tuinstoel is dus de andere tuinstoel niet. Denk goed na over wat jouw wensen in je tuin zijn. Wil je lekker ontspannen en zonnen? En daarnaast met je vrienden kunnen eten? Dan heb je waarschijnlijk behoefte aan meerdere soorten tuinstoelen.

  1. Hoe ga je de stoel gebruiken?

Heb je bijvoorbeeld een groot terras waar je nieuwe tuintafel met stoelen komen te staan? Dan ga je er waarschijnlijk niet mee aan de wandel. Tijdens de lente, de zomer en wellicht groot deel van de herfst blijft deze tafel op dezelfde plek staan. Hier heb je dus wel de ruimte voor nodig. Maar je kunt ook kiezen voor een solide sterke set, bijvoorbeeld van metaal. Heb je minder ruimte en wil je bijvoorbeeld de boel kunnen opbergen om zo meer ruimte te maken? Dan heb je waarschijnlijk meer behoefte aan een stoelen van hard plastic die je kunt opvouwen en opbergen. Hetzelfde geldt voor een stoel die je met de zon kunt meedraaien.

  1. Kies de juiste accessoires

Een tuinstoel zit pas echt lekker als je er ook bijpassende kussentjes bij hebt! Vaak kun je deze in dezelfde winkel of online webshop vinden. Kussentjes zijn de kers op de taart. Let er ook op dat sommige kussens zijn gemaakt van een stof dat beter bestand is tegen de weersomstandigheden. En dan hebben we het niet alleen over een eventuele zomerbui, maar ook de zon kan de stof aantasten. Kussen die geschikt zijn voor buiten zijn hier beter tegen bestand!

0 Shares:
You May Also Like