Een goed verzorgd en stralend gazon wil je natuurlijk het liefste het hele jaar door. Maar het is ook meer dan logisch dat je niet altijd veel tijd hebt om dit bij te houden. Misschien heb je een drukke fulltime baan of je zorgt fulltime voor de kids. Om er zeker van te zijn dat je gazon in de loop van de tijd niet rommelig over gaat komen, is het een goed idee om te investeren in een goede gazonverzorging, samen met tools zoals grasmaaiers bij Welkoop. Doe je dat het liefste voor een klein budget? In dit blog geven we je een paar handige tips om kosten te besparen. 

Kies voor gemak en investeer in bodembedekkers voor het gazon 

Een goed aangelegd gazon kan uit veel meer elementen bestaan dan enkel een aantal grasmatten. Heb je bijvoorbeeld ook al gedacht aan het toevoegen van bodembedekkers, in combinatie met meststoffen? Dit is namelijk een relatief eenvoudige manier om de grond te bekleden met groen. In een mum van tijd hebben de bodembedekkers – met de juiste soort verzorging – de grond bekleed, wat zorgt voor een fraai totaalplaatje. 

Heb je al gedacht aan bloemen en planten die ook in de winter een mooie groene kleur behouden? 

En ga je de rest van de tuin ook een keer goed onder handen nemen? Dan is het altijd een echte must om goed naar het type bloemen en planten te kijken? Kies bijvoorbeeld voor een aantal exemplaren die ook in de winter een mooie groene kleur behouden. Hierdoor is je eigen tuin het hele jaar door een plaatje om naar te kijken. En dat scheelt natuurlijk ook weer aardig in het onderhoud. Wel zo prettig om te weten, toch? 

Kies voor handige producten voor het verzorgen van het gazon en breng een bezoek aan een tuinwinkel 

Is het de hoogste tijd om je tuin een upgrade te geven en net even wat onderhoudsvrijer te maken? Dan is het een goed idee om op korte termijn een keer een bezoek te brengen aan een tuinwinkel. Hier heb je de keuze uit een gigantisch aanbod – van de juiste bloemen en planten tot aan tools voor optimaal onderhoud. Laat het upgraden van de tuin bij jou aan huis dus maar snel beginnen. Heb je op dit moment al een specifieke voorkeur voor het nieuwe ontwerp van je eigen tuin? Voor ieder is er altijd wel wat wils. 

0 Shares:
You May Also Like