Niet alleen boekenkasten doen het tegenwoordig goed in de woon- en studeerkamers, maar ook boekenrekken zien we steeds vaker verschijnen. Ze zijn een stuk minder prominent dan een grote boekenkast en misschien vind je een rekje wel gewoon leuker staan. Perfect voor het bewaren van je geliefde boeken. Zoals de genres in de boeken zijn er ontelbaar veel soorten boekenrekken waar je uit kan kiezen. Wij zetten alvast de mooiste tien voor je op een rij.

Top 10 mooiste boekenrekken

1 Acaza Boekenrek met open schappen

Dit boekenrek, of bijzondere boekenkast heeft door het donkere hout een vintage look gekregen. Hij heeft zes vakken waar je je boeken in kunt stoppen. Het Acaza Boekenrek heeft vakken die om en om meer naar links en naar rechts staan, wat een leuk speels effect geeft aan deze boekenkast. De buitenste planken kunnen daardoor perfect dienen om decoratieve spullen uit te stallen. De kast is gemaakt van MDF en daardoor kan elke plank tot wel 15 kg dragen.

2 VASA Wandrek Zigzag

Dit handige zigzag wandrek geeft in elke kleine ruimte een grootse oplossing. Dit boekenrek kan je gemakkelijk in de hoek bevestigen. Door het zigzag effect lijkt het boekenrek erg minimalistisch, maar kan je er toch veel boeken op kwijt. Het VASA Zigzag boekenrek heeft vijf vakken waar je wat in kan zetten. Fleur hem een beetje op met een plantje of een decoratie en je kan genieten van een leuk en praktisch boekenrekje.

3 Woody Metaal Wandplank

Deze houten wandplanken zijn niet per se gemaakt als boekenrek. Echter kan het wel ontzettend leuk staan als je deze set van zes verschillen soorten wandplanken vol zet met jouw boekencollectie. Het zijn zes verschillende maten die allemaal tezamen een imposant vierkant vormen. De houten planken worden op hun plaats gehouden door zwart metalen frames, die er met het hout voor zorgen dat het geheel een vintage look krijgt. Dat is nog eens een leuk boekenrek.

4 Acaza Hoekmeubel boekenkast

Als je meer uit je interieur wil halen, zonder een grote boekenkast in het midden van de kamer neer te zetten, heb je met dit boekenrek een goede compromis gevonden. Dit boekenrek kan genoeg boeken dragen en is simpel in de hoek neer te zetten, zodat je ruimte overhoud voor andere meubelen. Het hoekmeubel beschikt over een viertal waaiervormige legplanken, waar je jouw favoriete magazines, boeken, cd’s of ander decoratie op kwijt kan.

5 Acaza inklapbaar boekenrek

Dit rek is niet zozeer een kast en niet zo zeer een rek. Je kan hem vergelijken met een stijlvolle magazijnopslag. Dit inklapbare boekenrek van Acaza heeft wel wat van stellingkasten, maar dan dus op een goede manier. Het hout van deze kast is bijvoorbeeld ontzettend mooi donker, wat goed past bij de strenge zwart metalen buizen. Door de open vlakken wordt het geen zware boekenkast en kan je op een mooie manier je boeken, planten en foto’s neerzetten.

6 Boekenkast Handgemaakt Industrieel

Dit is een boekenkast voor mensen die echt veel boeken in huis hebben, aangezien hij in lengte en breedte bijna een hele wand in beslag neemt. De planken kunnen in verschillende soorten hout gemaakt worden en ook de ijzeren pijpen kennen twaalf kleuren waaruit je kan kiezen. Je moet van tevoren goed nadenken over hoe je de kast wil en in welke kleuren, want als je besteld, moet je hem kopen. Maar dan wordt hij wel met de hand gemaakt, precies zoals jij hem wil.

7 Industrieel Wandrek achthoek

Dit wandrek met acht hoeken is een lust voor het oog in elke kamer. Door de bijzondere vorm is er altijd wat om naar te kijken en de acht planken in het rek zijn genoeg om je spulletjes op kwijt te kunnen. Twee bovenaan, twee in het midden en vier planken aan de zijkanten. Dit industriële wandrek krijgt een stoere uitstraling door het teakhout en metaal. Een interessante boekenkast, voor iemand die de traditionele kast achterwege wil laten.

8 Rustieke hout en metaal constructie

Dit is een boekenrek waar je niet veel boeken op wil zetten, zo mooi is hij. Hij is gemaakt van donkere buizen die houten planken ondersteunt. De buizen lopen in verschillende vormen zodat er op verschillende hoogtes plankjes hangen. De hoogste buis mondt uit in een lampje, zodat hij de gehele constructie een oud industriële look geeft. Perfect voor het plaatsen van je decoratieve elementen, kaarsen, boeken of planten.

9 Twaalfdelige Kistenkast

Wil je iets anders dan de standaard industriële look en ben jij meer van gewoon hout? Dan hebben we ook de perfecte boekenkast voor jou. Het zijn twaalf gebrande fruitkistjes in de lengte en breedte op elkaar gestapeld. Op die manier heb je verschillende hoogtes vakken naast elkaar, wat de kast een speels effect geeft. Een twaalfdelige kistenkast dus. Groot genoeg om al je boeken in te bewaren en leuke decoratieve items in te zetten. Deze kast is ook nog eens voorzien van LED licht, kan je goed kijken naar welk boek je nou in je hand hebt.

10 Lifa Living Metaal Vintage wandrek

Dit is een boekenrek van alleen metaal. Er komt geen hout aan te pas, maar dat maakt dit rekje dan ook stoerder dan de rest. Dit metalen wandrek heeft vier platen waar je je boeken op kan leggen. Ze verschillen van elkaar in lengte, waardoor je de kast leuk kan indelen met bijvoorbeeld liggende en staande boeken. De bovenkant van de kast is open, waardoor je daar niks op kan zetten, maar er bijvoorbeeld wel een lampje doorheen kan hangen.

Koopgids boekenrek

De grote trend van het moment is toch de industriële look. Je hebt het vast opgemerkt in de top 10 en we kunnen er niet onderuit. Maar wie wil er nou ook niet zo’n mooie houten kast met stoere metalen buizen in de kamer hebben staan? Een boekenrek zoals deze gaat lang mee en blijft nog wel een tijdje in de mode. Pas wel op bij het kopen van een boekenrek, dat dit ene item niet de hele sfeer van de kamer uit balans brengt. Heb je al een modern ingericht huis, is het misschien beter om een wat zachtere uitstraling te nemen voor je boekenkast. Een paar losse plankjes aan de muur met je favoriete boeken erop geeft al gauw een leuk effect. Daar heb je geen imposante kast voor nodig.

0 Shares:
You May Also Like