Als je alle uitgaven op een rij zet, is het soms handig om op het een en ander te besparen, maar is het nou verstandig om dat ook toe te passen op je uitvaartverzekering en levensverzekering?

Zijn we niet te goed verzekerd?

Een goede verzekering kan altijd van pas komen. Je weet maar nooit wanneer je wat overkomt. Zeker als het gaat om een uitvaartverzekering. Uiteindelijk gaan we allemaal toch een keer. Ondanks dat feit, kan een uitvaartverzekering soms wel overbodig aanvoelen. Zeker als je jong bent. De dood lijkt nog ver weg en alles wat je daarvoor moet regelen ook. Die verzekering voelt dus in de eerste instantie niet nodig. Toch is verzekerd zijn altijd een verstandige optie. Als het aankomt op uitvaartverzekeringen, kan je er maar beter gister een afsluiten dan vandaag. Dat komt door het feit dat wanneer je ouder wordt, de kans op doodgaan simpelweg groter wordt. Als je zestig bent, is een uitvaartverzekering maandelijks een stuk hoger dan wanneer je dertig bent. Heb je je keus gemaakt? Wacht dan niet te lang.

Is een uitvaartverzekering echt nodig?

Een uitvaartverzekering verzekert je ervan dat je de uitvaart kan hebben, die je graag zou willen. Toch is voor de meeste mensen een andere beweegreden de grootste. Namelijk, wanneer je zelf voor een verzekering hebt gekozen, hoeft niemand van jouw familieleden de uitvaart zelf te betalen. Daarom is de meest gekozen uitvaartverzekering vaak een combinatiepakket uit de middelste categorie. Daarmee krijg je ongeveer negenduizend euro vergoed voor jou uitvaart als je komt te overlijden. Heb je geen verzekering en kom je te overlijden? Dan vallen de kosten van jouw uitvaart op iemands anders dak. Waarschijnlijk die van je partner of je familie. Een uitvaart kost gemiddeld rond de tien duizend euro dus verzekerd zijn is zeker geen overbodige luxe.

Wat is het verschil tussen een uitvaart- en een overlijdensrisicoverzekering?

Een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering, ook wel ORV, zitten misschien wel in dezelfde sferen, maar zijn zeker niet hetzelfde. Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af wanneer je familie of nabestaanden financieel in de problemen kunnen komen als jij wegvalt. Dat kan zijn wanneer je kostwinner bent, of je een bezit zoals een huis op jouw naam hebt staan. Een orv neemt de onzekerheid van financiële moeilijkheden na een overlijden weg. Er worden verschillende termen voor deze verzekering gebruikt. Het wordt ook wel de levensverzekering genoemd.

Deze orv wordt bijvoorbeeld ook gebruikt als iemand veel schulden heeft. Mocht deze persoon komen te overlijden, wordt er een bedrag uitgekeerd aan de naaste familie. Zij kunnen op die manier de schuld (of een deel daarvan) afbetalen en worden zo niet met de gehele schuld opgezadeld.

Is het verstandig om te besparen op een van deze verzekeringen?

In het leven kan je op een heleboel dingen besparen. Het lijkt een makkelijke keus te zijn om geen verzekering af te sluiten als je het nu financieel zwaar hebt, maar juist het tegendeel is verstandig. Een van deze twee verzekeringen, of zelfs beide afsluiten, kan voor veel gemoedsrust zorgen. Daarnaast kan je je familie en nabestaanden misschien uit de financiële problemen helpen, door nu even ergens anders op te besparen. Zo krijgt iedereen een waardig afscheid en zo min mogelijk geldproblemen later. Dat is ook een heleboel waard.

0 Shares:
You May Also Like