Een bakkersrek wordt ook wel een broodrek genoemd. En dat is niet gek want deze naam stamt af van de tijd dat bakkerijen deze rekken gebruikten. Het is een rek met daartussen planken waar vroeger het brood op werd neergelegd dat nog moest reizen of voordat het de oven in ging. Het geeft je keuken een industriële look en is perfect voor je eigen kookspullen. Dit zijn de 7 leukste en beste bakkersrekken van 2020!

Top 7 van de leukste en beste bakkersrekken van 2020

  1. Bakkersrek van Clayre & Eef

Houd jij van vintage en van industrieel? Dan lijkt deze van Clayre & Eef nét echt oud! Je kunt hem makkelijk zelf aan elke muur bevestigen. Het leuke aan dit exemplaar is dat ze allemaal met de hand worden gemaakt. Dat betekent dat jouw nieuwe bakkersrek straks uniek is en dat er maar eentje van is. Het rek is verder voorzien van één plank en de draadmetalen drager heeft een stang met daaraan 5 haken.

Bekijk het bakkersrek hier.

  1. Bakkersrek hoog van Vairos

Wil jij ruimte om al jouw mooie kook- en bakspullen uit te stallen in een mooi bakkersrek? Kies dan voor eentje met wat meer ruimte, zoals deze van Vairos. Je hebt namelijk 3 planken, die van hout zijn. En een stang met haken daaraan. Het materiaal is een combinatie van metaal en hout en de kleuren zijn zwart en bruin. De kwaliteit is goed en je vormgeving erg bijzonder.

Bekijk het bakkersrek hier.

  1. LOFT42 Rack Bakkersrek

Dat een bakkersrek niet alleen in de keuken hoeft, bewijst LOFT42 wel met dit exemplaar. Deze past namelijk ook heel erg leuk in de slaapkamer of de woonkamer. Naast dat hij mooi is, is hij ook nog eens heel praktisch. De stand is voorzien van 5 losse haken en het rek is voorzien van prachtig mangohout. Ook is er een rooster waarop je kleine spulletjes kunt zetten of rusten.

Bekijk het bakkersrek hier.

  1. Bakkersrek maar dan anders

Een bakkersrek zonder hout? Dat is dit bakkersrek van Dit & Dat & Zo. Ook op dit exemplaar kun je jouw mooiste kookspullen neerzetten. Ook kun je er eventueel wijnglazen aan hangen of mooie kopjes. Het materiaal is zwart metaal en de afmetingen zijn 68 centimeter lang bij 11 centimeter breed. Je kunt het rek makkelijk monteren aan elke muur.

Bekijk het bakkersrek hier.

  1. Trendy bakkersrek

Dit mooie bakkersrek is niet typisch zwart maar heeft juist een mooie crème-kleur. Hierdoor heeft hij net een wat meer uniek karakter. Je kunt dit rek op heel veel mooie plekken kwijt. Denk aan de badkamer, in de gang of juist in de woonkamer. Maar natuurlijk ook in keuken. Het model kun je makkelijk aan elke muur monteren. De lengte is 83 centimeter en 23 centimeter breed.

Bekijk het bakkersrek hier.

  1. Bakkersrek zwart met haken

Dit rek is perfect voor in de gang? Dus zoek jij er eentje? Dan is dit een exemplaar voor jou. Je kunt er heel mooi al je handschoenen, sjaaltjes, mutsen en oorwarmers op kwijt. Ook leuk om bijvoorbeeld mooi mandjes eraan toe te voegen. De industriële look past vandaag de dag in heel veel huishoudens. Ook in de van jou?

Bekijk het bakkersrek hier.

  1. Bakkersrek van steigerhout

Wat is er leuker om te combineren dan staal en steigerhout? Inderdaad! Dit bakkersrek is het best van beide. En het stoere van het steigerhout en het praktische van een bakkersrek. Door het staal krijg je een mooi industriële look die je op heel veel plekken in het huis kunt gebruiken. Denk aan de kinderkamers of in de gang. Maar ook in de badkamer met mooie handdoeken erop misstaat ‘ie niet.

Bakkersrek Koopgids: waar moet je op letten bij het kopen van een bakkersrek?

Bakkersrekken zijn er in heel veel verschillende maten. Je kunt ze ophangen maar er zijn ook varianten te koop die een soort kast op wieltjes zijn. Een bakkersrek past in heel veel verschillende stijlen en interieurs. En je hoeft een bakkersrek echt niet alleen in de keuken op te hangen. Doordat deze rekken zo populair zijn geworden, zijn er heel veel soorten te koop. Wij raden je aan om altijd goed te letten op de kwaliteit van het hout en het metaal. Is het eerlijk hout en goede verf? Dan heb je er waarschijnlijk heel wat meer jaren plezier van dan wanneer je kiest voor goedkoop. Dus ook al het aankomt op bakkersrekken geldt: goedkoop is duurkoop!

En wil je jouw bakkersrek helemaal mooi stijlen? Kies dan voor één thema. Bijvoorbeeld kookspulletjes in de keuken en badkamerspullen in de badkamer. Door hem niet helemaal vol te zetten, houd je het luchtig en decoratief.

 

0 Shares:
You May Also Like