Een side table is een bijzettafel die je ergens tegenaan kan zetten en met name een decoratieve insteek heeft. Hij staat bijvoorbeeld goed tegen de muur, of achter een bank die in het middel van een kamer staat. Je kan er allerlei decoratieve elementen op kwijt zoals grote boeken, planten, kaarsen, beeldjes, wat je maar wil. De side table is er voornamelijk om een ruimte op te vullen die een beetje loos is en waar je wel wat moois van wil maken.

Top 10 mooiste side table

1 Feliz Denise Console Table

Deze side table is niet een om alleen je lege glazen op te zetten. Het is een tafel met een prachtig houten tafelblad en een goud metalen rand eromheen. De lange dunne poten zijn zwart en je zou haast kunnen zeggen dat de tafel gouden sokjes draagt. Dat maakt dat de Feliz Console table een element van detail heeft, waardoor hij interessant blijft om naar te kijken. Een echt item voor iedereen die van spannende meubels houdt.

2 Kare Design Charme Palm

De tafel van Kare Design is er een om niet snel te vergeten. Het moet je stijl zijn, maar als je deze Charme Palm kan waarderen, kan je er erg lang plezier van hebben. Het witte tafelblad heeft een doorsnede van 38 diameter, wat genoeg is voor zes personen. De tafelpoot lijkt op een kunstige sokkel die het tafelblad ondersteunt. Gewoven van metaaldraad en in de kleur goud, past het perfect bij de palmbladeren die het tafelblad ook versieren.

3 Zuiver Barbier Console Side Table

Een klassieke side table die gemaakt is van hout en waarvan je het hout graag wil laten zien. Het is een tafel en kastje in één. De Barbier Console heeft twee rolluiken verdeeld over de zijkant die je kan verschuiven. Zo kan je rondslingerende troepjes mooi in het kastje bewaren terwijl je decoratieve elementen op het tafelblad staan. De deurtjes zijn gemaakt van massief essenhouten lamellen en kan je helemaal openschuiven.

4 VDD Design Intoxia Side Table

Een side table met een beetje pit. Hij bestaat uit dertien doorlopende gepolijste stalen buizen, die tezamen een mooie tafel vormen. Een item waar je niet zomaar voorbij loopt. Er zit geen glazen plaat op en de buizen vormen het oppervlak van de tafel. Toch kan je er prima een vaas, wat decoratie of een stel boeken op neerzetten. Deze Intoxia Side Table staat prachtig in een wat warmer ingericht huis, als mooie ruwe tegenhanger.

5 Hioshop Cecile side table

Deze side table is gemaakt van massief eikenhout en een waar lust voor het oog. Deze Cecile side table is het perfect ontvangstcomité in de hal. Een mooie meubel om bijvoorbeeld je sleutels neer te leggen, naast een mooi boek of een decoratief beeld. Het eikenhout wordt versterkt door de eikenfineer in het grijze tafelblad, terwijl de poten hun originele houten kleur houden. De perfecte afwisseling tussen rustiek en elegant.

6 Riverdale Elan Side Table

Over het algemeen speelt Riverdale goed in op de seizoenen en klinkt dat door in hun meubelen. Deze Elano Gouden Side Table kan echter jaren in je huis blijven staan. Toegegeven, je moet wel een beetje van goud houden om deze tafel mooi te vinden, maar eenmaal goed gestyled, staat hij fantastisch als centraal middenpunt. De goud metalen poten en rand van het tafelblad steken mooi fel af tegen het donkere glas dat als tafelblad dient. Een mooie warme lamp erop en je waant je in een stukje Egypte.

7 Klassiek houten side table

Voor wie van klassiekers houdt, moet nu aan de bel trekken. Deze Middeleeuwse Houten Side Table is perfect voor een donkere hal, of juist een licht woonkamer, waar het hout goed tot zijn recht komt. Gemaakt van massief dennenhout. Met zwarte metalen details en twee grote houten lades waar je allemaal spulletjes in kwijt kan, is deze tafel zowel decoratief als praktisch en is het aan jou om hem mooi te stylen.

8 Kare Design Cha Cha Cha 2 set

Deze twee bijzettafels zet je niet zo maar even aan de kant. Ze schreeuwen erom gezien te worden en zijn ook te mooi om simpelweg als ‘salontafel’ te dienen. Deze Cha Cha Cha Side Table set geeft je woonkamer een elegante stijlupgrade, waar je ze ook neerzet. De grafisch gebogen gouden frames die rondgaan en het geëmailleerde tafelblad vasthouden, zien er mooi en sierlijk uit. De twee tafels bij elkaar zijn een dynamisch duo die de kamer doen oplichten. De combinatie van goud, groen en wit doet vintage aan en daar zijn we dol op!

9 Bazaaronline Dressoir Idol Zilver

Deze side table heeft een bijzonder ontwerp. Een mooie grote glasplaat dient als tafelblad. Tot aan alle randen loopt de glasplaat helemaal door. De tafelpoten hebben een interessant verhaal. Het zijn in totaal acht zilveren poten. Vier onder en vier boven die allebei in een punt naar het midden lopen. Samen vormen ze in het midden een kleine ruit. Een mooie constructie voor een bijzondere Zilveren Side Table voor in welke kamer dan ook.

10 Hubsch Marmer Side Table

Een stijlvolle side table die afkomstig is uit Denenmarken. Deze Hubsch Marmer Side Table Heeft die typische Scandinavische strakke stijl, vermengd met een mooi zwart marmer. Een plaatje voor in het interieur. Want de combinatie van deze twee materialen wordt niet zo vaak gebruikt. Simpel en toch heel stijlvol. Het zwarte marmer heeft ook witte strepen in zich en is daarmee de perfecte ondergrond voor een mooi tafelboek of zwart en witte schilderijen erboven.

Sidetable Koopgids

Hoe kies je de perfecte side table uit als je in een walhalla van interieur terecht komt? Moeilijk, maar er is gouden tip voor. Side tables is namelijk een verzamelnaam voor bijzettafels, salontafel, hoge tafel, haltafel, etcetera. Als je duidelijk in een categorie zoekt, heeft het geen zin om ook andere side tables te bekijken. Dat is alleen maar verwarrend en helpt de zoektocht niet echt verder.

Weet wat je wil. Als je weet waar je de tafel neer wil zetten, kan je de ruimte opmeten en gericht gaan zoeken. Ga je dan vervolgens voor klassiek met bijvoorbeeld een zwarte metalen tafel, of voor iets met hout. Of durf je een gok te wagen en meer richting de goud en glas trend van nu te gaan? Bedenk van tevoren waar je ongeveer naar zoekt en gij zult vinden.

0 Shares:
You May Also Like