Wasdrogers zijn ideaal. Je was hoeft immers niet meer uren tot dagen aan de waslijn te hangen, dat scheelt een hoop ruimte en tijd. Echter, een wasdroger kopen is duur en was drogen is ook nog eens duur. In dit artikel delen we een aantal tips om zuinig gebruik te maken van je droger.

Let op energiezuinigheid

Let bij de aanschaf van je wasdroger op de energiezuinigheid. Ga minimaal voor energielabel A, maar je kunt nog beter kiezen voor energielabel A+, A++ of zelfs A+++. Zoek online naar wasdrogers vergelijken en kijk naar de energiezuinigheid. Zo kom je tot een wasdroger beste koop.

Meer in één keer

Het vulgewicht van je droger is vaak groter dan die van je wasmachine. Bewaar je was uit de wasmachine en stop het resultaat van meerdere wasjes in één keer in de droger. Natte was gaat echt niet meteen schimmelen en zo voorkom je dat de wasdroger de hele tijd moet draaien. Eén grote droogbeurt is een stuk energiezuiniger dan de hele tijd kleine rondjes.

Was sorteren op natheid

Mocht je toch een grote hoeveelheid was moeten drogen, die niet in één keer in de droger past, sorteer je was dan op natheid. Wanneer het wasgoed dat je in de droger stopt ongeveer allemaal even nat is, voorkom je dat je droger loze toeren draait. Bijvoorbeeld wanneer alle shirts al droog zijn, maar de droger blijft draaien voor die ene kletsnatte handdoek.

Droog ‘s nachts

Als je een beetje een stille droger hebt, probeer dan zoveel mogelijk ‘s nachts te drogen. In de nacht liggen de energieprijzen namelijk een stuk lager. Als je eerder wilt gaan slapen: sommige drogers hebben een timerfunctie. Hiermee kun je instellen hoe laat je wil dat je droger aan de gang gaat. Stel hem in op middernacht.

Temperatuur in huis

In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om de droger te gebruiken in plaats van de was op te hangen. In oude huizen kan natte was voor enorm veel vocht zorgen. Hierdoor koelt het huis af en moeten de radiatoren harder gaan werken om de temperatuur op peil te houden. Gas is een stuk duurder dan elektriciteit, dus je gasrekening schiet omhoog. Dan kun je beter je was gewoon lekker in de droger gooien en de temperatuur in huis constant houden. In de zomer kun je je was natuurlijk wel lekker gewoon uithangen.

You May Also Like