Fan van fietsvakanties? Dan weet je dat het echt niet hetzelfde verhaal is als elke dag op je stadsfiets een eindje fietsen. Fietsvakanties vereisen een compleet andere voorbereiding dan welke andere vakantie dan ook. Met als één van de belangrijkste eisen dat je een fiets hebt die goed is uitgerust en van alle gemakken is voorzien. Denk dus aan geslepen remmen, opgepompte banden en uiteraard een goede fiets. Daarnaast wil je echter waarschijnlijk ook een fietscomputer om continu up to date te kunnen blijven van je reis. Ben je benieuwd wat de best beoordeelde fietscomputers van 2019 zijn? Lees gauw verder, want wij bespreken de top 10.

Garmin Edge 820

Garmin is niet alleen een zeer populair merk onder fietsers, je kent het vast ook van de autonavigatie. Garmin staat bekend om zijn zeer geavanceerde en hoge kwaliteit producten. De Garmin Edge 820 is één van de hoogst beoordeelde fietscomputers op de markt, doordat het het meest geavanceerde interactieve toestel van Garmin is en het ook gebruik maakt van Connect IQ – een onmisbare feature die het apparaat kundig stelt om zelf data van anderen te kunnen downloaden, rechtstreeks. Hierdoor heb je dus niet telkens gehannes met het verbinden met jouw telefoon. Met dit toestel kun je niet alleen je eigen gegevens, maar ook die van je vrienden bekijken. Het toestel weegt nog geen 70 gram en is verkrijgbaar voor ongeveer 250 tot 350 euro. Kost wat, maar dan heb je ook – een héle goede fietscomputer.

Wahoo Elemnt Bolt

Ook de Wahoo Elemnt Bolt is één van de populairste fietscomputers die je vandaag de dag kunt vinden en wordt door gebruikers zeer hoog beoordeeld. Door de prachtige vormgeving past hij goed bij de fiets van elke fietser – zowel sportief als recreatief. Hij oogt compact, maar vergis je niet, door de vele features zal hij aan al je fietswensen kunnen voldoen.Via grote knoppen kun je hem, ook op de fiets (maar kijk natuurlijk wel goed uit) gemakkelijk bedienen. Hij is iets goedkoper dan de versie van Garmin, maar doet qua kwaliteit zeker niet aan zijn concurrent onder.

Garmin Edge 1030

De sportieve of professionele fietser die bereid is wat meer te investeren in zijn fiets-gadget, zal waarschijnlijk erg geïnteresseerd zijn in de Garmin Edge 1030. De batterij gaat bijvoorbeeld heel lang mee, tot wel een etmaal. Het scherm is uitstekend bescherm tegen allerlei invloeden van buiten, zoals harde windstoten of een heftige regenbui. Het scherm van de Garmin Edge 1030 is daarnaast wat groter dan de normale fietscomputer, zodat je hem gemakkelijker af kunt lezen en gemakkelijker kunt bedienen. Let wel: het is ook voor fietscomputers fijn als ze een extra beschermlaagje hebben. Een screenprotector misstaat dan ook niet.

Polar V650

De Polar V650 is misschien wel de meest budgetvriendelijke variant van alle genoemde computers. Terwijl hij in kwaliteit niet onder doet aan zijn voorgangers. Hij is wat aan de zware kant, maar daarentegen ook te combineren met een handige hartslagmeter, of hartstlagbanden die je door middel van bluetooth kunt verbinden aan het apparaat. Door de hartslagmetingen zijn je lichamelijke berekeningen, zoals het aantal verbrande calorieën na een training of dagje fietsen, nog nauwkeuriger. Hij is makkelijk in gebruik en heeft ene duidelijke en overzichtelijke weergave van de statistieken. Gebruikers zijn zeer tevreden, vooral over de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De fietscomputer bevat eigenlijk alles wat je als fietser nodig hebt, zonder teveel poespas.  En meer heb je eigenlijk niet nodig, toch?

Sigma ROX 12.0

De Sigma ROX 12.0 is speciaal ontwikkeld voor sportfietsers, en doet eerder denken aan een langwerpige smartphone dan een fietscomputer. Dat komt mede doordat deze fietscomputer eigenlijk een combinatie is van goed ontwikkelde kaartnavigatie én een geïntrigeerd trainingssysteem voor de sportieve fietser. Het is een zeer compact model en hij weegt weinig. Naast knoppen op het apparaat kun je hem ook bedienen door middel van het touchscreen scherm. Daarnaast onderscheidt de SIGMA Rox 12.0 zichzelf door de vrij unieke ‘Draw my route’ functie. Wat je hier doet? Op een kaart teken je globaal wat voor route je wilt fietsen (van dorp A naar dorp B, bijvoorbeeld, langs de natuur), en vervolgens realiseert het navigatiesysteem van de Sigma hoe deze route werkelijkheid kan worden door middel van gangbare wegen voor een fiets.

 

0 Shares:
You May Also Like