Je bent door een ander gewond geraakt bij een ongeval. Jij bent niet schuldig en hebt een flink ongeluk gehad. Nu kan het zijn dat je recht hebt op een schadevergoeding. Een letselschade advocaat kan je hierbij helpen. Maar hoe vind jij nu de beste letselschade advocaat in Nederland?

Je wil kunnen vertrouwen op goede hulp en het beste advies. Vooral wanneer jij zelf bezig bent met je herstel is het belangrijk dat je op iemand kan vertrouwen. Ook omdat je toch een bepaald lot in handen van een belangenbehartiger legt is het goed om een betrouwbare partij te vinden. Na het ongeval kan het zijn dat er allerlei kosten naar voren komen waarvoor je zonder het ongeluk nooit had hoeven betalen. Een goede letselschade advocaat kan hier voor een vergoeding zorgen.

Vinden van de beste letselschade advocaat

Maar hoe vind jij nu die goede of misschien wel de beste letselschade advocaat van Nederland? Allereerst ga je opzoek naar een letselschade advocaat die is aangesloten bij de branchevereniging. Dit is de vereniging van letselschade advocaten, LSA. Als deze advocaat lid is van deze vereniging voldoet hij normaliter aan de kwaliteitseisen die daarbij horen.

Er is nog een partij die let op letselschade advocaten. Dit is de overkoepelende organisatie: letselschade raad. Zij zorgen voor de juiste gedragscodes en zien toe op de kwaliteit van diensten. Voor een goede letselschade advocaat wil je dus zeker zijn dat ze lid zijn van minimaal één van deze twee organisaties.

Ervaringen en deskundigheid van de raadsman

Als jij één of meerdere partijen hebt gevonden is het tijd voor gedegen onderzoek. Zo kan je eens contact opnemen met een letselschade advocaat en vragen naar zijn zaken. Wat voor soort zaken doet hij normaal. Zijn dit ingewikkelde zaken of makkelijke procedures? Wordt er samengewerkt met specialisten of werkt hij of zij alleen? Weet de persoon waarover hij praat of heb je het idee van niet?

Goed is om te kijken of het gaat om een jurist of een advocaat. Alleen een advocaat mag je namelijk bijstaan in de rechtbank. Een jurist zorgt alleen voor advies en verder zal je het zelf moeten doen in de rechtbank.

Je eigen gevoel speelt een rol

Natuurlijk kan je kijken naar deskundigheid en aangesloten partijen en dit is slim om een betrouwbare partij te vinden. Als alles betrouwbaar voelt dan kan dat ook een groot verschil maken. Zo ga je opzoek naar het juiste gevoel bij een advocaat. Wanneer jij met iemand in gesprek moet waarbij je geen fijn gevoel krijgt dat wordt het een lastig gesprek.

Juist omdat de procedures rondom een letselschade vergoeding lang kunnen duren wil je er zeker van zijn dat je met jouw advocaat door een deur kan. Je rekent daarnaast ook sneller op iemand waar je vertrouwen in hebt dan wanneer je dit niet hebt.

Laatste tip in je zoektocht

Als allerlaatste tip bij je zoektocht naar de beste letselschade advocaat voor jou ga je op zoek naar goede recensies. Een recensie zegt zo veel over de werkwijze van een advocaat. Je doet er dus goed aan om eens op de website van jouw belangenbehartiger te kijken en ook bij onafhankelijke websites je te oriënteren.

Meer weten over wat je kan doen als je bent aangeraden? In deze blog lees je hier meer over.

You May Also Like