Wanneer je meubels nodig hebt, zijn er verschillende manieren waarop je die kunt aanschaffen. Voor duurdere meubels kan het lastig zijn om ze in één keer te betalen. Het liefst wil je goedkoop geld lenen voor meubels in zo’n situatie. Een andere optie is het kopen van meubels op afbetaling. In dit blog leggen we alle opties voor geld lenen voor meubels of meubels kopen op afbetaling uit.

Geld lenen voor meubels

Geld lenen voor meubels is een goede manier om toch het gewenste meubelstuk te kunnen aanschaffen. Het voordeel van geld lenen voor meubels is dat je precies weet hoeveel je moet lenen en hoeveel je uiteindelijk moet terugbetalen aan de verstrekker. Het werkt zoals de meeste leningen. Dat betekent dat je dus wel wat rente over je geleende bedrag betaalt. Daarnaast zijn er verschillende leningen met andere looptijden, afhankelijk van het bedrag dat je nodig hebt.

Meubels kopen op afbetaling

Als je meubels koopt op afbetaling, betaal je een aflossing gedurende een bepaalde periode. Het bedrag dat je aan aflossingen betaalt, wordt afgeschreven op het totale meubel bedrag. Aan het einde van de termijn heb je dan alle verschuldigde bedragen betaald en worden de meubels van jou.

Een afbetaling voor meubels werkt als volgt: je koopt een product bij de winkel, betaalt het product op afbetaling en je hebt dan verschillende termijnen om het bedrag terug te betalen. Je betaalt dus niet alles in één keer. Een voorbeeld van een gemiddelde afbetaling is 20% van het totale bedrag. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld 4 termijnen hebt om het gehele bedrag terug te betalen. De rente die je betaald is vaak wel wat hoger dan een normale lening. Vergelijk hier verschillende kredietverstrekkers om de lening met laagste rente te vinden.

Geld lenen voor meubels of meubels kopen op afbetaling

Of je nu geld leent voor meubels of ze koopt op afbetaling, het is goed om de voor- en nadelen tegen elkaar op te wegen.

Voordelen van geld lenen of kopen op afbetaling:

  • Je hoeft niet het volledige bedrag in één keer te betalen
  • Het is mogelijk om er geld bij te lenen als je net niet genoeg geld hebt
  • Het is eenvoudig om aan geld te komen door online een aanvraag in te dienen
  • Het geld wordt snel op je rekening gestort als je voldoet aan alle voorwaarden

Nadelen van geld lenen of kopen op afbetaling:

  • Het is niet bij elke winkel mogelijk om meubels te kopen op afbetaling
  • Je betaalt altijd meer dan wanneer je het meubelstuk in één keer betaald
  • Als je een betalingsachterstand oploopt kan dat vervelende gevolgen hebben
  • De rente voor kopen op afbetaling is vaak erg hoog, een persoonlijke lening is goedkoper

In beide situaties moet je rekening houden met een BKR toetsing

Zowel bij het kopen op afbetaling als bij het afsluiten van een lening wordt een BKR toetsing gedaan. Je moet namelijk voldoende financiële ruimte hebben voor de verplichtingen van een lening of afbetaling. Vergeet niet: Het lenen van geld, kost geld – ongeacht de leenvorm. Met deze toetsing kunnen consumenten verantwoord lenen en voorkomen ze betalingsachterstanden of andere financiële problemen.

You May Also Like