Wil je een goede SD kaart kopen voor niet al teveel geld? Dan zou je dit artikel moeten doorlezen. We hebben de beste budget SD kaarten van de Lidl, Action, Aldi en andere winkels voor je op een rijtje gezet.

Wil je optimaal gebruik maken van jouw apparaten dan zal je over een SD kaart moeten beschikken. SD- of Secure Digital-kaarten zijn de norm geworden voor het opslaan van digitale beelden. Ze werden voor het eerst geïntroduceerd in 1999 uit de gezamenlijke samenwerking tussen Sandisk, Panasonic en Toshiba. Sommige camera’s maken gebruik van zowel SD- als CF-kaarten, zoals de Canon 5D Mark IV.

SD kaart van de Aldi

Het is als eerste mogelijk om te kiezen voor een SD kaart van de Aldi. De Aldi heeft prima SD kaarten voor jouw camera. Op dit moment kun je kiezen voor de Micro SD kaart van 32 GB. Ondanks het feit dat deze SD kaart geen uitzonderlijk snelle leessnelheid heeft is het een goede optie om voor te kiezen. Ze zijn door de lage prijzen voor iedereen weggelegd. Bij aankoop krijg je daarnaast ook nog eens een adapter. Dit maakt het mogelijk om je SD kaart ook in je computer te stoppen. Je wilt de foto’s die je hebt gemaakt nu eenmaal wel kunnen overzetten toch? Een super goede SD kaart voor een zeer lage prijs, dit is wat we van de Aldi gewend zijn.

SD kaart van de Action

Ben je op zoek naar een SD kaart voor de laagst mogelijke prijs dan is de Action een winkel die je echt zou moeten kiezen. Op dit moment kun je kiezen voor de SD kaart van San Disk. Dit bekende merk heeft uitstekende SD kaarten op haar naam staan. Deze SD kaart heeft een opslag van ruim 32 GB, meer dan genoeg om al jouw foto’s mee op te slaan. Daar komt ook nog eens bij dat hij een leessnelheid heeft van ruim 80 mb/s. Dit zorgt ervoor dat je alle foto’s snel kunt laten uitlezen. Voor deze prijs is het een aanbieding die je eigenlijk niet echt kunt laten liggen.

SD kaart van de Lidl

De Lidl heeft ook een aantal SD kaarten in het assortiment. Ze maken ook gebruik van San Disk, je wet hiermee zeker dat je een goede kwaliteit in handen zult hebben. In tegenstelling tot de opties van hierboven bevatten deze SD kaarten maar 16 GB. Dit is dus wel wat minder. Mocht je van plan zijn om echt veel foto’s te maken dan zouden wij je aanraden om toch voor de bovenstaande opties te kiezen. Een voordeel van de Lidl is wel weer dat de SD kaarten altijd geleverd worden met een adapter en dat je er wat langer garantie op zult hebben. Ook deze SD kaart is ideaal voor alle mensen die een relatief laag budget hebben voor de aankoop van hun SD kaart.

Andere goedkope SD kaarten

Om het je nog makkelijker te maken hebben we hieronder een aantal andere goedkope SD kaarten voor je op een rijtje gezet.

Kingston Technology 32 GB SD kaart

Bij Kingston maken ze al jarenlang goede en betrouwbare SD-kaarten. Ze zijn gebouwd en ontworpen om video’s in HD-kwaliteit op te nemen. Ook om foto’s in de hoogste resolutie te schieten zijn deze SD-kaartjes perfect ontworpen. Jij wil er natuurlijk vanuit gaan dat jouw foto’s op een veilige manier worden opgeslagen. Daarnaast wil jij dat jouw avonturen beschermd worden. Deze SD kaart zorgt ervoor dat jij je helemaal geen zorgen hoeft te maken. Deze kaartjes zijn beschikbaar tot een capaciteit van wel 128 GB.

Bekijk deze SD kaart hier

PNY preformance 8 GB SD kaart

Mocht jij een spiegelreflexcamera hebben of een ander soort camera waarvoor een SD-kaart nodig is, dan wil jij niet te veel uitgeven. Deze SD-kaarten van PNY zijn de perfecte oplossing. Ze zorgen ervoor dat jij al jouw actie shots van de vakantie kan vastleggen en op een beveiligde manier kan behouden. Dit kaartje heeft een leessnelheid van wel 80 MB/s en een schrijfsnelheid van maar liefst 20 MB/s per seconden. Dus wat jij ook wil vastleggen dit is de kaart waarmee jij het kan doen.

Bekijk deze SD-kaart hier

Philips 32 GB SD kaart

Bij Philips weet je dat je altijd aan het goede adres bent. Ze zijn ooit begonnen als een merk dat zich alleen richtte op lampen, maar inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf. Een Nederlands bedrijf wil je natuurlijk altijd meer sponsoren. Deze kaartjes bieden genoeg ruimte voor al uw foto’s en video’s. Ook kan jij jouw muziek op een veilige manier opslaan. Door de ultrasnelle overdacht van bestanden hoef jij niet lang te wachten voor het uploaden.

Bekijk deze SD kaart hier

Transcend 2 GB Secure SD kaart

Deze SD-kaarten van Transcend zijn speciaal gemaakt voor een veilige overdracht. Jouw bestanden zijn compleet veilig als je gaat voor de kaartjes van Transcend. Ze zijn daarnaast te gebruiken voor veel verschillende apparaten. Zoals: vlogcamera’s, spiegelreflexcamera’s of camcorders. Deze kaart heeft een schrijfsnelheid van 10 MB/s en een leessnelheid van 15 MB/s. De fabrieksgarantie is vastgesteld op 2 GB. Hiermee krijg jij jouw foto’s natuurlijk nooit meer terug, dus zorg altijd voor een back-up als jij jouw foto’s opslaat.

Bekijk deze SD kaart hier

Kodak Classe 10 8 GB SD kaart

Het merk Kodak richt zich al sinds jaar en dag op het produceren van de beste film- en fotocamera’s. Ook richten zij zich dus op het maken en ontwikkelen van de beste SD-kaarten. Nu hebben ze ook hun Classe 10 kaartjes. Deze zijn geschikt voor allerlei soorten opslag en hebben een leessnelheid van wel 20 MB/s. Daarnaast zijn jouw bestanden altijd goed beveiligd. Ook als jij jouw foto’s ruw opslaat hoef jij jouw geen ogenblik zorgen te maken over de beveiliging. Je kan zelf kiezen voor de grote van de kaart. Dus kies een grote die aansluit bij het gebruik.

Bekijk deze SD kaart hier

Verbatim Premium 16 GB SD kaart

De SDHC-kaarten zijn volledig ontwikkeld voor het opslaan van al uw bestanden. Of het nu gaat om foto’s, video’s, muziekbestanden of werk gerelateerde documenten. Deze kaartjes kunnen alles aan. Wanneer jij filmt in hoge kwaliteit heb je al snel betere SD-kaartjes nodig. Nu maken ze bij Verbatim gebruik van een toepassing die het mogelijk maakt om bestanden in hogere kwaliteit goed op te slaan. Ook wordt hierdoor het overschrijven naar jouw computer een stuk gemakkelijker. Jij zal hiervoor veel minder tijd kwijt zijn dan bij de meeste SD-kaartjes.

Bekijk deze SD kaart hier

ADATA premier 16 GB SD kaart

Bij ADATA maken ze het mogelijk om jouw video’s in Full-HD-kwaliteit op te nemen en vervolgens ook af te spelen. Je kan met deze SD-kaart eigenlijk allerlei bestanden opslaan. Hij kan tot wel 16 GB verwerken, maar mocht jij meer nodig hebben kan jij deze kaart uitbreiden tot wel 64 GB. De schrijfsnelheid van deze kaart bedraagt 30 MB/s dat is genoeg om supersnel al jouw videobestanden over te zetten naar jouw computer.

Bekijk deze SD kaart hier

Lexar Professional 32 GB SD kaart

Ben jij opzoek naar een professionele SD-kaart die de grootste bestanden kan weergeven en snel kan overzetten naar je computer? Dan ben je bij Lexar aan het juiste adres. Zij ontwikkelen kaartjes die het mogelijk maken om 4K bestanden op te slaan en over te zetten. Ook hebben zij een leessnelheid van wel 95 MB/s. Hierdoor wordt jouw computer niet trager en jouw camera al helemaal niet.

Bekijk deze SD kaart hier

Samsung Evo 128 GB micro SD kaart

Ook Samsung heeft zijn SD-kaarten in huis. Deze SD-kaart is extreem snel en handig in gebruik. Hij heeft een lees- en schrijfsnelheid van wel 48 MB/s. Dat betekent dat jij gewoon video’s in FULL-HD-Kwaliteit kan filmen en opslaan. Tegenwoordig heb je minimaal een SD-kaart nodig als deze om ervoor te kunnen zorgen dat jouw bestanden goed worden opgeslagen. De videokwaliteit gaat omhoog en hierdoor kan jouw verouderde kaart niet juist meer zijn. Ga daarom voor deze kaart van Samsung.

Bekijk deze SD kaart hier

SanDisk 16 GB Ultra CompactFlash SD kaart

De Sandisk Ultra is de beste in budget SD kaart voor een lage prijs. Het is slechts een 16 GB kaart. Deze bevat nog steeds ongeveer 640 afbeeldingen nu je per afbeelding op 25 mb per stuk zal komen. Dit aantal neemt vervijfvoudigd toe als je de foto’s inj pg vastlegt. Het grootste voordeel is hier niet de grootte, maar de snelheid. Zowel de lees- als de schrijfsnelheid bereiken ongeveer 50 mb/s, wat neerkomt op twee beelden voordat het bufferen begint. Dit is aanzienlijk meer dan de andere budget SD kaarten.

Bekijk deze SD kaart hier

Polaroid Extreme Performance SD kaart

De Polaroid Extreme Performance kaart is de perfecte kaart voor mid-range fotografen. Deze kaart balanceert snelheid met waarde en veelzijdigheid voor een solide allround geheugenoplossing. De kaart is compatibel met klasse 10 en UHS-1/U3, wat betekent dat hij geschikt is voor 4k-foto’s en -video’s. De kaart heeft een leessnelheid van 95Mb/s en een schrijfsnelheid van 90MB/s, zodat u grote bestanden op hoge snelheid kunt overzetten. Ondanks het feit dat de specificaties ontzettend goed zijn is dit nog steeds een relatief voordelige SD kaart om te kopen. Hiermee kan je alle mogelijke foto’s eenvoudig opslaan.

Bekijk deze SD kaart hier

SanDisk 32GB Ultra Klasse 10 SD kaart

Als je op zoek bent naar iets dat een beetje goedkoper is en als je de lagere schrijfsnelheden niet erg vindt, dan kun je met deze kaart niet de fout in gaan. De SanDisk Ultra is de kaart voor alle fotografen. Het biedt een schrijfsnelheid van ongeveer 10 MB per seconde, wat betekent dat het moeilijk kan zijn om het RAW-formaat bij te houden bij het fotograferen. De leessnelheid is echter wel weer heel hoog. Deze is namelijk ruim 80 MB/s. Het is een goede optie om voor te kiezen als je niet zoveel zin hebt om veel uit te geven voor je SD kaart. Weet alleen wel dat hij niet zo goed is als de andere opties van hierboven.

Bekijk deze SD kaart hier

Waar op letten bij het kopen van een SD kaart?

Het eerste waar je naar moet zoeken is of een specifieke kaart compatibel is met je camera. Ervan uitgaande dat je camera of telefoon het SD-formaat gebruikt, moet deze compatibel zijn met de twee belangrijkste soorten kaarten die vandaag de dag worden geproduceerd. Dit zijn SDHC (Secure Digital High Capacity) en SDXC (Secure Digital eXtended Capacity). Oudere kaarten die alleen maar gemarkeerd zijn met SD werken meestal ook met de huidige camera’s. Heb je de soort SD kaart gekozen dan zal je na moeten denken over de opslag. Als je niet zoveel foto’s maakt is 32 GB vaak wel voldoende. Wil je echt veel foto’s maken of ook films maken dan is het toch verstandig om voor 64 GB of meer te kiezen.

1 Shares:
You May Also Like