Op zoek naar de beste goedkope dashcam? Wij scannen budgetwinkels als Lidl, Action, Aldi en Blokker voor de beste dashcams. Daarnaast maken we een overzicht van de beste budget dashcams van 2020. 

Dashcams worden steeds meer populair. En dat is niet alleen om jouw autoritjes leuk vast te leggen voor later. Sterker nog, veel mensen die een dashcam in hun auto hebben, zijn daar niet mee bezig. Maar waarom hebben ze dan een dashcam in hun auto? Een dashcam zorgt voor twee belangrijke dingen. Allereerst zorgt het ervoor dat jij bewijs hebt in het geval dat je een ongeluk krijgt. Zo is het nooit meer jouw woord tegen die van een ander. Maar je kunt ook andere helpen wanneer er bijvoorbeeld een ongeluk voor jouw neus gebeurt. En daarnaast is het natuurlijk, zeker als je op vakantie bent, een mooie manier om familieleden en vrienden te laten zien in wat voor een mooi gebied je hebt gereden. Een dashcam zit nog niet standaard in elke auto, en daarom is het fijn dat je voor weinig geld goedkope dashcams kan kopen die prima functioneren.

Dashcam van Lidl

Deze dashcam van de Lidl doet precies wat het belooft. Het zorgt er namelijk voor dat belangrijke verkeerssituaties, zoals een botsing of een eenzijdig ongeluk, goed wordt gedocumenteerd. Zo heb je dus altijd de beelden die je moet hebben. Deze camera filmt in HD-kwaliteit en heeft een beeldhoek van maar liefst 130 graden. Er zit een G-sensor op, wat automatisch plotselinge bewegingen en botsingen registreert, en je kunt beelden terugkijken op het display van 2,9 inch. Ook zit er een geïntegreerde microfoon en luidspreker in. Alle beelden en opnames zijn voorzien van een tijd en een datum, wat het nog veel makkelijker maakt om beelden straks terug te vinden. De accu is een li-ion batterij van 200 mAh. Eventueel inzoomen kan met de 4 keer digitale zoomlens. En er kan maar liefst 16 GB aan filmpjes op geslagen worden op deze dashcam.

Bekijk hier deze dashcam van de Lidl

Dashcam van Action

Deze dashcam van de Action is, naast dat het perfect is als dashboard camera, ook nog eens perfect als voor- en achteruitrijcamera. Zeker als je in een wat grotere auto rijdt kan dit ideaal zijn, omdat je zo beter kunt zien wat er allemaal achter je gebeurt. Zo zie je nog net dat kleine paaltje en dat scheelt ook een hoop geld aan het einde van de rit. En dat terwijl deze camera nog geen twee tientjes kost. Win-winsituatie dus. Daarnaast kan het je dus ook een hoop geld schelen als jij bewijs hebt binnen een botsing. Wordt het zijn woord tegen het die van jou? Dan kan jij met keihard bewijs komen. Zo sta je sneller en beter in je recht bij een vervelend verkeersongeval. En last but not least, gebeurt er iets grappigs op de weg voor jouw neus? Jouw camera heeft dit leuke moment vastgelegd!

Bekijk hier deze dashcam van de Action

Op dit moment worden er geen dashcams bij de Aldi verkocht. Maar we hebben wel een paar andere voordelige soundbars voor je gevonden!

Andere goede goedkope dashcams

NIKKEI ROADX2

Deze NIKKEI ROADX2 legt precies vast wat er allemaal voor jouw neus gebeurt in het verkeer. Verwacht je weinig van zo’n kleine camera? Dat hoeft helemaal niet, want het is namelijk haarscherp beeld. Alles wordt namelijk vastgelegd in Full HD 1080p beeldmateriaal en 30 FPS. Dat is flink sterk voor zo’n klein apparaat tegen een nog kleinere prijs. Door Night Vision kun je ook midden in de nacht nog vertrouwen op je dashcam. Hij gaat aan zodra de auto wordt gestart. En heb je de auto ergens geparkeerd staan? Zelfs nu slaat de camera aan wanneer er iets gebeurt. Op en top veilig dus.

Bekijk hier deze NIKKEI ROADX2

YONO Full HD Dashcam

Deze YONO Full HD Dashcam is een heel uitgebreide dashboard camera. En is daarmee perfect voor in je auto, maar ook als je bijvoorbeeld met de vrachtwagen of de camper erop uit trekt. Hij beschikt namelijk over een heel goede lens met een opnamehoek van maar liefst 70 graden. Hierdoor is ook deze dashcam perfect voor het vastleggen van een botsing of een ander soort ongeval in verkeer. Zelfs als het jou niet overkomt.

Bekijk hier deze YONO Full HD Dashcam

Xiaomi Mijia Smart dashboard camera met Wifi en Voice Control

Kan het nog slimmer? Dat moeten de makers van de Xiaomi Mijia Smart dashboard camera met Wifi en Voice Control hebben gedacht. Deze camera is namelijk verbonden met je Wifi en is volledig te besturen met je smartphone en met voice control. Tel daar nog de volledige HD kwaliteit bij op en het strak afgewerkte design en je weet: deze camera hoort thuis in een chique wagen.

Bekijk hier deze Xiaomi Mijia Smart dashboard camera met Wifi en Voice Control

Waar op te letten bij het kopen van een dashcam?

Dat zo’n klein cameraatje dus wel handig is voor in de auto, dat is nu wel helder. Maar zijn er dan ook nog bepaalde zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een camera? Allereerst is het goed om de volgende vragen te checken. Hoe kun je hem straks opladen? Gaat er een geheugenkaartje in de dashcam die de beelden opslaat en verwijdert ‘ie automatisch beelden na verloop van tijd. Er is hier zeker geen goed of slecht is, maar je wilt voorkomen dat de camera onverhoopt niet aan staat omdat de accu leeg is en je wilt ook niet dat er straks belangrijke beelden weg zijn.

0 Shares:
You May Also Like