Amazonas hangmatten

Wil je een hangmat kopen? Bij Budgeto vind je de kleurrijke en duurzame hangmatten van Amazonas. Amazones is dè grootste leverancier van Europa en vervaardigt haar hangmatten in Noordoost Brazilië. Alle hangmatten van Amazonas zijn fair-trade geproduceerd en worden nog met de hand gemaakt. Budgeto heeft een ruim assortiment van Amazonas hangmatten in prachtige kleuren en verschillende maten. Maak gebruik van de handige filters om jouw juiste hangmat te vinden.

Het ontstaan van het merk Amazonas

De hangmat industrie kwam begin jaren 90 ernstig in de problemen door de verkoop van goedkope matrassen uit het Verre Oosten. Veel fabrieken moesten dicht en veel banen gingen verloren. In 1996 kocht het merk Amazones een leegstaande hangmat fabriek op en renoveerde de fabriek en vernieuwde het weefproces. De verkoop groeide zo snel dat de fabriek werd afgebroken en is vervangen met een moderne hal met extra weefgetouwen en een nieuw afzuigsysteem om te zorgen voor een stofvrije werkomgeving.

Fair trade productie

Alle producten van Amazonas worden Fair trade geproduceerd. Dit houdt in dat de hangmatten tegen een eerlijk loon en onder goede arbeidsomstandigheden worden vervaardigd. De hangmatten van Amazonas worden nog met de hand gemaakt en zijn uitvoerig getest in het laboratorium.

Het productieproces

De draden voor de hangmatten zijn zorgvuldig gekozen en worden over de breedte van het weefgetouw vastgebonden. Ook worden de juiste kleuren draden vastgemaakt aan de spillen voor de inslag draden. Een weefmeester maakt vervolgens het weggetouw klaar en ruim 6000 draden worden met de hand vastgemaakt. Daarna gaat het weven beginnen, maar liefst 2 weken lang! Na 2 weken weven is het touw op en worden de hangmatten uit het geheel op de juiste lengte geknipt en worden de touwen voor de hangmatten klaargemaakt. Daarna wordt eventueel nog een extra versiering aangebracht en wordt de hangmattas gemaakt.

Waterproof , UV-resistente en ultra lichte hangmatten

Amazonas vervaardigt ook hangmatten van EllTex (ExtraLongLastingTEXtile) materiaal, dit is een combinatie van polyester en katoen. De hangmatten zijn daardoor waterproof en UV-resistent en kunnen dus zonder problemen langdurig buiten hangen. De hangmatten die zijn gemaakt van parachute zijde zijn ultra licht en daardoor zeer geschikt om mee te nemen op reis.

Hangmat ophangsets

Amazonas heeft speciaal voor het ophangen van hangmatten onder andere een T-strap set en een microrope touwset ontwikkeld. Het kan soms lastig zijn je hangmat tussen twee bomen te hangen. Met deze sets wordt het een peulenschilletje! Uiteraard koop je deze ook bij Budgeto.

Amazonas hangmatstandaarden

De hangmatstandaarden van Amazonas zijn gemaakt van sparrenhout en door een speciale behandeling zijn ze waterbestendig. Het hout komt uit duurzame Europese bosgebieden en heeft een FSC keurmerk. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

0 Shares:
You May Also Like

Beste Dekbed

Ben je op zoek naar een nieuw dekbed? Voor een goede nachtrust is een warm en prettig aanvoelend…

Beste Drones

De drone heeft de laatse jaren enorm aan populariteit gewonnen. De winkels met radiografisch bestuurbare helicopters en quadcopters schieten als…