Laten we even eerlijk zijn met elkaar: gas is hartstikke duur. De gasprijzen liggen hoog en daardoor is het hartstikke slim om erop te letten. Dus wil jij besparen op gas dan bespaar je ook op kosten. Wij hebben voor jou de beste tips op een rijtje gezet om geld te besparen op gas. Lees je mee?

Gas besparen? Als je een nota krijgt van de energiekosten dan is vaak het grootste gedeelte hiervan gas. Ruim 65% van je energiekosten zijn gas en daarom kun je hier het makkelijkste geld besparen als het neerkomt op energiekosten. Laten we snel kijken hoe je dat precies kunt doen.

1.    Gas besparen met vloerverwarming

Allereerst is het goed om je te beseffen dat vloerverwarming an sich al een hele mooie manier is om gas te besparen. Het is namelijk comfortabel, efficiënt en daardoor energiebesparend. Alleen al met vloerverwarming kun je rekenen op 10 tot 15% minder gaskosten dan wanneer je een gewone verwarming hebt. Heb jij nog geen vloerverwarming dan kan het interessant zijn om te kiezen voor vloerverwarming.

2.    Gas besparen met een cv-ketel

Er zijn een paar dingen die je kunt doen wanneer je een cv-ketel hebt. Allereerst is het goed om de ketel zo centraal mogelijk in de woning te plaatsen. Heb je nog een hele oude cv-ketel? Kies er dan voor om de cv-ketel te vervangen voor een nieuwe ketel. Door deze nieuwe ketel op een centrale plek te hangen blijven de leidingen kort, waardoor je minder warmte verliest wanneer de warmte van A naar B gaat. Ook is het verstandig om de automatische comfort-stand uit te zetten van de cv-ketel. Er wordt dan namelijk altijd een klein voorraadje op temperatuur gehouden. Hierdoor hoef je minder lang te wachten op warm water. Je begrijpt dat dit zonde is, omdat hierdoor altijd een klein beetje gas wordt verbruikt.

3.    Gas besparen met zonnepanelen

De beste besparingstips is het voorkomen dat je gas gebruikt. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van andere energiebronnen. De zon en de wind zijn belangrijke energiebronnen en gelukkig kun je zonnepanelen op je woning plaatsen om op deze manier te gaan voor besparen. Je kan je door zonnepanelen te gebruiken, zelf voorzien van stroom. Hierdoor wordt jouw woning steeds meer energieneutraal.

4.    Gas besparen tijdens het koken

Er zijn een aantal belangrijke dingen die je kan doen als het aankomt op gas besparen tijdens het koken. Denk bijvoorbeeld aan het koken met deksels op de pannen. Hierdoor kan de warmte niet ontsnappen waardoor je veel sneller klaar bent met koken.

Houd jij van thee? Gebruik dan liever een waterkoker in plaats van een fluitketel. Bedenk ook van tevoren hoeveel thee je gaat drinken, want het is goed om te weten dat je genoeg thee zet en niet te veel. Want ook dat is weer zonde van het water en de energie om ruim een liter water te gaan koken.

Als laatste willen we je graag de tip meegeven om regelmatig eenpansgerechten te maken. Voor eenpansgerechten gebruik je namelijk het minst aantal gas. Hier hebben ze de lekkerste eenpansgerechten voor je verzameld!

You May Also Like