Op zoek naar de beste goedkope Luchtkoeler? Wij scannen budgetwinkels als Lidl, Action, Aldi en Blokker voor de beste Luchtkoelers. Daarnaast maken we een overzicht van de beste budget Luchtkoelers van 2020. 

Laten we eerlijk zijn, als de mussen van het dak vallen, dan wil je maar één ding en dat is de lucht zo lekker koel mogelijk houden. Niet alleen omdat je het zo warm hebt, maar ook omdat je met de kleinste beweging direct al zweet. Een luchtkoeler is een apparaat dat, je raadt het vast direct, de lucht koel maakt. Een luchtkoeler doet dat door de lucht door middel van water te verdampen. Het verdampen kost warmte, hierdoor zakt de temperatuur omlaag. Deze warme lucht wordt aangezogen door een luchtkoeler en hierdoor komt het langs een ander membraam. Het water wordt uit de tank gezogen en absorbeert de warme lucht. En voila, de ruimte is direct een stuk meer koel! Zo wordt er altijd verse lucht aangedreven in een woning en droogt de lucht niet uit. Hierdoor krijg je ook geen vervelende droge huid of droge meubels. Een typisch geval van een win-winsituatie, zeggen wij!

Luchtkoeler van Lidl

Klein apparaat met een groot vermogen? Dat is de EUFAB Mini-luchtkoeler. Dit kleine apparaat zorgt namelijk voor een aangenaam klimaat in welke woonkamer. Er zitten twee verstelbare ventilatiefuncties op. Hierdoor kun je het goed regulieren. Er is zit een ijscilinder op en een watertank van 0,45 liter. Deze combinatie zorgt voor een optimaal koeleffect. Is de tank helemaal gevuld? Dan kun je er maar liefst 8 uur plezier van hebben. Je kunt dit apparaat thuis gebruiken, maar doordat ‘ie zo klein is kan het apparaat ook mee naar bijvoorbeeld de camping. Je kunt dan ook gebruikmaken van de handige meegeleverde autolaadkabel. De aansluiting is dus ook 230 v en 12 v. Het gewicht is 1,15 kilo zonder water. Als we in vermogen zullen spreken dan is het vermogen op stand 1 maar liefst 4,3 Watt en op stand 2 zal dat 5,4 Watt zijn. Zoals we al zeiden: een klein apparaat met een grote kracht!

Bekijk hier deze luchtkoeler van de Lidl

Luchtkoeler van Action

Deze Kinzo luchtkoeler is een koopje als je beseft wat ‘ie allemaal kan. Dit witte apparaat heeft namelijk als doel om jouw woonkamer, kantoor, slaapkamer of caravan te verkoelen. En die taak neemt ‘ie heel serieus. Er kan namelijk maar liefst 4 liter water in. En dat voor een prijs van nog geen 5 tientjes. Het apparaat maakt elke ruimte aangenaam wanneer het buiten ontzettend warm is. Je kunt hem makkelijk verplaatsen en dus zelfs mee nemen wanneer je op vakantie gaat. De afmetingen zijn 24,5 x 26 x 57,5 cm. Handzaam, niet te groot en toch een grote kracht. Doordat het apparaat wit is, past het in elke ruimte. Zonder dat je constant het gevoel hebt dat je tegen een gigantisch koelapparaat aan kijkt. Het apparaat heeft een TÜV- en GS-keurmerk. Dus het is ook nog eens ontzettend veilig. Van warm naar koel in een handomdraai met deze handige luchtkoeler.

Bekijk hier deze luchtkoeler van de Action

Op dit moment worden er geen luchtkoelers bij de Aldi verkocht. Maar we hebben wel een paar andere voordelige soundbars voor je gevonden!

Andere goede goedkope luchtkoelers

Luchtkoeler van PKD Cooler

Zoals we al eerder zeiden: een luchtkoeler is niet hetzelfde als een airco. Maar het houdt dus wel de lucht koel, het zuivert en bevochtigd. Het is dan dus niet hetzelfde, maar het is in sommige gevallen dus zelfs prettiger dan een airco. Kun je je voorstellen dat je van een airco goed ziek kunt worden. Een luchtkoeler zoals deze van PKD Cooler is compact, krachtig en werkt ook nog eens heel stil. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. Vervolgens sla je dit apparaat ook nog een gemakkelijk aan een USB-aansluiting.

Bekijk hier deze luchtkoeler van PKD Cooler

Teesa mini air cooler

Een ontzettend compacte air cooler. Dat is deze van Teesa. Je kunt elke ruimte koel krijgen met dit kleine en handzame apparaat. Het verkoelt niet alleen, maar maakt ook de lucht in de ruimte schoon en zorgt ervoor dat de lucht vochtig blijft. Dat is prettig wanneer je ergens werkt. Het zal ervoor zorgen dat de temperatuur een aantal graden daalt. En het verkleint de kans op droge ogen, huid of keel. Je kunt deze instellen op 3 verschillende standen. Ideaal klein apparaat dus!

Bekijk hier deze Teesa mini air cooler

Mobiele mini luchtkoeler

Een heel handige kleine mini luchtkoeler. Dat is dit apparaat. Doordat hij zo klein is, kun je ‘m overal in huis of op kantoor neerzetten. Handzaam, maar grootst in zijn kracht. Je kan het apparaat in 7 verschillende LED kleuren veranderen. En hij kan wel 8 uur lang mee wanneer het waterreservoir helemaal vol zit.

Bekijk hier deze mobiele mini luchtkoeler

Waar op te letten bij het kopen van een luchtkoeler?

Een luchtkoeler in huis is dus ideaal, maar het is niet hetzelfde als een airco. Doordat er gebruik wordt gemaakt van water zal de temperatuur slecht een aantal graden zakken. Het haalt wel de warmte uit de kamer en dus ook de benauwdheid. Maar het wordt geen koelcel. Daarnaast is het heel belangrijk dat de ruimte waar je straks de luchtkoeler neerzet, goed te ventileren is. Het ventileren is namelijk belangrijk omdat de droge warme lucht aangevoerd moet worden, anders wordt de luchtvochtigheid in de ruimte weer te hoog. Zet het apparaat dan ook het liefst neer bij een open raam.

0 Shares:
You May Also Like