Een droogtoren aanschaffen is een heel duurzame oplossing voor een alledaags klusje: het drogen van je was. Je was in de wasmachine doen, kost al heel wat energie en water. Maar je was vervolgens in de droger doen belast de aarde nog meer. Een duurzame oplossing hiervoor is het kiezen voor een goede droogtoren. Om het kiezen voor je makkelijker te maken, hebben we de 5 beste droogtoren voor jou op een rijtje gezet.

  1. Tomado Ciclone Droogtoren

Wil jij de capaciteit van twee volle wasmachines aan drooglengte hebben? De Tomado Ciclone Droogtoren kan maar liefst 2 volle wasmachines aan. Dit doordat je wel 40 meter aan drooglengte krijgt. Daarnaast is hij flexibel en moduleerbaar, omdat er 6 vleugels zijn die je kunt gebruiken. Verder is hij makkelijk weg te zetten, zodra je even geen was meer hebt.

Bekijk deze droogtoren hier.

  1. Herzberg HG-5015 Multifunctioneel Wasrek

Je wil liever zo veel mogelijk was wegwerken door de week heen. Maar je wil niet dat je ene was nog aan het drogen is, voordat de andere klaar is. Daarom is het slim om te zorgen voor genoeg ruimte. Bijvoorbeeld deze Herzberg HG-5015 Multifunctioneel Wasrek. Je kunt namelijk hier gebruikmaken van maar liefst 20 meter aan drooglijn. Zo heb je ruimte voor al jouw natte broeken, truien, sokken en onderbroeken.

Bekijk deze droogtoren hier.

  1. Leifheit Classic Tower 270 Droogtoren

Wil je niet één wasmachinelading kwijt op je droogtoren? Niet twee wasmachineladingen, maar drie? Dan is dit jouw droogtoren. Het frame kan ook nog eens ingeklapt worden na afloop, zodat je ook de helft kunt gebruiken. Ideaal! En of je hem nu kwijt wilt op een krappe gang of in een kleine kamer. Je hebt maar weinig ruimte nodig.

Bekijk deze droogtoren hier.

  1. Vileda Mixer 4 droogtoren

Deze droogtoren is wat we noemen moduleerbaar. Dat betekent dat je de onafhankelijke plateaus kunt gebruiken zonder dat hij omvalt. Je kunt hier tot maar liefst 3 machineladingen kwijt. Daarnaast kun je mooiere stukken kleding plat laten drogen of half dichtgegooid tegen de verwarming bijvoorbeeld.

Bekijk deze droogtoren hier.

  1. Vileda Mixer 3 Droogtoren

Heb je nu wat minder ruimte nodig? Dan kun je ook kiezen voor de Vileda Mixer 3 Droogtoren. Deze heeft minder ruimte dan de Vileda Mixer 4 Droogtoren, maar verder wel dezelfde kwaliteiten en voordelen.

Bekijk deze droogtoren hier.

Waar op te letten bij het aanschaffen van een droogtoren?

Droogtorens, maar ook bijvoorbeeld in de vorm van een droogrek, zijn is heel veel verschillende vormen en maten te kopen. Welke droogtoren het best bij jou past, is afhankelijk van je wensen maar zeker ook van je ruimte. Een droogtoren is vaak al iets meer vriendelijk voor je ruimte. Dit komt omdat je in de hoogte werkt en niet zoals bij bijvoorbeeld een droogrek in de breedte. Heb je meer ruimte dan zou je naast een droogtoren ook eventueel voor een molen buiten kunnen zien. Net zo handig en net even iets meer ruimte. Je kunt dit rek natuurlijk ook buiten zetten zodra de zon schijnt. Want de zon is en blijft nog de meest duurzame manier om jouw natte kleding weer droog te maken.

0 Shares:
You May Also Like