Zoek je naar een goede multitool voor weinig geld? Dan is het handig om snel verder te lezen. In dit artikel laten wij je de beste multitools zien van onder andere de Lidl, Action en de Aldi. Voor je het weet ben je een goede multitool gevonden voor bij het klussen.

Eigenlijk zou iedereen wel een multitool in huis moeten hebben, het is namelijk onmisbaar gereedschap voor bij het klussen. Een multitool is oscillerend elektrisch gereedschap dat een grote verscheidenheid aan taken kan uitvoeren dankzij uitwisselbare messen en accessoires. Het werkt met een zijwaartse beweging in plaats van met een cirkelvormige beweging. Deze is zo snel dat het eerder voelt als een trillend apparaat. De meest voorkomende taken voor een multitool zijn zagen, schuren, slijpen en schrapen. Het echte voordeel van een multitool is dat het bijna oneindig veel toepassingen heeft, hierdoor heb je veel flexibiliteit bij het klussen.

Multitool van de Lidl

De multitool die je op dit moment bij de Lidl kunt vinden is afkomstig van het merk Parkside. Zoals je wellicht al wel weet is dit een prima optie om voor te kiezen. Dit gereedschap stelt je in staat om te zagen, te sluiten en om te schuren. Hij is voorzien van een traploos instelbare schuurbeweging, dit maakt het net even wat makkelijker om hem in gebruik te nemen. Door de eenvoudige opzetstukken is het mogelijk om snel te wisselen van gereedschap. Hiervoor heb je geen los gereedschap nodig, binnen een paar seconden zit er een nieuw opzetstukje op. Door de speciale werking kan de multitool in een variabele werkrichting worden gezet. Deze multitool is voorzien van een motor van ruim 310 Watt, hiermee weet je zeker dat je iets krachtigs in handen zult hebben.

Multitool van de Action

Je kunt ook kijken bij de Action als het aankomt op het bestellen van een relatief goedkope multitool. De multitool van de Action is afkomstig van het merk Varo. Dit merk is wat minder bekend, echter is het een prima merk om voor te gaan. Het is een multitool met een krachtige motor van ruim 300 Watt, dit komt dus nagenoeg overeen met de optie van hierboven. Er zitten alle mogelijke soorten opzetstukjes bij die je maar nodig kunt hebben. Deze verscheidenheid aan opzetstukjes maakt het net even wat makkelijker om op de juiste manier te klussen. Ook bij deze multitool heb je geen gereedschap nodig om de opzetstukken te vervangen.

Multitool van de Aldi

De multitool van Ferrex is een goede optie om te overwegen. Deze voordelige multitool is in het assortiment van de Aldi te vinden. Het is een multitool die is voorzien van een hoog toerental, je kunt er ruim 16.000 mee bereiken in een minuut. Dit is volledig zelf in te stellen, dit maakt het mogelijk om altijd weer op de juiste manier te klussen. Ook bij deze multitool vind je alle opzetstukken die je nodig hebt. Een groot voordeel van deze multitool is het feit dat hij is voorzien van een handig LED lampje, dit maakt het mogelijk om ook in het donker te kunnen klussen. Bij de Aldi ben je ook nog eens voorzien van ruim 3 jaar garantie op je aankoop.

Andere goedkopere multitools

Naast de opties van hierboven zijn er natuurlijk nog veel meer soorten multitools te vinden. Om het wat makkelijker te maken hebben we hieronder de beste en meest voordelige multitools voor je op een rijtje gezet.

Dremel 3000 Multitool

Met deze multitool is het mogelijk om aan de slag te gaan met alle soorten klussen. Over het algemeen is deze echter bedoeld voor het schuren en stijlen van hout. Je krijgt bij aankoop ruim 25 verschillende accessoires, dit maakt het super eenvoudig om te klussen. Door het lichte gewicht is het mogelijk om hem overal mee naartoe te nemen. Dankzij het handige koffertje kun je jouw multitool altijd weer netjes opbergen. Een prima optie voor een zeer schappelijk bedrag.

Bekijk hier deze Dremel 3000 Multitool

Black & Decker MT300KA-QS

De Black & Decker MT300KA-QS is een van de zwaardere multitools die je op dit moment kunt vinden. Dit komt natuurlijk goed van pas tijdens de grotere klussen. Bij aankoop krijg je 11 verschillende accessoires die je kunt gebruiken voor bij het klussen. Hij is wat duurder, echter is het een prima kwaliteit.

Bekijk hier deze Black & Decker MT300KA-QS

Bosch GOP 30-28

De Bosch GOP 30-28 heeft niet zoveel accessoires als de bovenstaande opties, maar dit maakt het nog geen verkeerde keuze om voor te kiezen. Het is namelijk zo dat hij is voorzien van een Starlock aansluiting. Dit maakt het mogelijk om echt alle soorten accessoires eenvoudig aan te sluiten. Door de uitstekende kwaliteit van Bosch weet je zeker dat je voorzien bent van een multitool waar je voor een lange tijd vooruit mee kunt.

Bekijk hier deze Bosch GOP 30-28

Makita DTM51ZJX3

Ben je op zoek naar een uitgebreide set voor een laag bedrag dan is de Makita DTM51ZJX3 een goede optie om voor te kiezen. Met deze set heb je echt alles wat je maar nodig hebt voor bij het klussen. Door de verscheidenheid aan opzetstukjes zal je zonder problemen aan de slag kunnen bij jou in huis. Het is niet voor niets een van de meest populaire opties van dit moment!

Bekijk hier deze Makita DTM51ZJX3

Waar op letten bij het kopen van een multitool

Wil je zelf een multitool kopen dan raden wij je aan om goed na te denken over de vraag of je een multitool met draag of zonder draad koopt. Er worden zowel snoerloze als snoerloze oscillerende multitools voor bij het klussen. Snoerloze modellen op batterijen profiteren van de nieuwe lithiumbatterijen voor stroomvoorziening en een langere levensduur. Deze kunnen natuurlijk overal worden gebruikt. Maar na enkele jaren gebruik laden de accu’s van snoerloze gereedschappen niet meer op en moeten ze worden vervangen. Vervangingsbatterijen kunnen duur zijn. Snoerloze oscillerende multitools zijn over het algemeen krachtiger en zolang ze aangesloten zijn raken ze nooit op. Je zal hier zelf dus een afweging in moeten maken.

0 Shares:
You May Also Like