Van plan om binnenkort een nieuwe iPhone te kopen? Dan is er keus genoeg. Ga je voor een ietwat ouder model zoals de iphone 12 of misschien wel de nieuwste iPhone 15? En voor welke versie kies je dan? Er zijn ongelooflijk veel opties om uit te kiezen. Allemaal met een bijbehorend prijskaartje. Natuurlijk wil je nooit meer betalen dan nodig is. Maar waar let je dan op? We weten allemaal dat een nieuwe iPhone niet goedkoop is. Toch zijn er verschillende manieren om op de aanschaf te besparen. In dit artikel zetten we drie handige bespaartips op een rij. 

1. Wacht tot de nieuwste modellen uit zijn gekomen 

De beste manier om eenvoudig honderden euro’s te besparen is door simpelweg te wachten tot de nieuwste modellen zijn uitgekomen. Deze worden traditiegetrouw rond het najaar gelanceerd. Dit jaar zagen we de iPhone 15 uitkomen. Precies op dat moment werd de prijs van de eerdere modellen verlaagd. Zo kon je een iPhone 14 plotseling veel goedkoper krijgen. En dat terwijl ze technisch gezien heel weinig van elkaar verschillen. Dit geldt natuurlijk al helemaal wanneer je voor nog eerdere modellen kiest. Een iphone 12 64 gb is bijvoorbeeld nog voordeliger. Een prima telefoon en zeker wanneer je minder te besteden hebt. 

2. Kies voor refurbished 

Nog een slimme manier om te besparen én tegelijkertijd je steentje bij te dragen aan het milieu, is door refurbished te kiezen. Refurbished betekent gereviseerd. Dit is dus een tweedehands toestel dat vervolgens opgeknapt is door een deskundige. Op wat gebruikerssporen na, is deze dus technisch gezien 100% in orde. Deze toestellen kunnen dus nog prima een ronde mee. Een voordeel van refurbished ten opzichte van tweedehands bij een particuliere aanbieder, is dat je verzekerd bent van de kwaliteit. De toestellen zijn volledig gecontroleerd en je ontvangt ook garantie op je aankoop. Zo weet je zeker dat je hier jaren mee kunt doen. 

3. Minder opslagruimte 

Bedenk ook goed van tevoren hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Het geheugen van de telefoon bepaalt namelijk voor een groot deel de prijs van de telefoon. Je hebt bij Apple momenteel keuze uit 128 GB, 256 GB en 512 GB voor de nieuwste modellen. Bij eerdere modellen, zoals de iPhone 12, zien we ook nog bijvoorbeeld de 64GB terug. De Pro modellen komen zelfs met nóg meer geheugen. Hierbij kun je zelfs kiezen voor 1 TB. Maar let op, daar moet je wel een heel groot bedrag voor neerleggen. Bovendien zijn er maar weinig mensen die hier echt baat bij hebben. 

Voor de meeste mensen is 64 GB of 128 GB al meer dan genoeg. Merk je uiteindelijk toch dat je geheugen tekort komt? Dan kun je via de Cloud eenvoudig meer geheugen kopen. Dit is over het algemeen voordeliger dan wanneer je dit direct bij de aanschaf regelt. Bovendien weet je dan ook zeker of je het echt nodig hebt. Daarom raden we aan om voor een gemiddeld geheugen te kiezen en dit eventueel later zelf uit te breiden via de Cloud. Dat is een stuk voordeliger. 

You May Also Like