Op zoek naar de beste goedkope dashcam? Wij scannen budgetwinkels als Lidl, Action, Aldi en Blokker voor de beste dashcams. Daarnaast maken we een overzicht van de beste budget dashcams van 2020. 

Dashcams worden steeds meer populair. En dat is niet alleen om jouw autoritjes leuk vast te leggen voor later. Sterker nog, veel mensen die een dashcam in hun auto hebben, zijn daar niet mee bezig. Maar waarom hebben ze dan een dashcam in hun auto? Een dashcam zorgt voor twee belangrijke dingen. Allereerst zorgt het ervoor dat jij bewijs hebt in het geval dat je een ongeluk krijgt. Zo is het nooit meer jouw woord tegen die van een ander. Maar je kunt ook andere helpen wanneer er bijvoorbeeld een ongeluk voor jouw neus gebeurt. En daarnaast is het natuurlijk, zeker als je op vakantie bent, een mooie manier om familieleden en vrienden te laten zien in wat voor een mooi gebied je hebt gereden. Een dashcam zit nog niet standaard in elke auto, en daarom is het fijn dat je voor weinig geld goedkope dashcams kan kopen die prima functioneren.

Dashcam van Lidl

Deze dashcam van de Lidl doet precies wat het belooft. Het zorgt er namelijk voor dat belangrijke verkeerssituaties, zoals een botsing of een eenzijdig ongeluk, goed wordt gedocumenteerd. Zo heb je dus altijd de beelden die je moet hebben. Deze camera filmt in HD-kwaliteit en heeft een beeldhoek van maar liefst 130 graden. Er zit een G-sensor op, wat automatisch plotselinge bewegingen en botsingen registreert, en je kunt beelden terugkijken op het display van 2,9 inch. Ook zit er een geïntegreerde microfoon en luidspreker in. Alle beelden en opnames zijn voorzien van een tijd en een datum, wat het nog veel makkelijker maakt om beelden straks terug te vinden. De accu is een li-ion batterij van 200 mAh. Eventueel inzoomen kan met de 4 keer digitale zoomlens. En er kan maar liefst 16 GB aan filmpjes op geslagen worden op deze dashcam.

Bekijk hier deze dashcam van de Lidl

Dashcam van Action

Deze dashcam van de Action is, naast dat het perfect is als dashboard camera, ook nog eens perfect als voor- en achteruitrijcamera. Zeker als je in een wat grotere auto rijdt kan dit ideaal zijn, omdat je zo beter kunt zien wat er allemaal achter je gebeurt. Zo zie je nog net dat kleine paaltje en dat scheelt ook een hoop geld aan het einde van de rit. En dat terwijl deze camera nog geen twee tientjes kost. Win-winsituatie dus. Daarnaast kan het je dus ook een hoop geld schelen als jij bewijs hebt binnen een botsing. Wordt het zijn woord tegen het die van jou? Dan kan jij met keihard bewijs komen. Zo sta je sneller en beter in je recht bij een vervelend verkeersongeval. En last but not least, gebeurt er iets grappigs op de weg voor jouw neus? Jouw camera heeft dit leuke moment vastgelegd!

Bekijk hier deze dashcam van de Action

Op dit moment worden er geen dashcams bij de Aldi verkocht. Maar we hebben wel een paar andere voordelige dashcams voor je gevonden!

Andere goede goedkope dashcams

Ons overzicht van de beste goedkope wifi-camera’s nu online te koop.

Motorola Dashcam MDC10W

Wie zegt verkeersdrukte, zegt ongelukken. Zorg ervoor dat je goed de weg op gaat en maak gebruik van de compacte Motorola MDC10W Wi-Fi® HD (720p). Deze houdt namelijk jouw geliefde auto volledig in de gaten. Ook als je hem ergens hebt geparkeerd kan hij alles in de gaten houden. Is je auto betrokken bij een aanrijding? Vervelend, maar de G-sensor zal direct starten met opnemen in een heel duidelijk en helder 720p HD. De groothoeklens van 140 graden zorgt ervoor dat de hele scene haarscherp wordt opgenomen. Dit is perfect als bewijs in de rechtbank. Er zit een handige lus registratie op, dit houdt in dat video’s die niet meer nodig zijn, automatisch worden overschreven. Je bevestigt deze camera handig met een zuignap op clip aan de voorkant van je auto. Wil je een autolader erbij? Dan is het slim om deze apart erbij te bestellen, hij zit namelijk niet standaard in de doos. Er zijn nog een aantal heel handige extra’s bij deze camera. Je kunt namelijk heel handig verbinden met wifi. Er zit een ingebouwde accu in die je kunt opladen. Er zit een bewegingssensor op, waardoor hij start met filmen wanneer er iets gebeurt. Er, ook niet geheel overbodig, je krijgt een noodbatterij. Is de camera leeg maar gebeurt er toch wat? Dan schakelt hij automatisch over op de noodbatterij.

Bekijk de Motorola Dashcam hier 

NIKKEI ROADX2

Deze NIKKEI ROADX2 legt precies vast wat er allemaal voor jouw neus gebeurt in het verkeer. Verwacht je weinig van zo’n kleine camera? Dat hoeft helemaal niet, want het is namelijk haarscherp beeld. Alles wordt namelijk vastgelegd in Full HD 1080p beeldmateriaal en 30 FPS. Dat is flink sterk voor zo’n klein apparaat tegen een nog kleinere prijs. Door Night Vision kun je ook midden in de nacht nog vertrouwen op je dashcam. Hij gaat aan zodra de auto wordt gestart. En heb je de auto ergens geparkeerd staan? Zelfs nu slaat de camera aan wanneer er iets gebeurt. Op en top veilig dus. En daar houden we natuurlijk van!

Bekijk hier deze NIKKEI ROADX2

YONO Full HD Dashcam

Deze YONO Full HD Dashcam is een heel uitgebreide dashboard camera. En is daarmee perfect voor in je auto, maar ook als je bijvoorbeeld met de vrachtwagen of de camper erop uit trekt. Hij beschikt namelijk over een heel goede lens met een opnamehoek van maar liefst 70 graden. Hierdoor is ook deze dashcam perfect voor het vastleggen van een botsing of een ander soort ongeval in verkeer. Zelfs als het jou niet overkomt.

Bekijk hier deze YONO Full HD Dashcam

Xiaomi Mijia Smart dashboard camera met Wifi en Voice Control

Kan het nog slimmer? Dat moeten de makers van de Xiaomi Mijia Smart dashboard camera met Wifi en Voice Control hebben gedacht. Deze camera is namelijk verbonden met je Wifi en is volledig te besturen met je smartphone en met voice control. Tel daar nog de volledige HD kwaliteit bij op en het strak afgewerkte design en je weet: deze camera hoort thuis in een chique wagen.

Bekijk hier deze Xiaomi Mijia Smart dashboard camera met Wifi en Voice Control

Vehicle Blackbox DVR1080P – Zwart

Dit is de Vehicle Blackbox DVR1080P. En dit kleine apparaat zit boordevol handige functies. Het is een perfect apparaat om standaard in je auto te hebben hangen. Door de lens van 170 graden kun je het volledige wegdek filmen. En dat is handig voor wanneer er iets onverwachts of vervelends gebeurd. Zo heb je altijd op beeld staan wat er is gebeurd. De camera is prima door de 12 megapixels. Waardoor de videokwaliteit niet hoog is, maar wel genoeg voor het vastleggen van wat er op de weg gebeurd. En dat is natuurlijk ook het enige waar we hem voor gebruiken. Er zit een memory card in van TF 4 G maximaal tot 32 GB. Deze kaart is niet in begrepen dus die moet je nog wel extra erbij kopen. Er zit een handig in gebouwde lithium polymeer batterij in. Terugkijken wat er is gebeurd? Dat doe je op het handige LCD scherm van 2,3 inch.

Bekijk de Vehicle Blackbox DVR1080P hier

Parya Official – Dashcam – Full HD WiFi

Één ding staat vast: jij wilt alles vastleggen wat er voor je gebeurt op de weg. Bijvoorbeeld wanneer er een ongeluk gebeurt. Dat doe je onder andere met deze handige Parya Official – Dashcam – Full HD WiFi. Je hebt dan niet alleen de weg op beeld, maar ook de zijkant. Bijvoorbeeld wanneer er iemand tegen je zijkant rijdt. Dan heb je alles op beeld. Denk aan vandalisme, beroving of een aanrijding. Je wilt bewijsmateriaal hebben dat veilig en goed is opgenomen. Deze dashcam is dan ideaal. Montage is makkelijk en snel. Bijvoorbeeld op de ruit van je auto. En je krijgt er een oplader bij die je in de auto kunt gebruiken. Want een lege accu is het laatste wat je wilt. Je kunt hem verbinden met wifi en er gaat een micro SD kaart in. De kleur is zwart en er zit een automatische beeldstabilisator bij.

Bekijk de Parya Official hier

Caliber Dashcam 3 Inch Scherm En 3,0 Megapixel Camera – Zwart (DVR110A)

Deze Caliber Dashcam met 3 Inch Scherm en 3,0 Megapixel Camera helpt jou wanneer je slachtoffer van een ongeluk bent geworden. Maar ook als er vandalisme aan je auto is gepleegd of wanner er een eenzijdig ongeluk is gebeurd. Dat zijn de momenten waarbij je liever wilt dat je alles goed op beeld hebt staan. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor de verzekering of een rechter kan dit heel waardevolle informatie zijn. Zeker wanneer het om grote bedragen kunnen gaan. Er zit een 140 graden groothoeklens op. Maak gebruik van de 3,0 LCD-scherm met HD weergave. Er zit een 3.0 megapixelcamera op. Je maakt gebruik van de HDMI-uitgang. Er zit dag en nachtzicht op en een ingebouwde microfoon en luidspreker. Ook maak je gebruik van een heel handige ingebouwde oplaadbare batterij.

Bekijk de Caliber Dashcam hier

Motorola dashcam MDC300

Wist je dat steeds meer auto’s dus zo’n handige dashcam hebben? Want door de drukte op de weg, is de kant op ongelukken veel groter. Daarom rit het slim om je autoritten vast te leggen. We zeiden het net al, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En je wilt niet dat dat hoekje net de voorkant van jouw geliefde auto is. Ook de Motorola dashcam MDC300 kan jou helpen met het vastleggen van al jouw autoritten. Voorkomen is beter dan genezen en daarom is het slim om je dashcam altijd aan te zetten wanneer je gaat rijden. Niet alleen als je lange ritten naar Frankrijk maakt, maar ook als je even een kleine boodschap om de hoek gaat doen. Zo weet je zeker dat je ten allen tijden bent verzekerd van goed beeldmateriaal. En is het dan alleen voor narigheid leuk, zo’n dashcam? Ook als je op vakantie prachtige routes rijdt, is het leuk om het later weer eens terug te kijken!

Bekijk de Motorola dashcam MDC300 hier

Waar op te letten bij het kopen van een dashcam?

Dat zo’n klein cameraatje dus wel handig is voor in de auto, dat is nu wel helder. Maar zijn er dan ook nog bepaalde zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een camera? Allereerst is het goed om de volgende vragen te checken. Hoe kun je hem straks opladen? Gaat er een geheugenkaartje in de dashcam die de beelden opslaat en verwijdert ‘ie automatisch beelden na verloop van tijd. Er is hier zeker geen goed of slecht is, maar je wilt voorkomen dat de camera onverhoopt niet aan staat omdat de accu leeg is en je wilt ook niet dat er straks belangrijke beelden weg zijn. Veiligheid boven alles!

0 Shares:
You May Also Like