Op zoek naar het beste goedkope platenrek? Wij scannen budgetwinkels als Lidl, Action, Aldi en Blokker voor de beste platenrekken. Daarnaast maken we een overzicht van de beste budget platenrekken van 2020. 

Muziek draai je het liefst vanaf je platenspeler. Bij het krakende geluid van de naald op het vinyl krijg je kippenvel. Ja, dat begrijpen we! Maar al die losliggende platenhoezen overal, dat begrijpen we minder goed. Je kan namelijk ontzettend makkelijk al je favoriete platen bij elkaar opbergen. Niet in een kast met dichte deuren, waar ze nooit meer daglicht zullen zien, maar in een mooi platenrek waar iedereen jouw uitgebreide collectie kan aanschouwen.

Platenrek bij de Lidl

Het is niet helemaal rek, maar meer een bak. Deze plantenbak kun je in een handomdraai omtoveren naar een platenbak. Inderdaad, zonder die -n. Want wie vindt het nu niet fijn om te snuffelen in van die platenbakken op bijvoorbeeld markten of in de kringloopwinkel. Je kunt dat gevoel nu ook thuis ervaren met deze hoge staande bakken. Je kunt onder jouw favoriete vinyl-platen ook nog je platenspeler kwijt. Dat maakt het nog veel meer handig. Of gebruik de plank om jouw lievelingsspullen om neer te zetten. Omdat het natuurlijk origineel om een plantenbak gaat, zit er ook folie in de bak. Dit kun je laten zitten, want hierdoor zijn je favoriete platen ook nog eens beter beschermd. Doordat hij hoog op zijn poten staat, ruim 90 centimeter, creëer je een heerlijke vibe in je woning. Op feestjes kun je je wel voorstellen waar iedereen staat om een plaatje uit te kiezen en te spelen. En als je er zat van bent, kun je er altijd nog een plantenbak van maken. Maar wij denken niet dat dat snel zal gebeuren.

Bekijk dit platenrek hier.

Platenrek bij de Action

Ben je meer op zoek naar een goedkope oplossing om een aantal van jouw favoriete platen naast je platenspeler neer te zetten? Kies dan voor deze mand. Deze mand kost twee euro en vind je bij de Action natuurlijk. In deze mand  passen zeker een aantal van vinylplaten in. Zo houd je het mooi geordend bij elkaar. Dit mandje is gemaakt van bamboe. En hierdoor krijg je een heel mooi jungle-vibe. Een stijl die je steeds meer zit in huishoudens. Daarnaast is het frame gevoerd met textiel. Waardoor jouw platen zijn beschermd tegen eventueel vuil of vocht. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, zo kun je nog eens wisselen van stijl!

Bekijk deze platenmand hier.

Op dit moment worden er helaas geen platenrekken bij de Aldi verkocht. Maar we hebben wel een paar andere goede en goedkope oplossingen voor je gevonden!

Andere goede goedkope platenreken

Ons overzicht van de beste goedkope platenrekken nu online te koop.

Platenrek bij de Blokker

Wil jij al jouw kostbare platen op een mooie plek opbergen? Deze prachtige kast, die je makkelijk besteld bij de Blokker, is een ideale oplossing. Waarom? Omdat de maten precies kloppen, zodat je zeker weten dat er platen in passen. En door de eikenkleurige spaanplaat past deze kast in elke inrichting. Voor drie tientjes kan deze kast voor jou zijn. Je ontvangt al nodige montage-materiaal waardoor aan het einde van de dag jij jouw platen kunt rangschikken in deze kast. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de kast het niet houdt, want daar hebben de makers goed rekening mee gehouden. De kast is makkelijk schoon te houden door middel van een doekje. Maar we raden het af om dat natte doekje óók te gebruiken voor je kostbare platen, natuurlijk.

Bekijk dit platenrek hier.

VCM LP Design Wandrek Sulda

Dit wandrek past absoluut bij mensen die van een strakke inrichting houden en die graag een plaatje draaien. Het platenrek Sulda bestaat uit een lange plaat, die je op kan hangen aan de muur. Daar tegenaan zijn drie vakken gemaakt voor de platen. Alle drie zijn ze een beetje gekanteld, zodat de platen er vrolijk inhangen en tegelijkertijd ook stevig staan. Je kan ze met de cover naar je toe showen of in een rijtje naast elkaar zetten, het is meer net wat jij mooi vindt.

VDD Vinyl Wish opbergrek retro

Een handige maar ook mooie optie om je platen in op te bergen. Heb je wat extra ruimte om een rekje neer te zetten, dan valt deze zeker in de smaak en kunnen je platen gezien worden. Met dit retro opbergrekje kan je verschillende platen in categorieën of genres onderverdelen in de zestien compartimenten. Je hebt plaats voor zo’n 60 tot 70 platen in een rekje van geëpoxeerd zwart staal. Decoratief en functioneel.

VDD vinyl kast Sico

Deze open kast is een lust voor het oog. Het heeft een moderne uitstraling en past perfect bij mensen die van moderne kunst, grappige meubelen, of van simpele vormen houden. Deze vinylkast Sico bestaat uit 5 vierkante blokken, die allemaal als ruiten tegen elkaar aan staan. Een dobbelsteen vijf constructie, waarin je platen, boeken, cd’s en dvd’s goed tot hun recht komen in een nieuw design. Door de bijzondere ruitenconstructie is dit een platenrek die de aandacht flink zal trekken.

Retro Musique krat op wielen

Een houten kist op wielen. Klinkt simpel, maar het is o zo leuk om een doe-het-zelf kastje te hebben en daar al je vinyl in te stoppen. Het feit dat hij op wielen staat, maakt het alleen maar leuker. Zo kan je je collectie altijd ergens anders neerzetten. Ook leuk om het interieur mee te veranderen. In het Retro Musique vinylkrat passen zo’n 100 lp’s. Gemaakt van sterk natuurlijk hout, wat zorgt voor een eigenwijze uitstraling.

Corner Store Vinyl Storage Rack

Rekjes en kastjes om je vinyl in te bewaren zijn er genoeg, toch komt er af en toe een voorbij die simpelweg mooier is dan de rest. Zoals een gouden vintage vinylrek. Je zou het kunnen vergelijken met een staand krantenrek van vroeger. Lang, drie lagen en met een vintage look. De platen hangen een beetje naar voren, zodat je makkelijk de platen eruit kan vissen die je wilt afspelen. Mooi om in je woonkamer naast de platenspeler te bewaren, met je drie favoriete covers vooraanstaand.

Zomo vinyl wandkast

Een praktische en toch stijlvolle manier op je platen in op te bergen. Dat heeft Zomo goed voor elkaar gekregen met dit wandrek voor platen. Het rek is makkelijk tegen de muur te bevestigen. Zo kan je hem mooi boven je platenspeler hangen en snel wisselen van muziek als je daar zin in hebt. Hij is gemaakt van massief hout en verkrijgbaar in de kleur wit, zwart of walnoot. Je kan ervoor kiezen om een of twee naast elkaar te hangen en de platen te verdelen.

VDD Vinyl Wish Vinyl Opbergrek standaard

De standaard uitvoering van het vinylrek van VDD Vinyl Wish is een oldie but goldie. Perfect voor elke vinylliefhebber. Dat komt door het simpele en vooral handige ontwerp van dit platenrek. Je kan hem overal kwijt, het staat geordend en als je ze slim in een kast zet, is het net alsof het rekje er helemaal niet is en de platen los staan. Hij is gemaakt van polystyrene en heeft per rekje plaats voor veertig platen.

Vintage Vinyl Record Rack Gold

Dit prachtige vintage record rack is er een om bij weg te smelten. Bijzonder door het ontwerp en de kleur. Een metalen platenrek met een gouden toon. Elke metaaldraad kan je van links naar rechts of andersom swingen. Alsof je door de platen in een recordshop aan het bladeren bent. Elke metaaldraad heeft ook een horizontale draad, om de lp’s op de juist plaats te houden. Een echt verzamelaars item voor een mooi muziekhoekje.

Zomo vinylkast designmeubel

Meer een designmeubel dan een echte kast, maar wel goed voor de plaats van 100 tot 120 platen. Het platenrek is een driehoek aan planken, met drie poten eronder die hem dragen. Zo kan je hem overal neerzetten en steelt deze record cube de show met jouw platen erin. Hij heeft plaats voor 100 tot 120 platen, maar ook als je hem voor de helft vult, ziet het stuk er goed uit. Een eye catcher, vooral met een goed album erin als eerste aanzicht.

Vinylmood Platenhouder

Deze Vinylmood Platenhouder van eikenhout is een echt hebbedingetje. Het is namelijk geen platenrek zoals de anderen in dit rijtje, maar mooi is hij wel! Het is een platenhouder waar je één lp in kan zetten. De albumhoes heeft dan alle glorie voor zichtzelf. Leuk voor je meest creatieve, mooie en bijzondere lp, of handig om naast je platenspeler te zetten, zodat je kan zien waar je naar luistert. Leuk om erbij te hebben, naast een platenrek voor de gehele collectie natuurlijk.

Waar op te letten bij het aanschaffen van een platenrek

Waar moet je op letten bij het kopen van een platenrekje? Natuurlijk, de kleur, het model en de prijs zullen een rol spelen in jouw keuze, maar daarmee is nog niet alles gezegd. Welk platenrek past nou goed bij jou en je woonkamer, of muziekkamer. Je wil je kast, rek of platenhouder zo dicht mogelijk bij je platenspeler en dus moet er in ieder geval ruimte zijn. Is jouw favoriete hobby in een hoekje van de kamer gedrukt? Dan is het niet handig om een groot rek of een grote kast aan te schaffen. Denk dan eerder aan een rek dat je aan de muur kan bevestigen.

Hoeveel platen moet je kwijt in het rek? Ben je een echt verzamelaar en heb je er honderden, dan is het misschien wijs om aan een echte platenkast te denken. Begin je pas net met het luisteren van vinyl, is een klein rekje met twintig platen misschien meer op zijn plek. Je wil geen platenrek dat leeg oogt omdat je te weinig hebt. Koop dan liever eerst een klein rekje en kijk uit naar een kans om later een groter rek aan te schaffen.

You May Also Like