We dromen er allemaal wel eens van om zonder te veel moeite rijk te kunnen worden. Bijvoorbeeld doordat je het winnende lot uit de loterij koopt, je aandelen ineens bizar gaan stijgen of je een mooie opslag krijgt van je werkgever. Wist je dat het nog stukken gekker kan? Er zijn namelijk mensen die wel op een héél bijzondere manier rijk zijn geworden. In dit artikel presenteren we je tien verhalen van mensen die op een bizarre manier rijk zijn geworden en waarmee wij wel zouden willen ruilen (oké, niet altijd). Welke vind jij het meest bizar?

Doggles

Er is dus iemand die miljonair is geworden doordat hij een zonnebril voor honden heeft ontworpen, ook wel Doggles genaamd. Toen Roni Di Lullo (het klinkt een beetje als een achternaam die door een Nederlandse cabaretier is verzonnen) erachter kwam dat zijn hond moeite had met naar de zon kijken, dacht hij: daar moet wat op gevonden worden. Dus maakte hij van zijn idee werkelijkheid en ontwierp hij de Doggles, een zonnebril die honden op hun snuit kunnen plaatsen om zo, ook tijdens felle zonuren, naar boven te kunnen kijken.

Aandelen

Sommige mensen hebben met het beleggen van hun geld simpelweg geluk (of juist niet) anderen verdiepen zich er jaren in en hebben tientallen boeken over beleggen en de wetenschap erachter gelezen. Als je op de juiste manier investeringen doet of je geld belegt, dan kun je hier veel winst op maken. Een 26-jarige man die miljonair werd door het doen van de juiste investeringen, heeft tien tips gedeeld zodat jij ook rijk kunt worden van het doen van investeringen, bijvoorbeeld door daytrading.

De datingsite voor getrouwden

Ooit was er een Amerikaanse advocaat die gelukkig getrouwd was, maar besloot dat het een goed idee was om een datingsite voor getrouwde mensen te beginnen. En dat liep storm: inmiddels is de datingsite Ashley Madison een hele populaire datingsite voor getrouwde mensen en is deze Amerikaanse advocaat rijk geworden van het starten van zijn business.

green plant in clear glass cup

Hondenpoep opruimen

Misschien klinkt dit als een verhaal om niet te geloven, maar toch is het echt zo: een man die hondenpoep ging opruimen om meer geld te kunnen verdienen, viel met zijn neus in de boter toen veel mensen in de buurt gebruik wilden maken van zijn diensten. Inmiddels is zijn kleine eenmanszaak uitgegroeid tot een groot bedrijf met tientallen mensen in dienst en zelfs zes bedrijfsauto’s.

Excuusbrieven schrijven om niet te hoeven werken

We hebben allemaal wel eens geen zin om aan onze werkdag te beginnen, toch? Een jongen zag dit als gat in de markt en begon een service om voor mensen een excuusbrief te schrijven als ze niet wilde komen werken, met persoonlijke en originele smoesjes. Tegenwoordig is de dienst ontzettend geliefd. Wil je er gebruik van maken? Dan kun je voor 25 dollar een excuusbrief op de mat krijgen.

Vloggen

Hoewel vloggen misschien een relatief simpele vorm van werken lijkt, kan het ontzettend lucratief zijn. En daarnaast willen we niemands werk bagatelliseren: oordeel pas over iemands verdiensten nadat je een mile in hun schoenen hebt gelopen. Hoewel we natuurlijk niet in iemands portemonnee kunnen kijken, valt wel te stellen dat populaire vlogger Monica Geuze heel fijn rond kan komen van haar vlogcarrière, en zich zelfs een ruim huis in Amsterdam veroorloven. Mocht je nog rijk willen worden, is het misschien toch de moeite waard om te overwegen om een vlogcamera aan te schaffen!

Sesamzaadjes

Dat zaadjes of pitten soms duur kunnen zijn, weet je waarschijnlijk wel als je ooit pijnboompitten hebt geprobeerd te kopen bij de Albert Heijn. Als je dit soort pitten, of zaadjes zoals sesamzaadjes op de juiste manier verbouwt en doorverkoopt, kun je hier ontzettend veel geld aan verdienen. Echter is het wel belangrijk om ook met dit soort kleine etenswaren zoals sesamzaadjes alert te blijven op salmonella, omdat er ook salmonella op sesamzaadjes gevonden kan worden.

Pokeren

Het levende bewijs van dat je rijk kan worden van het spelen van poker, laat succesvol pokeraar Dan Bilzerian wel zien. Hij is wereldberoemd geworden doordat hij zo succesvol werd in het pokerspel en hier heel rijk mee is geworden. Zijn hoogtepunt is waarschijnlijk wel een avond waarop Bilzerian tien miljoen in één klap verdiende. Eerst begon hij gewoon af en toe met pokeren, maar al snel kwam hij erachter dat poker hem wel érg goed lag en hij er waarschijnlijk zelfs een bijzonder talent voor had. Al snel werd hij professionele pokerspeler en nog steeds gaat het financieel erg goed met hem.

Kleine ondernemingen – Elon Musk

Tot slot kan het succesverhaal van Elon Musk zeker niet ontbreken. Inmiddels is de wereldberoemde man vooral bekend van zijn populaire Tesla auto’s maar ook het ruimtevaartbedrijf ‘SpaceX’ (en de bijzondere naam van zijn zoon: X Æ A-12). Echter heeft Musk ook een zeer bijzonder succesverhaal. Hij is geboren in Pretoria, Zuid-Afrika en was zoon van een beroemd Canadees model en een Zuid-Afrikaanse ingenieur die carrière maakte in de elektromechanica (iets met… de appel valt niet ver van de boom). Toen Musk tien jaar oud was had hij zichzelf al leren programmeren en toen hij twaalf was kon hij zijn eerste zelf geprogrammeerde videospel verkopen, voor maar liefst 500 dollar. Daarna heeft hij op meerdere universiteiten meerdere bachelors afgerond en begon al vrij snel met het ondernemerschap. Tijdens zijn studententijd kocht hij samen met een medestudent een studentenhuis, zodat ze dit konden gebruiken als nachtclub en hier vervolgens geld aan te kunnen verdienen. Hoe het inmiddels met Musk gaat? Dat weten we waarschijnlijk allemaal – maar financieel voor de wind.

You May Also Like