Heb je nu nog een iPhone 8 en wil je upgraden naar de iPhone 11? Dan ga je er natuurlijk op alle fronten op vooruit. De iPhone 11 is immers twee jaar jonger en in de tussentijd heeft de technologie niet stilgestaan. Tóch mag de iPhone 8 niet ondergesneeuwd worden, want het is nog altijd een bijzonder aantrekkelijke iPhone. Waarom dat zo is en wat de verschillen zijn, lees je hier.

Van ouderwets naar eigentijds LCD

De iPhone 8 is een stuk kleiner en moet het dan ook met een LCD-scherm van 4.7-inch doen. Het is een standaard LCD-scherm, met daar omheen toestelranden. Het is in deze tijd vrij klein, al is het wel eenvoudig met één hand te bedienen, iets wat tegenwoordig vrij lastig is op al die grote smartphone schermen. Bij de iPhone 11 is het scherm een stuk groter: 6.1-inch. Het is zo strak als mogelijk op de rand afgewerkt. De hele voorkant is er dan ook mee bedekt. Dat ziet er eigentijdser uit en biedt meteen meer overzicht en bedieningsruimte. Wel laat dit formaat scherm zich lastig met een hand bedienen. Twee handen zijn vaak wel vereist.

Touch ID vs Face ID

Wil je de iPhone 8 kopen bij Forza? Dan neem je genoegen met een thuisknop met vingerafdrukscanner. Door hier je vinger op te leggen, wordt het toestel ontgrendeld. Veel eigentijdse smartphones hebben deze functie niet meer, al geeft een grote groep hier vanwege het grote gemak nog wel de voorkeur aan. De iPhone 11 heeft Face ID, ontgrendeling door naar het toestel te kijken dus. Dat is eenvoudiger en sneller, al zal voor sommigen het ontbreken van de thuisknop een gemis zijn. Deze thuisknop wordt namelijk ook gebruikt om terug te keren naar het beginscherm. Om dit op de iPhone 11 voor elkaar te krijgen moet je swipen en dat kan wennen zijn.

Standaard camera of lekker uitgebreid

De iPhone 11 refurbished kopen is aan te raden als je veel met fotografie bezig bent. Dit toestel heeft naleijk twee camera’s achterop: een groothoek- en ultragroothoek camera. Met één van de camera’s kun je Nachtfoto’s maken. Ook mooi beeldmateriaal bij weinig lucht dus. Verder krijg je goede portretfoto’s en ultragroothoek-foto’s met de iPhone 11-camera eenvoudig voor elkaar. De iPhone 8 heeft alleen een standaard camera. Leuk voor eenvoudige vakantiefoto’s, maar minder geschikt voor de camerafanaat. De functies zijn namelijk minder uitgebreid, al kan eenvoud ook juist een grote kracht zijn. Eén ding is zeker: met één druk op de knop maak je goede 12MP foto’s en 4K video’s.

Overeenkomsten

Er zijn ook overeenkomsten. Zo zijn beide iPhones draadloos oplaadbaar. Ook past het scherm zijn helderheid en kleurweergave automatisch aan jouw omgevingslicht, zodat je overal dezelfde mooie weergave ervaart. Verder zijn beide iPhones lekker krachtig en hierdoor geschikt voor zware taken als mobiele games spelen, series streamen en augmented reality-apps gebruiken.

Conclusie en advies.

Op beeldscherm-, camera- en ontgrendelgebied verschillen de iPhone 8 en iPhone 11 behoorlijk van elkaar. De iPhone 11 is groot, uitgebreid en heeft een eigentijds uiterlijk. De iPhone 8 is compact, bevat weinig onnodige poespas en beschikt over het oude ontwerp die voor een grote groep nog altijd als vertrouwd aanvoelt. Beide iPhones zijn voor een ander type doelgroep geschikt en zijn op hun eigen manier fantastische iPhones. Je kunt dus geen verkeerde keuze maken. Wie prijs en handzaamheid enorm belangrijk vindt, is met de iPhone 8 beter af. Vind je eigentijdse technische snufjes belangrijk en ben je bereid hiervoor extra te betalen? Kies dan zeker voor de iPhone 11. Wat je keuze ook wordt, met een refurbished iPhone van Forza Refurbished haal je Apple-kwaliteit in huis voor een schrikbarend scherpe prijs, met 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires! Een goede deal gegarandeerd dus. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld = morgen thuisbezorgd.

 

You May Also Like