Van oudsher staat het kerstpakket symbool voor het uitspreken van je waardering aan je werknemers of zakenrelaties. Het cadeau wordt in de kerstperiode gegeven, waardoor het meteen een mooie manier is om je personeel fijne feestdagen te wensen. Wat is het ideale kerstpakket? Dat is voor iedereen verschillend.

Kerstpakketten: Een gids voor het vinden van het ideale geschenk

Binnen een bedrijf werken allemaal verschillende mensen, die ieder hun eigen interesses en smaken hebben. Op het moment dat je een kerstpakket geeft, wil je de inhoud daarvan natuurlijk zo veel mogelijk bij de individuele werknemer laten aansluiten. Dat kan het wat lastiger maken om een passend kerstpakket uit te zoeken.

Wil je inspiratie opdoen voor een kerstpakket dan is het goed om je eerst te verdiepen in de mensen die het pakket krijgen. Wil je inderdaad aan alle medewerkers hetzelfde kerstpakket geven, of ga je voor een individuele invulling? Gebruik de handige gids zodat je een kerstpakket samenstelt dat iedereen zal bevallen.

Hoe vind je het ideale kerstgeschenk voor je personeel?

Maak het jezelf gemakkelijker bij het uitzoeken van een leuk kerstcadeau dit jaar. Door een aantal stappen te volgen, heb je een duidelijker beeld bij hoe het ideale kerstcadeau samengesteld is.

– Bepaal eerst hoeveel kerstpakketten je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan een kerstpakket voor je eigen personeelsleden, maar ook aan een kerstcadeau voor een trouwe leverancier of een belangrijke zakenpartner.

– Bereken per medewerker welk budget er voor het kerstpakket beschikbaar is. Dankzij de fiscale voordelen van de werkkostenregeling kun je wellicht iets meer uitgeven dat je in oorspronkelijk in gedachten had.

– Denk na over de inhoud van het pakket. Je kunt ervoor kiezen om iedereen hetzelfde kerstcadeau te geven. Bijvoorbeeld een cadeau met etenswaren of juist met handige gebruiksvoorwerpen. Als je het kerstcadeau op de individu wilt afstemmen, is het raadzaam om tijdig te kijken wat de wensen en voorkeuren van mensen zijn.

– Overweeg om een persoonlijk briefje aan het kerstcadeau toe te voegen met een boodschap of een dankwoord.

Populaire trends onder de kerstpakketten

Een kerstpakket met etenswaren, een culinair kerstpakket, is een traditioneel kerstcadeau. Het is nog steeds erg gewild als geschenk rond de feestdagen. Maar je kunt daar uiteraard een hele eigen invulling aan geven. Denk bijvoorbeeld aan een pakket met een thema. Dit kan een pakket zijn met Hollandse etenwaren als een stamppot of een stevige wintersoep. Voor de fijnproevers kies je dan voor een Spaans pakket dat bestaat uit Spaans bier en allerlei bijpassende borrelhapjes.

Een andere trend onder de kerstpakketten is het Rituals-kerstpakket. Hierbij heb je keuze uit diverse cadeausets. Deze bevatten niet alleen geurstokjes maar ook bijvoorbeeld een douchegel en een body cream.

Een kerstpakket voor ieder budget

Ben je op zoek naar een pakket op maat dat helemaal aansluit bij jouw personeel? Ook dat is mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een pakket laten samenstellen dat in de smaak valt bij jonge gezinnen of bij oudere medewerkers. Alle pakketten kunnen afgestemd worden op het beschikbare budget. Zo kom je altijd met een origineel pakket als geschenk waar niet alleen je werknemer van geniet, maar ook de mensen met wie hij of zij de feestdagen doorbrengt.

Begin tijdig aan het samenstellen van je kerstpakketten zodat je rond de feestdagen je personeel kunt verrassen met een origineel kerstpakket.

You May Also Like