Thuiswerken is iets wat steeds vaker voorkomt. Veel mensen vinden het prettig om thuis te werken. Het neemt behoorlijk wat van de stress weg die je dagelijks op kantoor, maar ook onderweg naar kantoor, tegenkomt. Het is dan alleen wel belangrijk om een thuiswerkplek te hebben die goed is ingericht. Zorg er hierbij voor dat je prettig kan werken en dat je ook niet teveel wordt afgeleid. Je wil per slot van rekening toch ook thuis productief kunnen zijn.

De ideale thuiswerkplek

Thuiswerken brengt een groot aantal voordelen met zich mee. Je hoeft niet elke dag naar je werkplek te reizen. Je wordt niet afgeleid door die ene collega die het nodig vindt om met alle liedjes op de radio mee te zingen. En je kan je werkplek precies zo inrichten als jij zelf wenst. Houd hierbij alleen wel rekening met een aantal belangrijke tips, die jou helpen zo prettig mogelijk te werken.

Een goede werkhouding

Het is belangrijk om ook bij het thuiswerken een goede houding achter je bureau aan te houden. Met andere woorden: investeer in een ergonomische bureaustoel en ga een goed bureau kopen, zodat je niet bang hoeft te zijn voor lichamelijke klachten. Let daarbij ook op dat je knieën in een hoek van 90 graden staan, dat je scherm op ooghoogte staat en dat je handen en polsen comfortabel op je bureau kunnen rusten. De juiste werkhouding is ook bij thuiswerken van het grootste belang!

Zorg voor een inspirerende werkomgeving

Thuis heb je volop mogelijkheden om je werkplek helemaal zo in te richten als je wenst. Zorg voor een omgeving die je creativiteit stimuleert en die je productiviteit verhoogt. Zet een mooie plant of een leuk kunstwerk neer, hang persoonlijke foto's op en kies kleuren waar jij vrolijk van wordt. Pas wel goed op dat je alles ook weer niet te vol zet of te druk maakt, want dat kan je creativiteit juist belemmeren.

Denk in kleine ruimtes aan creatieve oplossingen

Heb jij thuis maar een kleine ruimte tot je beschikking om te werken? Dat hoeft zeker geen probleem te zijn. Neem bijvoorbeeld een bureau dat je kan opklappen aan je muur, of gebruik wandplanken om je werkspullen op te bergen. Een kleine ruimte kan net zo'n inspirerende thuiswerkplek zijn als een grote kamer.

Denk aan goede opbergsystemen

Als je thuis werkt, heb je natuurlijk ook je spullen van je werk bij je. Zorg ervoor dat je hier een goed opbergsysteem voor hebt. Zeker als je maar een beperkte ruimte tot je beschikking hebt is het goed om hier over na te denken. Planken, ladekasten en opbergdozen zijn goede opties voor het opbergen en overzichtelijk houden van al je aan werk gerelateerde spullen.

Zorg dat je niet wordt afgeleid

Thuis werken is een ontspannen manier van je geld verdienen, maar je moet hierbij wel opletten dat je niet teveel wordt afgeleid. Ga dan ook bij voorkeur niet in de huiskamer zitten met je werkplek. Breng de andere gezinsleden ervan op de hoogte wat je werktijden zijn en wanneer je zodoende niet gestoord wil worden. Zet die telefoon op Niet Storen en minimaliseer visuele afleidingen zoveel mogelijk.

0 Shares:
You May Also Like