Muziek draai je het liefst vanaf je platenspeler. Bij het krakende geluid van de naald op het vinyl krijg je kippenvel. Ja, dat begrijpen we! Maar al die losliggende platenhoezen overal, dat begrijpen we minder goed. Je kan namelijk ontzettend makkelijk al je favoriete platen bij elkaar opbergen. Niet in een kast met dichte deuren, waar ze nooit meer daglicht zullen zien, maar in een mooi platenrek waar iedereen jouw uitgebreide collectie kan aanschouwen.

Top 10 mooiste platenrekken

1 VCM LP Design Wandrek Sulda

Dit wandrek past absoluut bij mensen die van een strakke inrichting houden en die graag een plaatje draaien. Het platenrek Sulda bestaat uit een lange plaat, die je op kan hangen aan de muur. Daar tegenaan zijn drie vakken gemaakt voor de platen. Alle drie zijn ze een beetje gekanteld, zodat de platen er vrolijk inhangen en tegelijkertijd ook stevig staan. Je kan ze met de cover naar je toe showen of in een rijtje naast elkaar zetten, het is meer net wat jij mooi vindt.

2 VDD Vinyl Wish opbergrek retro

Een handige maar ook mooie optie om je platen in op te bergen. Heb je wat extra ruimte om een rekje neer te zetten, dan valt deze zeker in de smaak en kunnen je platen gezien worden. Met dit retro opbergrekje kan je verschillende platen in categorieën of genres onderverdelen in de zestien compartimenten. Je hebt plaats voor zo’n 60 tot 70 platen in een rekje van geëpoxeerd zwart staal. Decoratief en functioneel.

3 VDD vinyl kast Sico

Deze open kast is een lust voor het oog. Het heeft een moderne uitstraling en past perfect bij mensen die van moderne kunst, grappige meubelen, of van simpele vormen houden. Deze vinylkast Sico bestaat uit 5 vierkante blokken, die allemaal als ruiten tegen elkaar aan staan. Een dobbelsteen vijf constructie, waarin je platen, boeken, cd’s en dvd’s goed tot hun recht komen in een nieuw design. Door de bijzondere ruitenconstructie is dit een platenrek die de aandacht flink zal trekken.

4 Retro Musique krat op wielen

Een houten kist op wielen. Klinkt simpel, maar het is o zo leuk om een doe-het-zelf kastje te hebben en daar al je vinyl in te stoppen. Het feit dat hij op wielen staat, maakt het alleen maar leuker. Zo kan je je collectie altijd ergens anders neerzetten. Ook leuk om het interieur mee te veranderen. In het Retro Musique vinylkrat passen zo’n 100 lp’s. Gemaakt van sterk natuurlijk hout, wat zorgt voor een eigenwijze uitstraling.

5 Corner Store Vinyl Storage Rack

Rekjes en kastjes om je vinyl in te bewaren zijn er genoeg, toch komt er af en toe een voorbij die simpelweg mooier is dan de rest. Zoals een gouden vintage vinylrek. Je zou het kunnen vergelijken met een staand krantenrek van vroeger. Lang, drie lagen en met een vintage look. De platen hangen een beetje naar voren, zodat je makkelijk de platen eruit kan vissen die je wilt afspelen. Mooi om in je woonkamer naast de platenspeler te bewaren, met je drie favoriete covers vooraanstaand.

6 Zomo vinyl wandkast

Een praktische en toch stijlvolle manier op je platen in op te bergen. Dat heeft Zomo goed voor elkaar gekregen met dit wandrek voor platen. Het rek is makkelijk tegen de muur te bevestigen. Zo kan je hem mooi boven je platenspeler hangen en snel wisselen van muziek als je daar zin in hebt. Hij is gemaakt van massief hout en verkrijgbaar in de kleur wit, zwart of walnoot. Je kan ervoor kiezen om een of twee naast elkaar te hangen en de platen te verdelen.

7 VDD Vinyl Wish Vinyl Opbergrek standaard

De standaard uitvoering van het vinylrek van VDD Vinyl Wish is een oldie but goldie. Perfect voor elke vinylliefhebber. Dat komt door het simpele en vooral handige ontwerp van dit platenrek. Je kan hem overal kwijt, het staat geordend en als je ze slim in een kast zet, is het net alsof het rekje er helemaal niet is en de platen los staan. Hij is gemaakt van polystyrene en heeft per rekje plaats voor veertig platen.

8 Vintage Vinyl Record Rack Gold

Dit prachtige vintage record rack is er een om bij weg te smelten. Bijzonder door het ontwerp en de kleur. Een metalen platenrek met een gouden toon. Elke metaaldraad kan je van links naar rechts of andersom swingen. Alsof je door de platen in een recordshop aan het bladeren bent. Elke metaaldraad heeft ook een horizontale draad, om de lp’s op de juist plaats te houden. Een echt verzamelaars item voor een mooi muziekhoekje.

9 Zomo vinylkast designmeubel

Meer een designmeubel dan een echte kast, maar wel goed voor de plaats van 100 tot 120 platen. Het platenrek is een driehoek aan planken, met drie poten eronder die hem dragen. Zo kan je hem overal neerzetten en steelt deze record cube de show met jouw platen erin. Hij heeft plaats voor 100 tot 120 platen, maar ook als je hem voor de helft vult, ziet het stuk er goed uit. Een eye catcher, vooral met een goed album erin als eerste aanzicht.

10 Vinylmood Platenhouder

Deze Vinylmood Platenhouder van eikenhout is een echt hebbedingetje. Het is namelijk geen platenrek zoals de anderen in dit rijtje, maar mooi is hij wel! Het is een platenhouder waar je één lp in kan zetten. De albumhoes heeft dan alle glorie voor zichtzelf. Leuk voor je meest creatieve, mooie en bijzondere lp, of handig om naast je platenspeler te zetten, zodat je kan zien waar je naar luistert. Leuk om erbij te hebben, naast een platenrek voor de gehele collectie natuurlijk.

Koopgids platenrek

Waar moet je op letten bij het kopen van een platenrekje? Natuurlijk, de kleur, het model en de prijs zullen een rol spelen in jouw keuze, maar daarmee is nog niet alles gezegd.

De plek van het platenrek

Welk platenrek past nou goed bij jou en je woonkamer, of muziekkamer. Je wil je kast, rek of platenhouder zo dicht mogelijk bij je platenspeler en dus moet er in ieder geval ruimte zijn. Is jouw favoriete hobby in een hoekje van de kamer gedrukt? Dan is het niet handig om een groot rek of een grote kast aan te schaffen. Denk dan eerder aan een rek dat je aan de muur kan bevestigen.

Aantallen

Hoeveel platen moet je kwijt in het rek? Ben je een echt verzamelaar en heb je er honderden, dan is het misschien wijs om aan een echte platenkast te denken. Begin je pas net met het luisteren van vinyl, is een klein rekje met twintig platen misschien meer op zijn plek. Je wil geen platenrek dat leeg oogt omdat je te weinig hebt. Koop dan liever eerst een klein rekje en kijk uit naar een kans om later een groter rek aan te schaffen.

0 Shares:
You May Also Like