Wist je dat een luchtbevochtiger ervoor zorgt dat de luchtvochtigheid in huis perfect is? Het heeft namelijk een groot voordeel. Vocht zorgt ervoor dat je meubels mooi blijven en dat je lichamelijk geen kwaaltjes krijgt. Waar je zoal aan moet denken? Droge ogen, droge huid, gescheurde lippen. Maar om je woning vochtig te krijgen, heb je een apparaat nodig. Het vocht dat naar binnen komt is schoon en het wordt verneveld. Doordat onze woningen zo goed zijn geïsoleerd komt er weinig vocht van buiten onze woningen binnen. Een luchtbevochtiger is dus net zo nodig in huis als licht en keukenapparatuur. We laten er een paar aan je zien in deze blog!

Luchtbevochtiger van Lidl

Bij de Lidl vinden we deze mooie luchtbevochtiger. Dit apparaat zorgt er dus voor dat jouw woning ten allen tijden vochtig is en blijft. Dit zal op micro-niveau gebeuren. Alsof je een ouderwets potje aan de kachel hebt hangen. Maar dan nu helemaal van de 21ste eeuw. Zo kun je deze luchtbevochtiger in elke kamer gebruiken. En je kunt hem ook inzetten als aromadiffuser. Dan maak je naast water ook gebruik van heerlijke geuren en aroma’s. Hierdoor wordt dit apparaat nog veel handiger! Van deze aroma’s word jij en de rest van het gezin bijvoorbeeld heerlijk ontspannen of juist opgewekt. Je kunt daarnaast de luchtbevochtiger instellen op 3 mistniveau’s. Laag, gemiddeld en hoog. Je kunt zelf het apparaat aanpassen. Ook aan de veiligheid is gedacht. Het apparaat schakelt zich automatisch uit wanneer het waterreservoir leeg is.

Bekijk deze luchtbevochtiger van de Lidl hier.

Op dit moment verkopen de Action en de Aldi geen luchtbevochtigers. Maar we hebben nog een aantal andere goedkope luchtbevochtigers voor je gevonden.

Andere goedkope luchtbevochtigers

  • Deze Medisana AD 625 van de Kruitvat is gemaakt van echte bamboe. Bamboe is een natuurproduct en gaat heel lang mee. Daarnaast past het ook bij de functie van de luchtbevochtiger. Het stimuleert schone lucht in de woning en kan daarnaast worden gebruikt voor het verspreiden van ontspannen geuren in de ruimte. Het vocht dat eruit komt is zichtbaar als zeer fijne mist. Je kunt het apparaat daarnaast ook nog in verschillende wisselende kleuren zetten. Deze lampen zorgen ook voor een ontspannend effect. Zodra de tank leeg is, wordt het apparaat uitgeschakeld.Bekijk deze luchtbevochtiger van de Kruidvat hier.
  • Bij de Mediamarkt vonden we deze FC-19 Fysic. Dit is een ultrasone luchtbevochtiger met een moderne en stijlvolle look. Zo past hij in elk interieur. Perfect, want zo’n apparaat wil je maar al te graag in je woning hebben. Het zorgt voor een veel fijner klimaat doordat de lucht wat vochtiger wordt. Je kan maar liefst 60 vierkante meter voorzien van vocht. Wil je er een lekker geurtje bij doen? Dat kan bij deze luchtbevochtiger ook. Ook dit apparaat is voorzien van LED-verlichting wat zorgt voor een fijne Oosterse sfeer. Er kan 80 ml water in het apparaat, dit staat garant voor 10 uur frisse lucht.Bekijk deze luchtbevochtiger van de Mediamarkt hier.
  • Een Brach luchtbevochtiger heeft een inhoud van maar liefst 2,6 liter. Hiermee kun je een heel huis of kantoor voorzien van vocht voorzien. Als we dit uitdrukken in cijfers dan betekent het dat je maar liefst 300 millimeter per uur kunt verspreiden voor een tijd van maar liefst 8,5 uur. Ook in dit apparaat kun je essentiële oliën toevoegen voor een ontspannen geur. Perfect voor thuis, maar ook op scholen en kantoren kan dit een uitkomst bieden. Het apparaat is verrassend simpel te gebruiken en heeft een veiligheidsstop. Gebeurt er iets? Dan kan het apparaat zichzelf uitschakelen. Bijvoorbeeld bij kortsluiting in een pand of als het waterreservoir leeg is.Bekijk deze luchtbevochtiger van Bol.com hier.
  • Deze luchtbevochtiger van Phillips vonden we het meest voordelig bij de Kruidvat. Dit apparaat bestrijdt ook de droge lucht in jouw woning. Maar het is daarnaast ook nog eens een heel schoon apparaat. 99% minder bacteriën worden verspreid door dit apparaat in tegenstelling tot andere apparaten. Daarnaast wordt het vocht gelijkmatig verdeeld. Hierdoor heb je altijd schone lucht. Dat is niet alleen prettig voor je longen en voor je huid. Maar ook je planten, kinderen, huisdieren en meubels plukken daar de vruchten van! Het apparaat is makkelijk schoon te houden doordat je de binnenkant eruit kunt halen. Je vult het apparaat onder de kraan, of gebruik een kan water om het waterreservoir te vullen. Het vermogen van dit apparaat is 14 Watt. 150 ml water per uur is de capaciteit. Het apparaat kan maar liefst 8 uur draaien. En het waterreservoir is maar liefst groot genoeg voor 1,3 liter water.Bekijk deze luchtbevochtiger van Blokker hier.

Waar op te letten bij het kopen van een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger is dus ideaal. Maar er zijn ook een aantal punten waar je goed op kunt letten als je er eentje wilt aanschaffen. We lopen ze even met je door! Vaak zijn de apparaten namelijk stil, maar dat zijn ze niet allemaal. Wil jij er eentje voor in de slaapkamer? Controleer dan of het apparaat geluid maakt. Zeker wanneer je een lichte slaper bent, vind je dit wellicht belangrijk. Een luchtbevochtiger maakt de lucht niet koeler. Sommige apparaten hebben er een waaier bij. Maar dan zal het ook weer meer geluid gaan maken. Let er ook op dat het apparaat straks goed schoon te maken is. Waar vocht is, kan schimmel komen. Dat kun je voorkomen door het apparaat regelmatig schoon te maken.

0 Shares:
You May Also Like