Dat veel mensen een telefoon of laptop hebben, wist je misschien al. Echter, de laatste jaren worden tablets ook steeds populairder, mede omdat het een perfecte combinatie is tussen een wat groter scherm wat je bij een laptop ook zou hebben en de handigheid, lichtheid en mobiliteit van een smartphone ten opzichte van een laptop. Ben jij ook op zoek naar een nieuwe tablet, bijvoorbeeld om films op te kijken of je favoriete goksites op te bezoeken, maar weet je niet goed waar te beginnen? In dit artikel sommen we de beste tablets van 2024 voor je op. Welke spreekt jou het meest aan? 

Apple iPad Pro

Als je op zoek bent naar een snelle tablet, dan is de Apple iPad Pro echt wat voor jou. Je kunt hier voor zoveel verschillende zaken terecht dat de tablet eigenlijk niet onder doet aan een laptop. De nieuwste iPad Pro heeft een M1 chip, die ontzettend veel vermogen heeft. Ook heeft deze iPad ontzettend snel internet, dankzij 5G. Doordat de M1 chip ontzettend energiezuinig is, gaat de iPad lang mee. Dat betekent niet dat de iPad niet kleiner en lichter in formaat kon worden: dit model is kleiner, lichter en dunner dan zijn voorgangers maar energiezuiniger dan ooit tevoren.

Samsung Galaxy Tab S8

Ben je op zoek naar een betaalbare tablet die niet teleurstelt in zijn vermogen? Dan is de Samsung Galaxy Tab waarschijnlijk echt wat voor jou. De tablet is licht van gewicht, waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen in je tas. Daarnaast heeft hij een metalen rand, wat hem extra stevig maakt en je niet bang hoeft te zijn dat je de tablet snel kapot laat vallen. Deze tablet heeft een diagonale afmeting van 10,4 inch. Voor een high-end tablet is dit model nog redelijk betaalbaar: je schaft hem aan voor 749,- euro. De stylus van Samsung, de S-pen, wordt met de aanschaf meegeleverd, waardoor je ook creatief bezig kunt.

Huawei Matepad 11

Deze kleine tablet is groots in vermogen en kwaliteit. De afmetingen van het scherm zijn diagonaal 11 inch. Deze tablet heeft een grote opslagkwaliteit (128 GB) en een bijzonder sterke resolutie van het scherm van 2560 x 1600 pixels. Ideaal als je in bed ligt en graag nog een film in goede kwaliteit wil kijken. Ook je favoriete games kun je hier ideaal en in hoge kwaliteit op spelen. Door de ingebouwde GPS ontvanger kun je altijd je locatie bekijken of je navigeren van A naar B. 

TLC Tab 10L

Deze tablet van TLC is perfect voor iedereen die op zoek is naar een allround goed presterende tablet. Met een schermgrootte van 10 inch en een resolutie van 1280 x 800 pixels. Dat zorgt voor een prima, maar niet haarscherp beeld. Daarnaast is er ook geen ingebouwde GPS-chip waardoor je de tablet niet kunt gebruiken voor navigatiedoeleinden. Er is een camera aan zowel de voor- als achterkant te vinden. Deze tablet is niet uitgerust met allerlei bijzondere specificaties, maar dat maakt hem niet minder kundig. Ben je op zoek naar een betaalbare tablet zonder teveel poespas, dan is dit misschien juist wel waar je naar op zoek bent.

You May Also Like