Het is natuurlijk super leuk om zelf kippen te hebben. Nu zit hier wel een keerzijde aan. Wil je de kippen een goed plekje geven dan zal je over een goed kippenhok moeten beschikken. Wij snappen het maar al te goed als je geen idee hebt waar je op moet letten bij het doen van je aankoop. Gelukkig zijn wij er om je op weg te helpen. In dit artikel hebben we dé tips en tricks op een rijtje gezet voor een kippenhok kopen bij Petsplace. Door deze tips zelf op te volgen wordt het kopen van een goed kippenhok een fluitje van een cent!

Weet hoeveel kippen je wil hebben

Voordat je zomaar een kippenhok koopt is het van belang om te weten hoeveel kippen je wilt hebben. De grootte van het hok hangt af immers van het aantal kippen dat je graag wilt houden. Als vuistregel geldt dat elke kip minstens 1 tot 2 vierkante meter binnenruimte nodig heeft en 2 tot 3 vierkante meter buitenruimte. Het spreekt voor zich dat dit slechts een richtlijn is, je kunt altijd kiezen voor meer of minder ruimte voor jouw hok.

Denk altijd aan het weer

Bij het kiezen van een kippenhok moet je goed rekening houden met het feit dat het weer nog wel eens wisselvallig wil zijn in Nederland. In de wintermaanden heb je een hok nodig dat goed geïsoleerd is. Alleen zo zullen je kippen in de winter warm genoeg blijven om te overleven. Aan de andere kant heb je ook een goed geventileerd hok nodig om je kippen in de zomer koel te houden. Zorg er daarom altijd voor dat je kippenhok zowel zomer als winterproof is.

Zorg dat je er makkelijk bij kunt

Ben je van plan om een kippenhok te kopen dan raden wij je aan om altijd te kiezen voor een model met een gemakkelijke toegang. Zo kun je namelijk makkelijk het hok schoonmaken en eieren verzamelen als het zover is. Het is toch vervelend als je er maar lastig bij kunt komen, vandaar dat de toegankelijkheid van het hok zeer belangrijk is. Kies bijvoorbeeld voor een hok met meerdere deuren en verwijderbare panelen om het onderhoud wat makkelijker te maken.

Maak er een veilige plek van

Je kippenhok moet je kippen een veilige omgeving bieden waar ze ongestoord kunnen leven. Zoek naar een hok met een stevige constructie, veilige sloten en roofdierbestendige voorzieningen zoals gaas of beslagdoek. Vossen komen in ons land namelijk veelvuldig voor. Wanneer je enigszins in de natuur wordt is het zeker geen overbodige luxe om je kippen hiertegen te beschermen.

Met deze handige tips is het kopen van een kippenhok echt niet meer zo lastig. Voor je het weet beschik je over kippen die iedere dag weer heerlijke eitjes voor je leggen. Niet alleen super lekker, maar ook nog eens vele malen duurzamer dan de eitjes van de supermarkt!

0 Shares:
You May Also Like