Ben je op zoek naar een racefiets helm? Budgeto beschikt over een uitgebreid assortiment scherp geprijsde racefietshelmen van uitstekende kwaliteit. Van standaard racefietshelmen voor de dagelijkse fietstocht tot aan aerodynamische tijdrithelmen voor een race tegen de klok

Ben jij groot fan van wielrennen? Heb je een racefiets thuis staan? En ben je van plan om flink wat kilometers te gaan maken? Dan is het belangrijk dat je een goede racefietshelm hebt. Of je nu professioneel fietser wil worden of bent, of een hobbyfietser. Een goede racefietshelm is voor elke wielrenner van groot belangrijk. In deze blog vertellen we jou alles over de beste racefietshelm en geven we je onze top 15!

Stap op en gaan

Starten met wielrennen is geen hogere wiskunde. Je koopt een racefiets, een set fietskleding én een goede racefietshelm. Waarbij je bij de eerste twee punten nog kunt sjoemelen met de prijs-kwaliteitverhouding, is dat bij een helm niet mogelijk. Je wilt tenslotte dat je veilig van A naar B komt. Een toertocht op de fiets is namelijk ontzettend mooi om te doen, maar natuurlijk niet geheel zonder risico. Je kunt tenslotte met de racefiets hoge snelheden bereiken. En dan wil je niet na een ongeluk in het ziekenhuis belanden. Als veiligheid bij jou ook vooropgaat, lees dan zeker even verder!

Veiligheid boven alles

Want hoofdletsel ligt, zeker als je gaat wielrennen, op de loer. Door gebruik te maken van een goede helm kun je dit ‘gevaar’ terugdringen tot maar liefst 85%. Een helm die voldoet aan alle eisen heeft een aantal kenmerken.

 • Europese norm 1078 of 1080, dit zijn de veiligheidseisen die de Europese Unie heeft gesteld aan een helm. En let erop dat je niet voor een helm kiest met een label waarop enkel CE staat. Dit is niet voldoende.
 • In-mold-helm. Dit is een zeer kwalitatieve helm, omdat zowel de binnen als de buitenkant in dezelfde mal is gemaakt.
 • Hij past perfect op je hoofd. Zit ‘ie te los? Of juist te strak? Dan is het niet jouw racefietshelm.

Beste Racefiets helm top 15 in 2020

Wil jij jouw outfit afmaken met een zeer veilige fietshelm? Dit is onze top 15!

 1. KW racefietshelm met afneembaar vizier en verlichting, ook geschikt voor mountainbike.
 2. Lazer Blade racefietshelm, geschikt voor hem én haar.
 3. Giro Foray, verwijderbare voering en met Roc Loc 5 verstelsysteem.
 4. Bontrager Velocis MIPS racefietshelm, met het BOA-systeem kun je hem makkelijk en veilig met slechts één hand afstellen.
 5. ABUS Helm In-Vizz Ascent, de racehelm voor wedstrijdgebruik én heel ambiteuze sporters.
 6. Mirage Fietshelm, unisex helm met instelbare draaiknop.
 7. Giro Atmos II, kies voor design, prestaties én comfort.
 8. Casco speedairo fietshelm, aerodynamica én ventilatie. Hierdoor is deze helm geschikt voor hele lange fietstochten.
 9. BBB BHE-35 Condor fietshelm, fiets jij het liefst in de zomer? Dan past deze bij jouw, dit komt door de luchtgaten en het insectengaas.
 10. Lazer Z1 racefiets helm Fast zilver, gebruik het advanced rollsys verstelsysteem (ARS) om met afneembaar vizier en verlichting, ook geschikt voor mountainbike.
 11. Bell Tracker R 19, met flot fit en no twist tri-glides.
 12. ABUS Helm In-Vizz Ascent Green, de ideale fietshelm voor wedstrijdgebruik en inclusief double shell in-mold, voor ideale verbinding en met schokabsorberend materiaal.
 13. Trivio Cirrus fietshelm, deze super lichte fietshelm is voorzien van een ventilatiesysteem en is in twee kleuren verkrijgbaar.
 14. BBB BHE-08 fietshelm, speciaal ontwikkeld voor de ervaren fietser.
 15. Abus Urban-I 2.0, met deze helm val je 100% op in het verkeer.

Noodzaak voor wielrenner

Voor zowel professionele als hobbymatige wielrenners is een racefiets helm een absolute noodzaak. Op een racefiets fiets je altijd sneller dan op een “gewone” fiets. Met andere woorden, een valpartij heeft veel meer impact. Een goede helm kan het verschil betekenen tussen ernstig hoofdletsel en een klein beetje hoofdpijn. De keuze voor een fietshelm is dan al snel gemaakt!

Maten racefiets helm

Het is zeer belangrijk dat je kiest voor een racefiets helm met de juiste maat. Zowel voor je comfort als je veiligheid. Een te grote helm zal namelijk gaan schuiven en verliest daarmee zijn nut. Hoe bepaal je de juiste helmmaat? Meet met een meetlint de omtrek van je hoofd. Neem als richtpunt enerzijds de plaats twee centimeter boven je wenkbrauwen en anderzijds de achterkant van je schedel. Als je het meetlint goed hebt gepositioneerd, dan loopt deze net boven je oren.

Designs fietshelm

In onze webshop vind je racefietshelmen met verschillende bij wielrenners geliefde designs. Kies de kleuren van jouw favoriete wielrenploeg. Of ben je op zoek naar een tijdrithelm? Deze racefietshelmen zijn extra aerodynamisch. Extra snelheid, zonder je veiligheid op te offeren. Heb je nog vragen over een specifieke fietshelm? Twijfel je tussen een aantal modellen? Voor de beantwoording van al je vragen en voor deskundig advies kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Bereik ons via de telefoon, e-mail of de chat.

0 Shares:
You May Also Like