Een creditcard is echt een must have om te hebben. Met een creditcard weet je namelijk zeker dat je op een snelle, veilige én beveiligde manier alle mogelijke betalingen kunt verrichten. Mocht je er op dit moment nog geen hebben dan zal je aan de slag moeten gaan met creditcards vergelijken. Dit is alleen lang niet zo makkelijk als nog wel eens wordt gedacht. Gelukkig zijn wij er voor als je een nieuwe creditcard wil aanvragen. In dit artikel geven wij je dé belangrijkste info over het vergelijken van de beste creditcards!

Kijk naar rente en kosten die je kwijt bent

Een van de belangrijkste dingen om goed je aandacht op te focussen bij het vergelijken van creditcards is natuurlijke de hoogte van de rente. Dit is het bedrag aan rente dat in rekening wordt gebracht over onbetaalde saldi. Een hogere rente betekent dat je na verloop van tijd meer rente betaalt. Het is dan ook erg belangrijk om een kaart met een lage rente te vinden. Een andere belangrijke factor om bij stil te staan zijn de kosten die aan de creditcard verbonden zijn. Sommige kaarten zijn voorzien van jaarlijkse kosten, terwijl andere overboekingskosten of voorschotkosten hanteren. Zorg ervoor dat je alle kosten van een kaart in beeld hebt voordat je er een aanvraagt.

Denk aan de beloningen

Veel creditcards bieden beloningsprogramma’s, zoals geld terug of punten die je krijgt voor het doen van aankopen. Deze beloningen kunnen je flink wat geld opleveren, maar zorg ervoor dat je goed begrijpt hoe het beloningsprogramma werkt en hoe je jouw beloningen kunt inwisselen voordat je een kaart aanvraagt. Op die manier weet je namelijk zeker dat je kiest voor een kaart met beloningen die ook echt passen bij wat je zoekt. Als je bijvoorbeeld veel vliegt dan is een creditcard met Airmiles een prima optie om voor te kiezen.

Check altijd de voorwaarden

Voordat je een creditcard aanvraagt is het van cruciaal belang om de voorwaarden zorgvuldig te lezen. Dit zal je helpen de kosten, beloningen en voordelen goed te begrijpen die aan de kaart verbonden zijn. Ook krijg je hiermee een beeld over de eventuele beperkingen of restricties die van toepassing zijn op de kaart. Zo ook als het aankomt op de kredietlimiet. De kredietlimiet is het maximale bedrag dat je kunt lenen van de uitgever van de creditcard. Als je een kaart nodig hebt met een hoge kredietlimiet, zorg er dan voor dat je de limieten van verschillende kaarten met elkaar vergelijkt.

Door deze tips in gedachten te houden bij het vergelijken van creditcards kan je er altijd weer op vertrouwen dat je de beste kaart voor jouw persoonlijke behoeften vindt. Vergeet niet de rente, kosten en beloningen te vergelijken voordat u een kaart aanvraagt. Je kunt natuurlijk ook gewoon gebruik maken van een vergelijkingssite als je jezelf een hoop tijd en moeite wilt besparen. Hiermee kom je namelijk binnen no time uit bij de kaart die past bij wat je al die tijd al zocht.

You May Also Like