Verzekeren… Als je zuinig bent op je geld is het altijd een lastige kwestie. Verzekeringen kosten ons vaak klauwen met geld, maar niet verzekeren kan exorbitant veel meer kosten dan wel verzekeren. In veel gevallen is een verzekering dus echt wel een goed idee. Gelukkig zijn er manieren om goed verzekerd te zijn en toch wat meer geld te besparen dan je nu misschien doet. Wij helpen je met de zoektocht naar de goedkoopste verzekeringen.

Wat heb je nodig?

Verzeker alleen dat waarvan je denkt dat je het in de toekomst nodig gaat hebben en eventuele schade die je echt niet zelf kunt betalen. Een opstalverzekering is handig, maar als je huis niet vol staat met dure spullen is een inboedelverzekering bijvoorbeeld niet per se nodig. Bij een wat oudere auto heeft het ook geen zin om naast een WA-verzekering nog een Casco-verzekering af te sluiten. Over het algemeen geldt: als je de eventuele schade zelf kunt betalen zonder in grote problemen te raken, verzeker het dan niet.

Vergelijken

Vergelijk verschillende verzekeringen en verschillende maatschappijen met elkaar voordat je overhaast een besluit neemt. Op internet kun je ontzettend veel sites vinden die een dergelijke vergelijking op basis van jouw wensen heel mooi onder elkaar kunnen zetten. Deals bij bepaalde maatschappijen kunnen veranderen. Dus check je verzekeringen jaarlijks.

Hou het bij één verzekeraar

Hoewel het aanlokkelijk is om bij verschillende verzekeraars de goedkoopste deals bij elkaar te sprokkelen, ben je eigenlijk altijd toch het goedkoopst uit wanneer je al je verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit. Verzekeraars bieden vaak pakketten aan waarbij je minder betaalt door verschillende verzekeringen tegelijkertijd af te sluiten. Dergelijke pakketten kunnen echt een stuk voordeliger uitpakken en als bijkomend voordeel voorkom je hiermee ook dat je jezelf per ongeluk dubbel laat dekken.

Voorkom dubbele dekking

Voorkom dus dubbele dekking. Zeker als je bij meerdere verzekeraars een verzekering hebt loop je het risico dat je voor hetzelfde probleem twee keer gedekt bent. Dat heeft geen zin. Als je dit gaat checken: let dan vooral op pechhulp, kosten voor de zorg in het buitenland en rechtsbijstand. Bij deze dingen gaat het op het gebied van dubbele dekking het meest mis. Kortom: met het juiste onderzoek kun je jezelf een stuk voordeliger goed laten verzekeren. Dus klap je laptop open en regel dit nog voor het einde van het jaar. Waar wacht je nog op?

You May Also Like