Het is dan eindelijk zo ver: De stap naar Bitcoin wordt gemaakt en zal de eerste aankoop worden gepleegd. Daarbij is het natuurlijk wel de bedoeling, dat het onderste uit de kan wordt gehaald. Alleen zo kan het volle potentieel van Bitcoin worden benut. Wie de stap voor het eerst maakt, maar ook voor zij die al een hele poos bezig zijn met cryptocurrencies, is het bekijken van de Bitcoin exchanges een belangrijke stap.

Wat houdt zo een exchange dan in?

Heel simpel uitgelegd, is het een digitale markt waar partijen samenkomen om Bitcoin te verkopen en kopen. Vaste koersen zijn er dus niet en worden die bepaald aan de hand van de vraag en het aanbod. Het is begrijpelijk, dat wanneer de vraag groot is, de prijs omhoog zal schieten. Bitcoin heeft vanaf het ontstaan al een paar keer wat pieken meegemaakt en wordt het daarom ook scherp in de gaten gehouden door personen die graag een flinke winst willen maken. Naast Bitcoin zijn er ook andere cryptocurrencies en beschikken ook die over hun exchanges. Naast individuen, zijn er ook bedrijven (brokers) die alle ontwikkelingen op de voet volgen. Deze bedrijven bieden hun diensten ook aan personen die Bitcoins kopen.

De opdracht wordt wel door jou gegeven

Alle touwtjes blijven echter in handen van de opdrachtgever (die betaald immers) en kan eventueel wel naar adviezen gevraagd worden. Het blijft echter een goed idee om zelf de ontwikkelingen in de gaten te houden. Zo kan er worden geanticipeerd op bepaalde ontwikkelingen en een mooie winst uit worden gehaald. Niet iedereen is echter erop uit om winst te maken en wil men gewoon Bitcoin aanschaffen om te gebruiken voor het betalen van goederen en diensten. Steeds meer bedrijven bieden namelijk die mogelijkheid en worden cryptocurrencies ook wereldwijd geaccepteerd, net als bij een creditcard, echter zonder alle procedures verbonden aan het verkrijgen en gebruik van een creditcard.

Het gaat er nu eenmaal om, dat de drempel voor het kunnen participeren op de Bitcoinmarkt, wel laag is geplaatst. Voor het eerst in de geschiedenis, kan met zonder tussenkomst van de bank of een andere financiële instelling, worden betaald en gebeurt alles ook nog niet alleen veilig, maar is ook de privacy gegarandeerd. Dat weegt zwaar mee omdat bij het verrichten van transacties, er bij Bitcoin geen banken aan te pas komen.

You May Also Like