Op zoek naar de beste goedkope bordenrekken? Wij scannen budgetwinkels als Lidl, Action, Aldi en Blokker voor de beste bordenrekken. Daarnaast maken we een overzicht van de beste budget bordenrekken van 2020. 

Een vaatwasmachine is ontzettend handig. Je kunt tenslotte er heel veel in kwijt, drukt op de knop en het enige wat je nu hoeft te doen is wachten totdat ‘ie klaar is. Maar sommige mensen willen geen vaatmachine of sommige afwasjes kun je beter snel met de hand doen. Een bordenrek is een ideaal hulpmiddel tijdens deze afwasjes, want je kunt het laten staan zodat het water eraf drupt of opdracht. Dit zijn de handigste bordenrekken van 2020.

Bordenrek bij de Action

Een bordenrek oftewel een afdruiprek is niet te missen als jij geen vaatwasser in huis hebt. Als jij gebruik maakt van een vaatwasser, kan jij al je vieze vaat gemakkelijk kwijt. Maar zodra jij de vaat met de hand doet dan wil je het ergens in kunnen zetten. Zo kan het nadat je klaar bent nog even staan. Dit omdat jij anders jouw hele theedoek nat hebt. Een afdruiprek is daarom heel slim om in huis te hebben. Bij de Action hebben ze natuurlijk weer het goedkoopste afdruiprek in huis. Hier kan je veel in kwijt. Naast jouw borden kan jij ook je bestek en al je kopjes erin zetten. Gebruik je hem niet dan kan hij met gemak weer onder in het kastje. Je kan zelfs kiezen voor twee verschillende kleuren, grijs of wit. Om de prijs hoef jij het niet te laten, dus misschien is dit wel een ideale keuze.

Bekijk dit bordenrek hier

Op dit moment worden er geen bordenrekken bij de Aldi en Lidl verkocht. Maar we hebben wel een paar andere voordelige bordenrekken voor je gevonden!

Andere goede goedkope bordenrekken

Ons overzicht van de beste goedkope bordenrekken nu online te koop.

Bordenrek bij de Ikea

Ook de Ikea heeft zijn bordenrekken beschikbaar. Dit model genaamd, De Ostbit. Is een model dat gemaakt is van bamboe. Hij is niet te groot en bied plaats aan 6 verschillende borden. Het is een simpel en strak design. Ze hebben ervoor gezorgd om niet te veel eraan toe te voegen. Hierbij enkel te gaan voor een rek dat gemaakt is voor jouw borden. Je kan ervoor kiezen op je borden op deze manier netjes in de kast zet zetten.

Bekijk dit bordenrek hier

Via Bol.com hebben ze hier een mooi model bordenrek. Je kan hem bijvoorbeeld in je keukenkastje ophangen. De lagen zorgen ervoor dat jij verschillende groottes aan borden gemakkelijk kan ordenen. Ook kan je ervoor kiezen om ze op een meer prominentere plek in huis te hangen. Hierdoor zal iedereen jouw borden zien, zorg er dan wel voor dat er mooie borden op je plank staan. Dit model is gemaakt van stevig plastic, en is heel gemakkelijk schoon te maken.

Bekijk dit bordenrek hier

Copa multifunctioneel bordenrek

Ben jij op zoek naar enkel een bordenrek, of wil je dat hij tot meer kan dienen? Dit is een model dat niet enkel goedkoop is maar zeer multifunctioneel inzetbaar. Je kan er verschillende soorten borden op neerzetten. Ook kan jij er bijvoorbeeld belangrijke papieren op kwijt in jouw werkkamer. Zo kan je van een bordenrek een handig gebruiksvoorwerp maken. Het is een kwalitatief goed rek door het hoogwaardige ijzer. En de antislipvoetjes zullen ervoor zorgen dat hij niet zomaar om zal vallen.

Bekijk dit bordenrek hier

Bordenrek met bestekmand

Ben jij op zoek naar een afdruiprek of een bordenrek met een tijdloos design? Dan is dit een bordenrek voor jou. Het is gemaakt van metaal en kunststof. Je kunt op dit rek ongeveer 15 borden kwijt en er zijn twee bestekmanden. De afmetingen zijn 12 centimeter bij 35 centimeter bij 45 en een half centimeter. Het is een stabiel en duurzaam afdruiprek, zodat je er heel lang mee kunt doen.

Bekijk dit bordenrek hier.

Bordenrek van Relaxdays

Wil jij de tijd ná een afwas beter gebruiken? Dan kun je dit afwasrek goed gebruiken, het is namelijk zo gemaakt dat jij na de afwas de boel gewoon kunt laten staan. Alles droogt dan vanzelf. Er zit namelijk een lekbak onder, dus je hoeft niet bang te zijn dat alles nat wordt. En je hoeft niet alles, stuk voor stuk, met de hand te drogen. Alles gemaakt van verchroomd metaal, zodat je het makkelijk kunt schoonmaken en het zal ook niet snel roesten.

Bekijk dit bordenrek hier.

Brabantia Sink Side afdruiprek

Een bordenrek dat past bij je keuken? Dat was het uitgangspunt van Brabantia voor het maken van dit bordenrek. Het is namelijk zo ontworpen dat het niet alleen heel mooi eruit ziet, het past ook ideaal op je werkblad zodat je meer ruimte overhoudt voor andere dingen. Je kunt er 5 borden op kwijt en heel veel glaswerk en bestek. Het uitneembare bestekbakje maakt het makkelijk om alles, zodra het droog is, op te ruimen.

Bekijk dit bordenrek hier.

Kitchenbrothers RVS Afdruiprek met lekbak

Op zoek naar een wasrek met twee lagen? Dan is dit een mooie optie. Dit keukenrek is namelijk gemaakt van metaal en chrome en is daardoor erg stevig. Maar hij is ook mooi om te zien. Dit bordenrek neemt niet zoveel ruimte in op het werkblad van je keuken, zodat je ruimte overhoudt om te koken. Doordat hij van RVS is, zal hij niet snel roesten.

Bekijk dit bordenrek hier.

Joseph Joseph Extend Afdruiprek

Mooi en slim design? Dat zijn de producten van Joseph Joseph. Dit bordenrek is ideaal voor eenpersoonshuishoudens, maar ook gezinnen kunnen dit afdruiprek goed gebruiken. Je kan hem namelijk uitschuiven, zodat je meer ruimte creëert. Op de bodem zit een speciale stop die je kunt openen en sluiten, hierdoor kun je makkelijk het water later weglopen.

Bekijk dit bordenrek hier.

Bordenrek van bamboe-hout

Houd jij meer van natuurlijke materialen? Dan is een bordenrek van bamboe een mooie optie voor jullie. Het is namelijk zo dat bamboe heel erg goed tegen water kan. Daardoor zal hij niet snel lelijk worden van het afwaswater. Dit exemplaar heeft twee etages en kan ongeveer 14 borden kwijt. Er is ook ruimte voor glazen en bestek. Doordat hij van hoogwaardig materiaal is gemaakt kan hij lang mee.

Bekijk dit bordenrek hier.

Y-Rack bordenrek

Dit bordenrek is zeer praktisch ontworpen, waardoor het vooral geschikt is voor een klein aanrecht. Terwijl je er een flink grote afwas op kwijt kunt. Er is genoeg plek voor je kopjes en glazen, maar ook voor al je bestek. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren. Ook zit er, net zoals bij andere afdruiprekken van Joseph Jospeh, een apart afvoersysteem aan. Hierdoor loopt het afwaswater niet jouw keuken in, maar netjes in de gootsysteem.

Bekijk dit bordenrek hier.

Waar op te letten bij het kopen van een bordenrek?

Een bordenrek is een belangrijke uitgaven als het je enige manier van afwassen is. Kies daarom vooral voor een kwalitatief sterk bordenrek. Plastic is bijvoorbeeld een materiaal dat sterk en hard kan zijn. Je kunt het ook makkelijk schoonhouden. Nu is de kans op een breuk ook wel groter met plastic als je het bijvoorbeeld laat vallen. Chroom is ook een sterk materiaal, maar het is belangrijk dat je de juiste kiest. Chroom dat niet goed is afgewerkt zal sneller roesten. En dat is juist niet wat je wilt.

 

Ook is het belangrijk dat je let op de afmetingen. Gebruik is alleen een bordenrek voor kleine afwasjes? Dan is de afmeting minder belangrijk. Maar zodra je met heel de familie een bordenrek deelt, dan moet je het wel van een flinke afmeting zijn.

0 Shares:
You May Also Like