Denk je bij gouden oorbellen standaard aan ronde knopjes? Dat hoeft niet zo te zijn. Oorbellen van goud zijn namelijk veelzijdig en kunnen zowel trendy als tijdloos zijn. Ontdek hier meer over deze bijzonder sieraden. Sieraden van goud hebben een chique uitstraling en zorgen voor wat glamour bij je outfit. Gouden oorbellen mogen dan ook niet ontbreken in je juwelenkistje. Je kunt ze elke dag en bij iedere gelegenheid dragen.

De verschillende soorten gouden oorbellen

Goud is een ideaal materiaal om sieraden van te maken. Behalve dat het goed smeedbaar is, dus eenvoudig in verschillende vormen te gieten is, behoudt het zijn glans na het bewerken en het heeft een lange levensduur. Gouden sieraden zijn vaak geelgoud van kleur, maar er bestaan ook witgouden sieraden. Er is dus al veel keuze als je op zoek bent naar gouden oorbellen.

Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat gouden oorbellen in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Denk aan bescheiden gouden oorknopjes, gouden ringen of een fantasierijke oorbel in de vorm van een hart of een ster. Voor wat extra glinstering draag je oorbellen van goud die ingelegd zijn met strassteentjes.

Hoe combineer je stijlvol je gouden oorbellen?

De enorme variatie aan ontwerpen en modellen van oorbellen van goud maakt het gemakkelijk om een paar te vinden dat bij je stijl en smaak past. Heb je meerdere gaatjes in je oren? Dan is het leuk om diverse soorten oorbellen van goud met elkaar te combineren. Een paar eenvoudige oorknoppen combineer je met meer opvallende oorbellen als ringen, rechthoekige oorbellen of gouden koordjes.

Of ga voor een combinatie van een geelgouden paar en een paar oorbellen van goud met strass steentjes, parels of gekleurde, glazen steentjes. Door een uitgesproken vorm of grotere oorbel met een of meer kleinere oorbellen te combineren, geef je een mooi evenwicht aan de sieraden in je oren.

Gouden oorbellen voor speciale gelegenheden

Hoewel je je oorbellen van goud gewoon op een doordeweekse dag kunt dragen, zijn ze natuurlijk ook heel geschikt voor speciale gelegenheden. Bij een zwarte jurk of een donkere jumpsuit steken de oorbellen van goud subtiel af. Aan de andere kant geeft goud aan je witte zomerkleding een stijlvol accent. Door de oorbellen te combineren met andere gouden sieraden maak je het geheel extra feestelijk.

Een plezier om te geven en leuk om te krijgen

Van oudsher wordt goud gezien als een luxe, maar goud staat ook voor eeuwigheid. Gouden sieraden worden dan ook vaak cadeau gegeven op bijzondere momenten, zoals bij een verloving, een jubileum of een verjaardag. Oorbellen zijn dan een perfect cadeau om te geven. Maar het is net zo goed een leuk cadeau om te krijgen.

Doordat er zoveel verschillende soorten zijn, is er voor ieder budget wel een paar mooie oorbellen te vinden. Dus krijg je binnenkort de vraag wat je voor je verjaardag of onder de kerstboom wilt hebben? Dan zijn oorbellen van goud een goede suggestie.

0 Shares:
You May Also Like