Wil je een goede SD kaart kopen voor niet al teveel geld? Dan zou je dit artikel moeten doorlezen. We hebben de beste budget SD kaarten van de Lidl, Action, Aldi en andere winkels voor je op een rijtje gezet.

Wil je optimaal gebruik maken van jouw apparaten dan zal je over een SD kaart moeten beschikken. SD- of Secure Digital-kaarten zijn de norm geworden voor het opslaan van digitale beelden. Ze werden voor het eerst geïntroduceerd in 1999 uit de gezamenlijke samenwerking tussen Sandisk, Panasonic en Toshiba. Sommige camera’s maken gebruik van zowel SD- als CF-kaarten, zoals de Canon 5D Mark IV.

SD kaart van de Aldi

Het is als eerste mogelijk om te kiezen voor een SD kaart van de Aldi. De Aldi heeft prima SD kaarten voor jouw camera. Op dit moment kun je kiezen voor de Micro SD kaart van 32 GB. Ondanks het feit dat deze SD kaart geen uitzonderlijk snelle leessnelheid heeft is het een goede optie om voor te kiezen. Ze zijn door de lage prijzen voor iedereen weggelegd. Bij aankoop krijg je daarnaast ook nog eens een adapter. Dit maakt het mogelijk om je SD kaart ook in je computer te stoppen. Je wilt de foto’s die je hebt gemaakt nu eenmaal wel kunnen overzetten toch? Een super goede SD kaart voor een zeer lage prijs, dit is wat we van de Aldi gewend zijn.

SD kaart van de Action

Ben je op zoek naar een SD kaart voor de laagst mogelijke prijs dan is de Action een winkel die je echt zou moeten kiezen. Op dit moment kun je kiezen voor de SD kaart van San Disk. Dit bekende merk heeft uitstekende SD kaarten op haar naam staan. Deze SD kaart heeft een opslag van ruim 32 GB, meer dan genoeg om al jouw foto’s mee op te slaan. Daar komt ook nog eens bij dat hij een leessnelheid heeft van ruim 80 mb/s. Dit zorgt ervoor dat je alle foto’s snel kunt laten uitlezen. Voor deze prijs is het een aanbieding die je eigenlijk niet echt kunt laten liggen.

SD kaart van de Lidl

De Lidl heeft ook een aantal SD kaarten in het assortiment. Ze maken ook gebruik van San Disk, je wet hiermee zeker dat je een goede kwaliteit in handen zult hebben. In tegenstelling tot de opties van hierboven bevatten deze SD kaarten maar 16 GB. Dit is dus wel wat minder. Mocht je van plan zijn om echt veel foto’s te maken dan zouden wij je aanraden om toch voor de bovenstaande opties te kiezen. Een voordeel van de Lidl is wel weer dat de SD kaarten altijd geleverd worden met een adapter en dat je er wat langer garantie op zult hebben. Ook deze SD kaart is ideaal voor alle mensen die een relatief laag budget hebben voor de aankoop van hun SD kaart.

Andere goedkope SD kaarten

Om het je nog makkelijker te maken hebben we hieronder een aantal andere goedkope SD kaarten voor je op een rijtje gezet.

SanDisk 16 GB Ultra CompactFlash Card

De Sandisk Ultra is de beste in budget SD kaart voor een lage prijs. Het is slechts een 16 GB kaart. Deze bevat nog steeds ongeveer 640 afbeeldingen nu je per afbeelding op 25 mb per stuk zal komen. Dit aantal neemt vervijfvoudigd toe als je de foto’s inj pg vastlegt. Het grootste voordeel is hier niet de grootte, maar de snelheid. Zowel de lees- als de schrijfsnelheid bereiken ongeveer 50 mb/s, wat neerkomt op twee beelden voordat het bufferen begint. Dit is aanzienlijk meer dan de andere budget SD kaarten.

Bekijk hier deze SanDisk 16 GB Ultra CompactFlash Card

Polaroid Extreme Performance

De Polaroid Extreme Performance kaart is de perfecte kaart voor mid-range fotografen. Deze kaart balanceert snelheid met waarde en veelzijdigheid voor een solide allround geheugenoplossing. De kaart is compatibel met klasse 10 en UHS-1/U3, wat betekent dat hij geschikt is voor 4k-foto’s en -video’s. De kaart heeft een leessnelheid van 95Mb/s en een schrijfsnelheid van 90MB/s, zodat u grote bestanden op hoge snelheid kunt overzetten. Ondanks het feit dat de specificaties ontzettend goed zijn is dit nog steeds een relatief voordelige SD kaart om te kopen. Hiermee kan je alle mogelijke foto’s eenvoudig opslaan.

Bekijk hier deze Polaroid Extreme Performance

SanDisk 32GB Ultra Klasse 10

Als je op zoek bent naar iets dat een beetje goedkoper is en als je de lagere schrijfsnelheden niet erg vindt, dan kun je met deze kaart niet de fout in gaan. De SanDisk Ultra is de kaart voor alle fotografen. Het biedt een schrijfsnelheid van ongeveer 10 MB per seconde, wat betekent dat het moeilijk kan zijn om het RAW-formaat bij te houden bij het fotograferen. De leessnelheid is echter wel weer heel hoog. Deze is namelijk ruim 80 MB/s. Het is een goede optie om voor te kiezen als je niet zoveel zin hebt om veel uit te geven voor je SD kaart. Weet alleen wel dat hij niet zo goed is als de andere opties van hierboven.

Bekijk hier deze SanDisk 32GB Ultra Klasse 10

Waar op letten bij het kopen van een SD kaart

Het eerste waar je naar moet zoeken is of een specifieke kaart compatibel is met je camera. Ervan uitgaande dat je camera of telefoon het SD-formaat gebruikt, moet deze compatibel zijn met de twee belangrijkste soorten kaarten die vandaag de dag worden geproduceerd. Dit zijn SDHC (Secure Digital High Capacity) en SDXC (Secure Digital eXtended Capacity). Oudere kaarten die alleen maar gemarkeerd zijn met SD werken meestal ook met de huidige camera’s. Heb je de soort SD kaart gekozen dan zal je na moeten denken over de opslag. Als je niet zoveel foto’s maakt is 32 GB vaak wel voldoende. Wil je echt veel foto’s maken of ook films maken dan is het toch verstandig om voor 64 GB of meer te kiezen.

0 Shares:
You May Also Like