Je auto online verkopen kan een ontmoedigende taak zijn. Er zijn zoveel dingen om over na te denken – van welk platform je moet gebruiken, tot hoe je goede foto’s maakt, tot hoe je een goede beschrijving schrijft. Maar maak je geen zorgen – we zijn er om je te helpen. Volg ons eenvoudige stappenplan voor het verkopen van auto’s en je zult zeker snel een koper vinden. En mocht je het toch wat lastig vinden, dan kun je altijd nog een betrouwbare partij als OSW inschakelen om je te assisteren. Zij kennen de markt en weten hoe groot het aanbod en dus de concurrentie is.

Zelf je auto verkopen

Wil je je zelf je auto verkopen dan is het handig om onderstaand stappenplan te volgen. Je zet dan een zo volledig mogelijk profiel van jouw voertuig neer, wat er voor zorgt dat een potentiële koper direct weet waar hij/zij op biedt. Op deze manier weet je dat je zeker niet over het hoofd ziet.

Stap 1: Kies je platform

De eerste stap is te beslissen welk online platform je gaat gebruiken om je auto te verkopen. Er zijn een paar populaire opties, zoals Autotrader, Cars.com, en Craigslist. Elk platform heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk je onderzoek te doen en het platform te kiezen dat voor jou geschikt is.

Stap 2: Maak goede foto’s

Als je je platform gekozen hebt, is het tijd om een paar foto’s van je auto te maken. Onthoud dat potentiële kopers je auto niet persoonlijk kunnen zien of aanraken, dus het is belangrijk dat je met je foto’s een goede eerste indruk maakt. Hier zijn een paar tips: maak foto’s bij goede verlichting, zorg ervoor dat de auto schoon is en vrij van rommel, neem foto’s van eventuele speciale kenmerken of unieke details.

Stap 3: Schrijf een goede beschrijving

Als je je foto’s hebt, is het tijd om een beschrijving van je auto te schrijven. Dit is je kans om de kenmerken en voordelen van je auto echt te verkopen. Hier zijn een paar tips: – Wees eerlijk over de staat van de auto – Benadruk eventuele speciale kenmerken of unique selling points – Gebruik overtuigende taal om potentiële kopers aan te moedigen contact met je op te nemen

Stap 4: Stel een eerlijke prijs vast

Bij het bepalen van een prijs voor je auto is het belangrijk om realistisch te zijn. Kijk naar soortgelijke auto’s op het platform van je keuze en zie waarvoor ze verkocht worden. Je kunt ook overwegen kortingen te geven voor dingen als contante betaling of een snelle verkoop.

Stap 5: Wees geduldig

Als je je auto op de lijst hebt gezet, is het tijd om achterover te leunen en te wachten tot de aanbiedingen binnenkomen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en potentiële kopers de tijd te geven om contact op te nemen. Als je na een week of twee nog geen aanbiedingen krijgt, kun je overwegen je vraagprijs te verlagen. Je auto online verkopen hoeft niet moeilijk te zijn. Volg gewoon ons eenvoudige stappenplan en je zult zeker snel een koper vinden.

Je auto verkopen via OSW.nl

Wil jij je wel verkopen maar weet je eigenlijk niet zo goed waar je precies moet beginnen? OSW.nl kan je hierbij goed helpen. Je meldt je gratis aan en dat is niet het enige dat gratis is. De verkoop van jouw occasion is namelijk ook helemaal gratis. De aangesloten bedrijven waar OSW mee werkt, betalen namelijk een vergoeding om gebruik te kunnen maken van de dienstverlening van OSW. De partijen waar OSW mee samenwerkt zijn allemaal betrouwbare en erkende RDW-dealers. Je kunt er dus vanuit gaan dat alles op een juist een legale manier gaat.

Occasion gaat de markt op

Als je jouw voertuig hebt aangemeld, gaat OSW op zoek naar partijen die interesse in het voertuig zouden kunnen hebben. De volgende stap is dat geïnteresseerden kunnen bieden op jouw auto. Biedingen blijven maximaal 48 uur geldig en je bent nooit verplicht om akkoord te gaan met een bod. Vanuit je eigen account kun je indien gewenst een tegenbod doen aan degene die interesse heeft getoond. Kom je er samen niet uit, neem dan altijd contact op met OSW.

Bod geaccepteerd

Indien je akkoord bent gegaan met een bod, dan neemt de partij die het bod heeft gedaan contact met je op om een afspraak in te plannen. Al tijdens het verkoopproces moet men aangeven of het uitgebrachte bod op basis van ophalen of brengen van het voertuig is. Vaak is het zo dat het bedrijf de auto op zal halen, echter als blijkt dat het brengen prijstechnisch beter uitkomt, dan zal hiervoor worden gekozen (alles uiteraard in overleg). Bespreek ook meteen op welke manier er uiteindelijk betaalt zal worden. Je hoeft niet persoonlijk aanwezig te zijn bij de verkoop. Een meerderjarig persoon mag ook uit jouw naam de auto overdragen aan de nieuwe eigenaar. Wel moet hij/zij hiervoor jouw legitimatiebewijs én de originele autopapieren bij zich hebben.

Vrijwaring ter plekke door RDW-erkende dealer

OSW werkt uitsluitend met RDW-erkende dealers en deze zijn dan ook bevoegd om ter plekke de vrijwaring van een voertuig regelen. Je hoeft hiervoor dus niet samen naar een postkantoor te gaan. Je ontvangt de vrijwaring direct per mail. Vergeet niet om de autoverzekering op te zeggen als de auto is verkocht. Je hebt hiervoor het vrijwaringsbewijs nodig!

0 Shares:
You May Also Like