Een roadtrip vakantie is de perfecte manier om een groot gebied te ontdekken en onvergetelijke herinneringen te creëren. Het is daarnaast een goede manier om zo veel mogelijk culturen en hun keukens te leren kennen, maar af en toe is er behoefte aan een zelfgemaakte maaltijd. Het organiseren van een heerlijk diner op reis is mogelijk en ook nog eens heel leuk! In dit artikel vertellen we je precies hoe je dit aanpakt. 

Plan vooruit

Zin in een diner waarbij je met je hele gezin kan genieten van heerlijk eten omringd door de mooiste kaarsen? Dit kan! Wel is het erg belangrijk om goed vooruit te plannen. Zo is het belangrijk om te weten op welke locatie op de roadtrip je gaat dineren. Kies je ervoor om in de wildernis te dineren of stop je op een prachtige picknickplaats? Afhankelijk van de locatie is het belangrijk om alle benodigde vergunningen te regelen. Daarnaast moet je natuurlijk op de hoogte zijn van alle lokale regels die betrekking hebben op koken op een open vuur.

Wat ga je koken?

Thuis kun je super uitgebreid koken, maar koken tijdens een roadtrip is net even wat anders. We raden daarom ook aan om een gemakkelijk en eenvoudig recept te kiezen, waar je niet al te veel ingrediënten of materialen voor nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan simpele éénpansgerechten, zoals wokmaaltijden, pasta of een smakelijke shakshuka. Zo hoef je maar weinig kookapparatuur te gebruiken en zul je ook niet lang bezig zijn met de afwas.

Pak slim in

Zorg ervoor dat je alle benodigde spullen in dezelfde tas of koffer inpakt. Een draagbare kookplaat, gasbrander of materialen om een kampvuur te stoken zijn handige hulpmiddelen om je maaltijd zo efficiënt mogelijk te bereiden. Vergeet niet om ook bestek, servies, kopjes en servetten mee te nemen. En natuurlijk is het van groot belang om je ingrediënten zo lang mogelijk vers te houden. Hier kan een koelbox erg handig zijn.

Vergeet niet om op te ruimen!

Wanneer je in de natuur hebt genoten van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd, is het van groot belang om de natuurlijke omgeving te respecteren en goed op te ruimen. Gooi je spullen in vuilnisbakken en zorg ervoor dat je de plek schoon achterlaat. Dit gedrag draagt bij aan het behoud van de natuur.

Het organiseren van een eigen dinerfeestje tijdens een roadtrip is een ware onvergetelijke ervaring. Met een goede planning en wat creativiteit kun je heerlijk genieten van een lekkere maaltijd te midden van prachtige landschappen. Eet smakelijk!

You May Also Like