Droom jij er nu van om op reis te gaan naar Sri Lanka? Dan wil je natuurlijk met de juiste informatie op pad. Van een visum tot de mooiste bestemming, je vind hier de belangrijkste tips.

Sri Lanka is een land vol wonderen. Zo zal het een complete cultuurshock zijn zodra jij bent geland met het vliegtuig. Om er toch voor te zorgen dat je niet helemaal met een open mond staat te kijken hebben wij 7 belangrijke dingen over Sri Lanka voor je op een rij gezet. Wat zijn kosten visum Sri Lanka, en wist je dat dit best goedkoop is? Welke kleding kan je wel of niet aantrekken? En wist je dat je met een slim trucje helemaal geen wereldstekker nodig hebt?

1.    Geen sterrenhotels op je bestemming

Avontuur is toch wel één van de woorden die we zouden geven wanneer we Sri Lanka beschrijving. De bestemming staat bol van cultuur en prachtige tempels. Zo is het in geen enkel manier te vergelijken met Nederland. Veel reizigers vergissen zich wanneer ze naar landen als India en Sri Lanka reizen, want het is ook niet te vergelijken met Thailand of Indonesië. Je bent aangewezen op lokaal voedsel, want westerse gerechten kennen ze alleen in de hoofdstad. Daarnaast is alles vaak een stuk minder netjes en schoon. Om volledig van Sri Lanka te genieten stel je dan in op avontuur en ga er lekker open in.

2.    Regel je visum vooraf

Iets dat je voor reizen buiten Europa moet weten is dat je voor vrijwel alle landen een visum nodig hebt. In sommige gevallen kan je deze ‘’on arrival’’ (bij aankomst) regelen. Maar om je gedoe en lange rijen te besparen kan je ook je visum Sri Lanka aanvragen online. Voor Sri Lanka moet je weten dat je een visum voor 30 dagen gewoon binnen een paar tellen online kan aanvragen. Mocht je langer willen blijven, dan kan je bij aankomst gelijk verlengen tot 90 dagen.

3.    Stroomuitval is heel gebruikelijk

Wat zou er in Nederland gebeuren wanneer de stroom ineens uitvalt voor een halve dag? Ik denk dat heel Nederland in paniek zou zijn. In Sri Lanka is dat heel anders. Zo is er regelmatig stroomuitval, vooral met slechter weer. In duurdere hotels en restaurants hebben ze vaak een aparte generator. Maar als echte reiziger doe je er slim aan om toch nog een extra powerbank met je mee op reis te nemen.

4.    Binnenlands reizen doe je met de bus

Waar je in India een enorm netwerk van treinen hebt, is dat in Sri Lanka wel anders. Je kan je daarom laten vervoeren met bussen. Dit is een ervaring die je dan ook zeker moet meemaken wanneer jij op reis gaat naar Sri Lanka. Van bestemming A, reis je makkelijk naar bestemming B en dat zelf midden in de nacht. Zorg er wel voor dat je met de blauwe en witte reist, deze zijn voorzien van Airco en worden beter schoongemaakt. Reken voor een busreis van een uur ongeveer 1 euro, een koopje toch?

5.    Wc-papier is schaars

Wij spoelen ons wc-papier door het toilet. Maar in Sri Lanka maken ze geen gebruik van wc-papier omdat er een minder goed waterzuiveringssysteem is. Gebruik maken van het bidet is heel normaal. Mocht je toch liever wc-papier willen gebruiken, neem het dan zelf mee. Misschien al wel van huis. En gooi na gebruik je wc-papier gewoon in de prullenbak in plaats van in de toiletpot.

6.    Neem een wereldstekker mee, of toch niet?

Een wereldstekker, dit is een universele stekker die je overal ter wereld kan gebruiken. In deze wereldstekker plug je dan weer de stekker die je op dat moment wil gebruiken. Maar geen paniek, want je kan gewoon gebruik maken van het stopcontact ook zonder wereldstekker. Steek je pen in het bovenste gaatje en vervolgens gaat de beveiliging eraf waardoor jij je stekker erin kan doen. Op het bovenste gaatje staat geen stroom, je hoeft niet bang te zijn voor schokken.

7.    Let goed op je kledingkeuze

Als laatste wil je in Sri Lanka letten op je kledingkeuze. Vooral als vrouw is het goed om je knieën en schouders te bedekken. Dit zit in de cultuur. Ga jij met een kort broekje en een topje over straat lopen dan wordt dit niet gewaardeerd en kan het zelfs als respectloos worden opgevat. In de toeristische badplaatsen kan je natuurlijk wel in je bikini lopen.

Sri Lanka is dus zeker een bestemming waar je rekening wil houden met wat je doet. Let op het aanvragen van een visum voor vertrek en bereid je vooral niet voor op de meest luxe hotels van de wereld. Maar het is vooral een land waar je heerlijk kan genieten van die uitgesproken culturele verschillen. Van lekker eten tot een ritje in de tuktuk. Wil je alvast inkomen, dan kan je zelfs een tuktuk ritje in Nederland maken.

 

 

You May Also Like
Lees Meer

Een heerlijk diner op reis

Een roadtrip vakantie is de perfecte manier om een groot gebied te ontdekken en onvergetelijke herinneringen te creëren.…