Op zoek naar de beste goedkope barbecue? Wij scannen budgetwinkels als Lidl, Action, Aldi en Blokker voor de beste barbecue. Daarnaast maken we een overzicht van de beste budget barbecue van 2020. 

De barbecue, bbq of de braai. Mooie namen voor waar wij Nederlanders zo dol op zijn. Waarom zijn wij eigenlijk zo dol op de barbecue? Het grootste antwoord wat je krijgt is de gezelligheid, maar waar wij in Nederland gemiddeld zo’n 10 keer de barbecue per jaar aansteken gebeurt dit in Denemarken, Duitsland en natuurlijk de Verenigde staten vele malen meer. Van oorsprong aten we van de barbecue alleen vleesproducten. Tegenwoordig neigen we ook veel naar vegetarisch. Wat je ook op de barbecue legt de branderige smaak komt in de gerecht te zitten en dit zorgt voor de unieke smaak in vergelijking met koken boven gewoon vuur op het fornuis. 

Barbecue van de Lidl

De voordelen van deze bbq zijn dat je spulletjes die je wil gebruiken of producten die er nog op moeten aan de zijkant kan neerleggen. Ook onder op heb je nog een ruime plek voor producten of voor kruiden. Wat jij maar wil. Bij deze barbecue wordt ook een spies geleverd waarmee je handig het vlees kan klemmen. Deze barbecue is ook ideaal op even snel te verplaatsen, door de wieltjes die onder op zitten kan je hem zo even wegzetten. 

Het is een compacte barbecue dus in de wintermaanden kan je hem makkelijk ergens opslaan zonder dat hij teveel ruimte in neemt. Zorg er wel altijd voor dat je jouw barbecue voor langdurig gebruik af dekt met een plastic zak of ander materiaal om er voor te zorgen dat hij tijdens een periode van regen daarna onbruikbaar is geworden. Al met al een goede keuze om jouw zomerdagen een heerlijke smaak te geven. 

Bekijk deze barbecue van de Lidl hier

Barbecue van de Action

Voordeliger ga je hem niet krijgen. Deze barbecue is fantastisch als je even niks hebt staan maar toch wil barbecueën diezelfde dag. Deze barbecue is makkelijk op te zetten, dus je kan hem goed en makkelijk meenemen met je vrienden naar bijvoorbeeld het strand of de recreatieplas om de hoek. Het rek kan je op hoogte verstellen waardoor je gerechten nooit hoeven aan te branden. Deze barbecue is geschikt voor houtskool en wil daarom liever alleen houtskool in zijn metalen omhulling krijgen. Het rode windscherm zorgt ervoor dat jij ook met een stevige wind gewoon je barbecue aan kan laten staan. Omdat hij zo lichtgewicht is pak je hem ook zo weer in de doos en neem je hem mee op bijvoorbeeld je vakantie. Let wel op dat je de boutjes iedere keer stevig aandraait, want je wil natuurlijk wel dat hij goed blijft staan nadat je hem hebt opgezet. 

Bekijk deze barbecue van de Action hier

Op dit moment wordt er geen barbecue bij de Aldi verkocht. Maar we hebben een paar andere voordelige barbecues voor je gevonden. 

Andere goedkope barbecues

Ons overzicht van alle goedkope barbecues nu online te koop:

Royal Patio New Jersey barbecue – mintgroen

Deze barbecue is ultra schattig. Hij is klein en compact en kan makkelijk meegenomen worden. Je kan hem gebruiken al tafel barbecue of je zet hem op de grond als je zelf op je handdoekje zit aan het strand. Er zit een handige draagbeugel aan de bovenkant die het makkelijk maakt om hem mee te nemen. Mocht je nu geen tuin hebben maar wel een balkon, geen zorgen hij past met groot gemak op je balkon. Ook kan je doormiddel van het ventilatierooster makkelijk de temperatuur goed houden. Mocht jij een echte grillmaster zijn kan je deze dus met gemak gebruiken. Alle foefjes zitten er op voor een onvergetelijke avond met vrienden of familie. Wat het nog belangrijker maakt, hij is in twee mooie hippe kleuren te verkrijgen waardoor je hem mooi kan matchen bij de kussens op je tuinmeubelen. 

Bekijk hier deze barbecue van de Blokker

Camp-gear Barbecue opvouwbaar

Wil jij de meest handzame bbq en ben jij met niet veel personen. Ga dan voor deze handig opvouwbare barbecue. Hij kan overal mee naartoe genomen worden. Ga jij bijvoorbeeld kamperen dan past hij zo in je tas. Het merk Camp-gear zegt eigenlijk al alles. Je hebt niet iets groots nodig als je met een heel compact formaat uit de voeten kan. Doordat je deze barbecue makkelijk kunt opvouwen is hij dus ook zeer makkelijk mee te nemen. Een model met korte pootjes waardoor het perfect is voor dagjes op het strand of in het park. Goede kwaliteit plus handig in gebruik? Dat is de perfecte module voor een heerlijke en bovendien gezellige barbecue.

Bekijk hier deze Camp-gear barbecue bij bol.com

Waar op te letten bij het kopen van een barbecue?

Let wel altijd goed op bij het kopen van een barbecue, je wil hem natuurlijk vaker gebruiken. Maak hem daarom na gebruik altijd goed schoon. Het liefste dezelfde dag nog. Daarnaast is het aan te raden je rooster altijd goed in te vetten om ervoor te zorgen dat er niet van alles aan koekt. Maar kies vooral een barbecue waarvan jij denkt dat het vlees lekker gaar wordt en waarmee jij een gezellige tijd gaat hebben. Vaak gaat barbecuen gepaard met alcohol. Dit is ook vaak de reden voor extra voorzichtigheid. Gebruik daarom altijd de barbecue op een verantwoorde wijze, maar het belangrijkste is geniet van de gerechten die eraf komen natuurlijk! 

 

0 Shares:
You May Also Like