Misschien ken je het wel als ouder: jouw zoon of dochter is overal uitgegroeid en past niks meer uit de garderobe van vorig jaar. Dan zit er maar een ding op: nieuwe kleren bestellen. Het is natuurlijk ideaal dat de kleding thuis wordt geleverd en dat deze gepast kan worden op een moment dat goed uitkomt. Toch worden er veel kledingstukken retour gestuurd, omdat ouders de verkeerde maat kiezen. Ben je nou benieuwd hoe je de juiste maat kiest voor jouw zoon of dochter? Lees dan verder en kom erachter!

Meten is weten

Als je nieuwe kleding wil gaan bestellen voor jouw zoon of dochter, kun je het beste jouw kind eerst opmeten. Bij veel kledingstukken staat een maattabel, zodat je goed in kan schatten welke maat jouw kind nodig heeft. Een goede tip hierbij is om hem of haar een keer op te meten en deze maten te noteren. Wil jouw kind niet meewerken? Dan kan je de maten van de oude kleding bekijken en dan inschatten of hij of zij een of twee maten groter heeft.

Beter te groot dan te klein

Het kan voorkomen dat je de maten van jouw zoon of dochter hebt vergeleken met de matentabel en tussen twee maten uitkomt. In deze situatie kun je het beste kiezen voor de grote maat. Het zou natuurlijk zonde zijn dat het kledingstuk na twee keer dragen te klein is geworden. Daarnaast is oversized kleding zowel bij jongens als bij meisjes in de mode. Let erop dat te grote kledingstukken jouw zoon of dochter niet belemmeren tijdens het spelen.

Durf te vragen

Weet je niet goed welke maat je moet kiezen? Dan kun je het beste bij de beoordelingen van het kledingstuk kijken. Als mensen aangeven dat het kledingstuk groot valt, weet je dat je een maatje kleiner kunt nemen. Als er geen beoordelingen zijn, dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice en je laten adviseren.

Neem een kijkje online!

Als je de volgende keer kleding gaat bestellen voor jouw zoon of dochter, weet je dat je als eerste hem of haar moet opmeten. Als dit niet lukt kun je beter de grote maat bestellen en als je liever niet die gok neemt, kun je je het beste laten adviseren. Heb je zin gekregen om online te shoppen voor jouw kind? Dan kun je een kijkje nemen bij Le chic kinderkleding van hippemensjes.nl

0 Shares:
You May Also Like
Lees Meer

Een heerlijk diner op reis

Een roadtrip vakantie is de perfecte manier om een groot gebied te ontdekken en onvergetelijke herinneringen te creëren.…