Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer zonder telefoon. Zowel zakelijk als privé is het belangrijk dat je bereikbaar bent en dat jij zelf anderen kunt bereiken. Het liefst moet het natuurlijk een smartphone zijn. Misschien denk je dan al gauw aan dure toestellen van honderden of zelfs meer dan duizend euro. 

Gelukkig zijn er ook steeds meer goedkope smartphones van uitstekende kwaliteit verkrijgbaar. Deze kunnen steeds beter concurreren met de toestellen in het duurdere segment. Dezelfde functies, hetzelfde geheugen, een prima scherm, dus wij zien geen reden meer om te veel te betalen!

De beste prijs voor jouw nieuwe telefoon? Die vind je natuurlijk via internet. Prijzen vergelijken en de beste deals scoren zit ons Nederlanders haast in het bloed, dus laat niets je tegenhouden om de hoogste kwaliteit te krijgen voor de mooiste prijs.

Wat is een goedkope smartphone?

Wil jij een nieuwe smartphone kopen voor een aantrekkelijk prijsje? Dan hoef je zeker niet uit te wijken naar onbekende merken. Ga bijvoorbeeld voor een betaalbaar instapmodel van Samsung, Motorola, Oppo of Xiaomi. Hiermee kun je prachtige foto’s maken, video’s bekijken op een haarscherp scherm en natuurlijk contact leggen met je (digitale) vrienden via alle bekende social media apps.

Voordelen van goedkope smartphones

Het grootste voordeel van goedkope smartphones is natuurlijk hun veel lagere prijs. Daarnaast scoren goedkope telefoons vaak minstens zo goed als het om cameraprestaties, accuduur en helderheid van het display. Bij veel dure smartphones betaal je vooral voor het merkje, terwijl ze lang niet altijd beter presteren dan hun goedkope tegenhangers. 

Nog een pluspunt van goedkope mobiele telefoons is dat het minder pijn doet als je ze een keertje laat vallen. Verder zijn toestellen in het lagere segment perfect als eerste telefoon voor kinderen en voor senioren, die vaak als enige eis hebben dat het apparaat werkt zoals ze verwachten.

Nadelen van goedkope smartphones

Toch zitten er wel een paar kleine nadelen aan goedkopere toestellen. Een belangrijk punt van aandacht is het updatebeleid. Bij lager geprijsde smartphones worden updates vaak minder lang ondersteund. Op een gegeven moment kun je ze niet meer bijwerken, terwijl dat bij duurdere smartphones wel anders is. 

Ook zijn goedkopere telefoons vaak van minder sterk materiaal gemaakt, bijvoorbeeld van plastic. Dit heeft de neiging om wat sneller kapot te gaan. Met een goed hoesje kun je dit nadeel overigens goed ondervangen. Verder is de kwaliteit van de camera en het scherm nog niet altijd even goed als bij de duurste smartphones. Het verschil wordt echter wel steeds kleiner.

Hoe vind je de beste goedkope smartphone voor jou?

Ben je zelf aan een nieuw toestel toe, maar heb je een klein budget of gewoon geen zin om ontzettend veel geld uit te geven aan een telefoon? Vergelijk dan eens een aantal telefoons van verschillende prijsklassen. Dit kan heel eenvoudig online. Zo zie je al snel dat een goedkope smartphone tegenwoordig echt niet meer hoeft onder te doen voor de duurste telefoons van dit moment. Ook kun je een aantal sites doorpluizen waarin de beste goedkope toestellen van dit moment voor jou op een rijtje worden gezet.

0 Shares:
You May Also Like
Lees Meer

Hoe kan ik geld lenen?

Soms kan je aan het einde van je loon een stukje maand overhouden. Of je wilt graag investeren…