Op zoek naar het beste goedkope vogelhuisje? Wij scannen budgetwinkels als Lidl, Action, Aldi en Blokker voor het beste vogelhuisje. Daarnaast maken we een overzicht van het beste budget vogelhuisje van 2020. 

Wie wil dat nou niet? In de ochtend wakker worden met natuurlijke geluiden. Tegenwoordig hebben wij wekkers die het natuurlijke geluid produceren, maar wil jij niet liever het geluid in het echt ervaren? Wij zijn opzoek gegaan naar de beste goedkope vogelhuisjes. Je kan vogeltjes aantrekken in je tuin door verschillende kleine aanpassingen te doen. Waaronder het ophangen van een vogelhuisje. Het staat ook super leuk, zo’n klein huisje waar ze af en aan in vliegen. Ben jij de gelukkige en maken ze er zelfs een nestje in? Dit weet je pas als je hem hebt opgehangen, dus waarom zou je het niet gewoon doen?

Vogelhuisje van de Lidl

En weer weet het merk Florabest van de Lidl te scoren met een uniek product. Nu zijn het de unieke kleuren en vormen die ze hebben bedacht bij deze lijn aan vogelhuisjes. De huisjes zijn leuk en schattig geschilderd in verschillende kleuren en ze lijken daardoor ook echt op huisjes in plaats van alleen maar van steriel hout te zijn. Er is zelfs één die eruit ziet als een caravan. Ze zijn daarnaast door het roestvrij stalen koord dat bovenop is bevestigd gemakkelijk om op te hangen. Maak je dus geen zorgen om moeilijke bevestigingshaken of andere poespas. Nee, dit heeft enkel een schroef of een haakje nodig om er voor te zorgen dat het huisje blijft hangen. Daarnaast is het van hout en zal het daardoor niet zomaar stuk zijn. Ook kan je de klep eraf halen om van binnen je vogelhuisje te reinigen. Handig voor als je het jaar erop weer vogels in je huisje wil.

Bekijk hier het Vogelhuisje van de Lidl.

Op dit moment worden er geen vogelhuisjes bij de Aldi en de Action verkocht. Maar we hebben wel een paar andere voordelige vogelhuisjes voor je gevonden!

Andere goede goedkope vogelhuisjes

Ons overzicht van de beste goedkope vogelhuisjes nu online te koop.

Rayher Hobby vogelhuisje

Wat is er goedkoper dan je vogelhuisje zelf te maken? Met dit vogelhuisje kan dat, je betaalt geen onnodige productiekosten, omdat je alles zelf in elkaar gezet hebt. Je krijgt een 7-delig bouwpakket en gaat een klein uurtje aan het knutselen. Het is zeker geen hoge wiskunde en iedereen kan het, misschien is het zelfs leuk voor als jij met een kinderfeestje de kinderen iets wil meegeven. Lekker in elkaar zetten en daarna het mooi beschilderen, welk kind wil nou niet zijn ouders zo’n zelfgemaakt kunstwerk laten zien. Wil je hem nog mooi waterdicht maken zorg dan dat je er nog een extra laklaag overheen haalt.

Bekijk hier het Rayher Hobby vogelhuisje.

Houten vogelhuisje van de Blokker

Dit is een mooi uniek model, met de mooie ronde vormen en het puntige dak zie je er niet veel van. Het huisje is groot genoeg voor een vogel huishouden en het stokje voor op het vogelhuisje is fijn voor het vogeltje om op te zitten en te schuilen bij slecht weer. De prijs is ook nog eens heel laag. Je kan hem nog schilderen of voorzien van een laklaagje om ervoor te zorgen dat hij zo lang mogelijk meegaat. Al met al is dit een hele mooie keuze als je een uniek en mooi vogelhuisje zou willen.

Bekijk hier het Houten vogelhuisje van de Blokker.

Vogelbescherming vogelhuisje

Natuurlijk wil de vogelbescherming wat betreft het behoud en de voortplanting van de vogels ook een duit in het zakje doen. Daarom kan je dit vogelhuisje kopen waarmee je dus ook de vogelbescherming steunt. Dit vogelhuisje is makkelijk en kant en klaar voor gebruik, je hoeft niet te zoeken naar verf of lak, nee deze kan je gelijk ophangen. Hij is geschikt voor de kleinere vogels door de ingang, en door het klapdakje bovenop makkelijk schoon te maken.

Bekijk hier het Vogelbescherming vogelhuisje.

Buzzy Bird vogelhuisje

Ben jij opzoek naar een vogelhuisje geschikt voor meerdere vogels die in Nederland voorkomen, dan is dit een goedkope en mooie variant. Deze valt goed weg tegen je schutting door de natuurlijke houttinten die zijn gebruikt. Je kan hem gemakkelijk schoonmaken doordat er scharnieren zijn gebruikt hier en daar om ervoor te zorgen dat je geen gedoe hebt met hem vogel klaar te maken na een nestje te hebben gehad. De prijs is weer aanzienlijk laag, dus wacht niet langer.

Bekijk hier het Buzzy Bird vogelhuisje.

Waarop te letten bij het kopen van een vogelhuisje?

Vogels gebruiken een netjes om kleintjes in groot te brengen, oftewel innestelen. Daarnaast kunnen vogels deze huisjes ook gebruiken bij slecht weer, denk aan regen en onweer. Er is nog een reden, namelijk roofdieren. In een gewone buurt kunnen dit bijvoorbeeld katten zijn. Deze redenen kan je meenemen bij het ophangen en gebruik van het vogelhuisje.

Zorg altijd dat je vogelhuisje uit de wind, regen en de zon hangt. Hierdoor wordt het niet te warm in het huisje en hebben de vogeltjes nog minder last van het slechte weer. Zorg er daarnaast voor dat het niet aan een schutting hangt, buurtkatten kunnen hierdoor gewoon omhoog klimmen en de vogels lastig vallen waardoor zij zich niet durven nestelen. Dicht bij beplanting kan ook helpen, zij voelen dan de natuur om zich heen en dit zorgt automatisch voor beschutting. De ideale hoogte om je huisje op te hangen is tussen de 1,5 en 2 meter hoogte. Ook moet je letten bij de aanschaf van een huisje op dat je hem kan schoonmaken van binnenuit. Veel om op te letten dus als je wil dat ze gaan nestelen.

0 Shares:
You May Also Like