Hoe vind je een geschikte accommodatie voor het organiseren van een evenement in Rotterdam? Lees hier onze tips om de beste zaal voor jouw evenement in Rotterdam te vinden.

Een stad als Rotterdam heeft veel te bieden op zowel zakelijk als toeristisch gebied. Wil je een evenement organiseren, dan betekent dat automatisch dat je ook hierbij heel veel keuze hebt uit verschillende aanbieders. Maak het jezelf gemakkelijk door op een aantal belangrijke aspecten te selecteren en maak op deze manier een weloverwogen keuze als je een zaal wilt huren.

Bepaal de perfecte locatie

Organiseer je een zakelijke bijeenkomst of heb je een locatie nodig voor een trouwerij? De locatie die je kiest bij zaalverhuur Rotterdam moet natuurlijk wel bij je doel aansluiten. Kies voor een bijeenkomst met internationale zakenrelaties bijvoorbeeld voor een ruimte die centraal ligt ten opzichte van het vliegveld. Organiseer je een feest of een seminar waarbij mensen uit alle windrichtingen van Nederland komen? Dan is het praktisch als de accommodatie ook via de snelweg gemakkelijk te bereiken is.

Kies een accommodatie die past bij de groep

Niets is zo vervelend als met een kleine groep in een te grote ruimte te zitten, of dat een aantal genodigden geen zitplaats heeft omdat de ruimte vol is. Stem de grootte van het vertrek dat je reserveert dus altijd af op het aantal mensen dat je bij je evenement verwacht. Bij het huren van een zaal heb je vaak de keuze uit kleinere ruimtes voor groepen van tien of dertig personen. Of je gaat voor een zaal waar je een paar honderd man kunt ontvangen.

Bij het kiezen van de zaal is niet alleen de oppervlakte doorslaggevend, maar ook de mogelijkheden van de inrichting. Een bepaalde opstelling van het meubilair bepaalt ook de sfeer van je bijeenkomst. Denk aan een ruimte met stoelen en tafels in een U-vorm voor het houden van een interactieve cursus. Of kies voor alleen stoelen die in rijen zijn opgesteld tijdens een seminar en stel bij een informele bijeenkomst statafels op.

Welke faciliteiten heb je nodig voor je evenement?

Voor een goede ontvangst van je gasten of deelnemers reserveer je een zaal inclusief bepaalde faciliteiten. Als basis is er voor alle aanwezigen koffie, thee en water met een versnapering beschikbaar. Afhankelijk van het tijdstip van het evenement en de soort bijeenkomst begin je de dag met een collectief ontbijt, serveer je tussentijds een lunch of is er een diner ter afsluiting.

Voor zakelijke bijeenkomsten is het bovendien handig als je bij de ruimte ook andere faciliteiten tot je beschikking hebt. Denk aan een notitieblok en een pen voor alle deelnemers, een flip-over om je verhaal te ondersteunen of een beamer met een scherm zodat de hele zaal je presentatie goed kan volgen. Veel bedrijven voor zaalverhuur bieden diverse vergaderarrangementen aan waar dit soort praktische zaken allemaal in opgenomen zijn.

Vergelijk de prijzen voor het beste aanbod

Tot slot is het altijd de moeite waard om de prijzen van de onderlinge aanbieders te vergelijken. Neem bij het prijsvergelijk ook de bovengenoemde factoren mee, zodat je weet wat de meerwaarde van de ene accommodatie ten opzichte van de ander is.

You May Also Like