Het vinden van de juiste verrekijker kan nog best een klusje zijn. Natuurlijk zijn er goedkopere verrekijkers op de markt, maar degene die vaker dan enkele keren per jaar gebruik zullen maken van hun verrekijker zullen meer kwaliteit willen, wat uiteraard zeer begrijpelijk is. In dat geval is het belangrijk te zoeken naar een verrekijker die al jouw wensen bevat, zonder dat het je de hoofdprijs kost. In dit artikel bespreken we de vijf best beoordeelde verrekijkers, zodat je straks nóg beter je hobby kunt uitoefenen.

Tips

Voordat je een verrekijker gaat aanschaffen, willen we je nog een paar tips meegeven, die je misschien kunnen helpen bij het aanschaffen van een nieuwe kijker. Allereerst, voordat je een winkel bezoekt vragen of er iemand in je omgeving is met een verrekijker, van wie je deze zou kunnen lenen. En als je dan gaat kijken, kies dan voor een model met een maximale vergroting van 10. Een vergroting van 8 is misschien nog idealer, omdat hij rustiger en ‘stiller’ kijkt. Wil je naar vogels of natuur kijken (ook in het donker) dan kun je het best kiezen voor een objectiefdiameter van 40mm of meer. Let naast de kwaliteit van de lenzen en het beeld ook op hoe gemakkelijk de kijker te bedienen is en hoe deze in je handen ligt. Het comfort is minstens zo belangrijk als de beeldkwaliteit!

National Geographic 8-24×50 porro

We noemden het hierboven al eventjes, maar door te kiezen door een vergroting van 8 X is het beeld vaak een stuk rustiger dan ‘sterkere’ vergrotingen. Doordat die zo ver inzoomen, kan het beeld gemakkelijk shaky worden. Een vergroting van 8 is dan, zeker voor amateurs, een goede keuze. Dat maakt deze National Geographic 8-24×50 porro zeer populair onder beginnende en ervaren gebruikers. Hij kost 79,99,-, en da’s best een vriendelijke prijs voor een kwalitatief goede verrekijker zoals deze.

Steiner Safari UltraSharp – Verrekijker – 10×26 Special Edition

De mensen die een verrekijker willen gebruiken tijdens een safari of professioneel of regelmatig verrekijkers gebruiken, zullen misschien iets meer willen dan een vergroting van 8 x. In dat geval kunnen ze kiezen voor de Stiener Safari Ultrasharp, een verrekijker die zich perfect leent voor safari’s of vogelspotten. Hij vergroot extreem, blijft scherp en is compact en handzaam. Perfect voor op reis, dus. Je kunt hem ook gemakkelijk meenemen in je jaszak. Daarnaast is hij heel gemakkelijk in gebruik.

Verrekijker met nachtzicht – 30X60 – nightview binocular

Wij begrijpen dat je voor recreatief gebruik liever niet wilt investeren in een verrekijker van ongeveer 80 euro. In dat geval bestaan er ook budgetvriendelijkere varianten die qua kwaliteit niet erg onder doen aan hun concurrenten, zoals de Verrekijker met nachtzicht – 30X60 – nightview binocular, die je voor slechts 15,- al aanschaft en die perfect geschikt is voor ’s nachts én overdag. Met deze verrekijker kun je tot wel 1000 meter ver kijken. Ook heel leuk om cadeau te doen aan iemand die graag buiten is of meer in de natuur zou willen zijn.

 

0 Shares:
You May Also Like