Tips en tricks bij het aanleggen van zonnepanelen

Ben je op zoek naar zonnepanelen? Of heb je al zonnepanelen gekocht? Dan kun je ze laten aanleggen op het dak van jouw woning of pand. Het is erg lastig om ze zelf aan te leggen, dus het is verstandiger om dit te laten doen door professionals. Je hebt namelijk geen garantie wanneer je de zonnepanelen beschadigt tijdens de installatie of als de zonnepanelen loskomen bij een storm door een gebrekkige installatie. Om dat te voorkomen, kun je onze tips en tricks gebruiken. Zo worden de zonnepanelen goed aangelegd en kun jij genieten van je groene energie!

Woning verduurzamen met zonnepanelen

Waarom zou je zonnepanelen aanschaffen? Zonnepanelen zijn een duurzame investering. Doordat je energie opwekt met behulp van de zon, benut je een energiebron die nooit opraakt. Zelfs op een bewolkte dag leveren de panelen energie op. Zonnepanelen zijn een goede manier om je woning te verduurzamen. Je stoot namelijk minder CO2 uit en je maakt gebruik van groene energie. Door te kiezen voor zonnepanelen, bespaar je op je energierekening. Doordat je met de zonnepanelen zelf energie opwekt, ben je namelijk minder of geen kosten kwijt aan een energieleverancier. Natuurlijk moet je eerst investeren in zonnepanelen, maar op den duur verdien je je investering terug. Gemiddeld is dit na zeven of acht jaar. De panelen gaan gemiddeld 25 jaar mee. Wil je graag investeren in zonnepanelen, maar heb je geen spaargeld over om aan zonnepanelen uit te geven? Dan zijn er andere manieren voor de financiering. Je kunt bijvoorbeeld een persoonlijke lening aanvragen.

Kies het juiste bedrijf

Voor het installeren van je zonnepanelen is het belangrijk om te kiezen voor het juiste bedrijf. Je wilt namelijk wel dat de panelen vakkundig worden aangebracht en er niet na de eerste de beste storm afvallen. Bekijk of de installateurs voldoen aan bepaalde certificeringen, zoals het Zonnekeurcertificaat. Dat betekent dat de aanbieder een betrouwbare installateur is op het gebied van zonne-energie. Daarnaast kun je altijd op zoek gaan naar referenties of ervaringen van anderen. Heb je het juiste bedrijf gevonden? Dan kun je snel gaan profiteren van je zonnepanelen. Het installeren van zonnepanelen duurt namelijk meestal maar één dag!

Vergeet het onderhoud niet

Om ervoor te zorgen dat je zonnepanelen zo goed mogelijk blijven werken en je dus veel groene energie opwekt, is het belangrijk om je zonnepanelen te laten onderhouden. Zonnepanelen zijn gelukkig niet heel onderhoudsgevoelig. Door de schuine hoek van de panelen, wordt het meeste vuil er tijdens een regenbui al afgespoeld. Maar, het is toch mogelijk dat er hardnekkig vuil achterblijft op het paneel. Denk bijvoorbeeld aan vogelpoep. Het is dan belangrijk dat dit schoongemaakt wordt. Vaak kun je via een app of je computer zien wat de opbrengst van je installatie is. Zie je dat een paneel minder goed presteert? Dan kan je een afspraak maken voor onderhoud. Dit kan je jaarlijks 3% aan opbrengst schelen. Het is dus aan te raden om sowieso je panelen eens in de paar jaar te laten onderhouden.  

0 Shares:
You May Also Like