Ben je ondernemer dan weet je dat je je bedrijf en je werknemers ook moet verzekeren. Een grote kostenpost waar je mee te maken krijgt als je ondernemer bent zijn de vele verzekeringen die nodig zijn. In de loop van de tijd naarmate je bedrijf groet en groter wordt kun je op je verzekering terugvallen. Als je een groot bedrijf hebt met meerdere werknemers is het goed om hen ook te verzekeren.  Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je ongelukken voorkomen.

Besparen op een verzekering

Een verzekering kost veel geld. Maar kun je als ondernemer ook besparen op een verzekering? Je kunt ten eerste verschillende veiligheidsmaatregelen treffen aan het werk. Moeten werknemers in het veld? Zorg dan voor vesten, helmen en veiligheidsschoenen. Op de werkplek kun je een brandblusser plaatsen of een brandalarm. Ook is saamhorigheid onder de werknemers van belang. Zorg ook voor een plan van aanpak mocht er onverwachts iets gebeuren. Afspraken met klanten die duidelijk op papier staan voorkomen narigheid achteraf. Vraag wat de verwachtingen zijn van de klant en kijk onder welke omstandigheden jouw werknemers dit moeten uitvoeren. Het laten afsluiten van een verzekering is dus toch een geruststellende gedacht.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven beschermt je tegen claims wanneer jij als ondernemer schade veroorzaakt bij een ander of als iemand door jouw schuld een ongeluk krijgt. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt dan de kosten. Ook vergoedt het de kosten als de schade is veroorzaakt door jouw medewerkers of uitzendkrachten. Het gaat hierbij om schade tijdens activiteiten binnen het bedrijf. Denk maar aan een werknemer die tijdens werk uren een ongeluk krijgt.  Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je dus voorkomen dat je voor zware financiële lasten komt te staan. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekkingen voor het bedrijf zelf, de werkgevers, de producten die er worden gemaakt en ook milieuaansprakelijkheid.

Voordelen voor ondernemer met verzekering

Naast een veilige werkomgeving is ook een verzekering een goed idee om af te sluiten. Wees voorbereid om onvoorziene gebeurtenissen of dat iemand een schadeclaim indient. Enkele voordelen van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn:

  • geen onvoorziene kosten
  • een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgestemd op het bedrijf
  • een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgestemd op de wensen en eisen van de verzekerde
  • uitgebreide risicoanalyse en preventieadvies op maat mogelijk
  • werelddekking ook mogelijk, denk hierbij aan werknemers die op zakenreis moeten voor een bedrijfstraining
0 Shares:
You May Also Like